Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • "Scénáře ukrajinské porážky: pohromou by byly pro Evropu všechny. Totální okupaci země by asi kontinent neustál"

    A takovýma volovinama nás tady krmí za bílého dne. Veřejně, drze  a neomaleně. Jaká pohroma? Co je nám po porážce - neporážce? My jsme tady prudili a Vyhryzovali? My jsme tady nebrali na lehkou váhu varování? Že nelze za zády velmoci stavě americké rakety? Takže údatní rekové od Kyjeva.Sami výhradně sami si to vylízejte.Tady je vaše válčení, porážka / neporážka všem ukradená!


  • Nikoliv zmrazené,ale ukradené. Prachsprostá zlodějina. Už aby Putin zabavil vše,co Západ v Rusku má. Jak se do lesa volá, atd. A dávno měl zavřít kohouty od ropy a plynu. To by jsme čuměli ! Prodat může jinam. Za to všechno co na něj Západ uvalil a za to z čeho ho obviňuje,nás měl odstřihnout ode všeho ruského už dávno. Zasloužíme si to,protože jsme dopustili vznik vlády,jakou teď máme a že jsme vlezli do EU.

  • josef.chmela

    Další eskalace a přenesení války do států NATO prostřednictvím zeleného štváče.

    Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj požádá Severoatlantickou alianci, aby sestřelovala ruské rakety nad Ukrajinou. Informuje o tom bruselský list Politico s odkazem na dva zdroje obeznámené se situací. Podle nich tak Zelenskyj učiní na své zahraniční cestě, při níž se 6. června zúčastní oslav Dne D ve Francii a následného zasedání skupiny G7 v Itálii.

    Tak to bude pro Rusy legitimní důvod zničit odpalovací zařízení raket na území států NATO. Je to už pomalu hmatatelný problém k zahájení války mezi USA (NATO) a Ruskem (zřejmě by to byl začátek III. sv. války). Ten zelený diktátor (prezidentský mandát mu vypršel 20. května), dosazený USA teroristy, je nebezpečný pro celý svět.

    • Patří se k tomu dodat to B: pokud si pamatuji, tak například Germánie vámi uvedené sestřelování ze svého území odmítla. Myslím, že to považuje za přílišnou eskalaci napětí a války a Rusové by v podstatě měli právo zasáhnout raketové germánské základny jako legitimní cíle. Rusko by mohlo například začít sestřelovat americká špionážní letadla nad neutrálními vodami, třeba nad Černým mořem. Už  Amíkům sestřelilo 4 špionážní satelity nad svým výsostným územím. Nedráždit medvěda. Západ vždy jen síle rozuměl a vždy je třeba mu nevěřit, smlouvy ústní (dané Gorbačovovi například) ani písemné (viz například MINSK II), nedodržoval, jednal podle momentálního vnuknutí a v globalistice je jako slon v porcelánu, na rozdíl od fazolky Mung.go a od jindříška2309, Antone Pavloviči.

  • KIMCID

    Tak o prachy jde především

  • Zřejmě už nebude trvat dlouho a Evropa bude muset Číně platit jüanem, rublem nebo zlatem nebo - a to nejspíše, měnou kterou nyní Rusko s Čínou právě velmi urychleně vymýšlí i se svým
    konkurenčním SWIFTEM. Západ si bude muset od nové rusko-čínské banky
    nakoupit nově vznikající měnu a tou platit. Jinak by to Západ přišlo
    mnohem dráž. Včetně nás - my bereme čínské výrobky z Germánie. I tři
    čínské banky se zalekly restrikcí Spojených států - sankcí, a odmítají
    platby z Ruska v jüanech. V praxi to znamená, že sankce mohou zasáhnout
    i společnosti z Číny, Turecka nebo například Kyrgyzstánu, které s Ruskem dál neomezeně obchodují. Většina předních čínských bank má pobočky v USA, což je činí zranitelnými vůči vymáhání sankcí.Západní země, tedy především USA, se snaží omezit hlavně dovoz zboží takzvaného dvojího užití, které má sice civilní charakter, může
    ale také sloužit pro výrobu zbraní nebo další vojenské techniky. Trh
    již proto začal reorganizovat na provádění transakcí prostřednictvím třetích zemí a platebních agentů. To se dělá tak, že z Ruska jdou peníze v rublech do „spřáteleného státu“. A pak se z firmy nespojené s Ruskem posílají jüany do Číny. Čínská banka následkem restrikcí zastavila transakce prostřednictvím různých platebních systémů, včetně západního systému SWIFT, ruského systému SPFS a čínského CIPS. Vzhledem k tomu, že se velké čínské banky stahují z financování transakcí souvisejících s Ruskem, obracejí se některé čínské společnosti na malé banky na hranicích a podzemní kanály financování. Může jít o peněžní makléře, nebo dokonce i zakázané kryptoměny. Provádění plateb v kryptoměnách, které jsou v Číně zakázány od roku 2021, může být jedinou možností, uvedl v reakci na situaci nejmenovaný ruský bankéř z Moskvy. Největší ruská banka, dříve známá jako SberBank a dnes působící pod zkráceným
    názvem Sber, obdržela již letos v březnu od Ruské centrální banky
    povolení k vydávání digitálních aktiv. V září bylo ruskou centrální
    bankou toto povolení rozšířeno o možnost vydávat také nezaměnitelné
    tokeny (non-fungible token; NFT). S ohledem na tato povolení bankovní
    gigant Sber vyvinul blockchainovou platformu, která má být technologicky
    kompatibilní se systémem Ethereum, jakožto největším světovým
    decentralizovaným finančním (DeFi) ekosystémem. Součástí celého systému
    má být zároveň kryptopeněženka MetaMask.
    Západ, včetně ČR má
    velmi zkomplikované dovozy řady komodit a polotovarů z Ruska, nebo jsou
    dovozy zdraženy. Masivní odmítání čínských bank přijímat platby z Ruska
    slibuje problémy pro ruský trh s elektronikou, který je na dovozu technologií z Číny kriticky závislý. Již v červnu mohou ruské společnosti čelit nedostatku čínských komponentů, což by mohlo vést k přerušení dodávek a nedostatku zařízení. Koncepční řešení: Nová rozvojová banka (New Development Bank BRICS – NDB BRICS) je mezinárodní banka, která byla založena státy BRICS (Brazílie, Rusko, Indie, Čína, Jihoafrická republika) a má sídlo v Šanghaji v Číně. Smlouva o NDB byla podepsána šéfy všech států 15. 7. 2014 na 6. summitu BRICS ve Fortaleze.
    Čína a Rusko a myslím i Indie se zbavují dluhového dolaru a nakupují
    zlato, zlato, zlato. Dokonce i naše banka. Je to velmi v pohybu. Brzdou
    jsou i špatné vztahy Číny a Indie. Dolar už brzy těžko bude někdo chtít.
    Aby nyní ČR přešla na euro je ryzí neznalost globálního vývoje a přišlo
    by nás to draho. Po druhé válce se studená válka rozhořela ihned po odmítnutí dolaru Stalinem.

  • mun.go

    Ruský soud povolil zabavení $13 milionů aktiv JPMorgan a Commerzbank (Reuters, 7. května 2024)

    Frankfurt nad Mohanem, 7. května (Reuters) - Moskevský soud povolil zabavení majetku v hodnotě 12,4 milionu eur (13,34 milionu USD), který v Rusku drží evropská dceřiná společnost banky JPMorgan (JPM.N), otevře se nová záložka, a německá Commerzbank (CBKG.DE), otevře se nová záložka, uvádí se v předběžném rozhodnutí. Soud rozhodl 26. dubna ve prospěch žaloby podané ruskou Transkapitalbank, věřitelem, na kterého byly uvaleny západní sankce v důsledku ruské invaze na Ukrajinu v roce 2022. „Návrh je odůvodněn tím, že dne 20. dubna 2022 byly proti žalobci zavedeny sankce“ ze strany ministerstva financí USA, uvádí se v soudním dokumentu.

    Západní banky a další společnosti se od začátku války a odvetných opatření Ruska po zavedení sankcí dlouhodobě obávají o své finanční prostředky a majetek v Rusku. Rusko v reakci na západní sankce zabavilo majetek, dosadilo do dceřiných společností západních firem nové vedení a donutilo odcházející firmy k prodeji s obrovskými slevami. Ze země odešlo asi 1 000 společností. Podle analýzy Yale School of Management tam však stovky společností včetně francouzského maloobchodního řetězce Auchan a Benetton stále působí nebo pozastavily svou činnost.

    Každé takovéto opatření je dvojsečná zbraň a zásah do samé podstaty kapitalismu.

  • "na rekonstrukci země, která se už více než dva roky brání ruské vojenské agresi"

    .

    Co to jsou dva roky? Afghánistánu to trvalo dvacet let, než cizí agresoři odešli.

    • Pan diskutér být zelené mouchy přitahující jindříšek2309 ? Proč ne. Já mám nicků jako desetitisíců v bance. Jen nejsem politicky přízemní.

  • Není potřeba být hysterický. Je jasně psáno, že jde o výnosy ze zmrazených účtů, nikoliv o peníze na těch účtech vložené. Asi je potřeba dobře číst.

    No tak si oligarchové z Ruska nepřičtou výnosy. Oni už si na chleba vydělají jinak. A že by to Ukrajinu nějak výrazně postavilo na nohy, to si nemyslím.

    Jen prázdné gesto. Co jiného EU může? 

    • Tak ukrajinští oligarchové si jistě také urvou svůj podíl. O tom nepochybujte.

      • Tak překvapivá až převratná myšlenka... Kdo by to jen řekl...

      • Nepochybuji. Ani v nejmenším. 

  • josef.chmela

    Doufám, že Rusko na oplátku znárodní veškerá aktiva, banky a firmy pocházející z EU. Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá.

  • Dobře, válčení je jedna věc. Ve světě se furt někde válčí. Ale vykrást peníze jedné z válčících stran? Jen tak? Pro nic za nic? To nemá v dějinách lidstva prostě obdoby.

    "Rusko: Plán EU nasměrovat výnosy z ruských aktiv na pomoc Ukrajině bude mít nepředvídatelné následky" 

    Jasně, že se na stranu RF přidají jiní velcí světoví hráči. A zas bude světová finanční mela. Doplatí na to nevýznamní malí moulové. Především my. A tato aktuální velká porce unikátní bruselské blbosti se nám bude vracet. Dlouhé roky. A hluponi v Praze si to budou náramně pochvalovat. Jak šlechetné!

    • Proto si nacisté fikaně ukládali své nakradené peníze do spolehlivých a mlčenlivých švýcarských bank.

    • Kdyby takhle reagovali Švýcaři, tak polovinu účtů jejich banky ani nevedou. kdopak si tam asi ukládá drobné? 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit