Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Živočišný druh homo, prý sapiens (vědoucí, moudrý) se přemnožil a škodí Zemi. Buď se omezí to nekontrolované množení nebo dojde ke katastrofě. Když srovnáme stáří Zeměkoule a to málo z historie, co známe, musí nás napadnou otázka, jestli se to už v minulosti nestalo.

    • janhrom

      Ano v budově EP je přemnožených škůdců dost 

  • Zaměstnanci zemědělských korporátů, na povel svých zaměstnavatelů, přijeli v traktorech za  miliardy zapalovat stromy a opékat špekáčky do Bruselu, zatímco jejich panstvo se prohánělo někde v Cortině nebo Davosu  ve svých nových ferrari.

    Tyhle traktory, každý v ceně cca 1 miliónu EUR jim zaplatili občané EU. 

    Stejně tak, jako skrblíkovi jeho zámeček ve Francii.

    PS: Jak se daří sbírce ferrari velkozemědělce pana M? Možná si po skončení ptačí chřipky koupí několik dalších .-)

    • janhrom

      A pak jsi vyndal ruku z nočníku.

      • CHACHACHACHA tak to se moc povedlo. Prý: 

        "Zaměstnanci zemědělských korporátů, na povel svých zaměstnavatelů,
        přijeli v traktorech.......... zatímco jejich panstvo se prohánělo někde v Cortině nebo Davosu  ve svých nových ferrari."

        Občas se tady objeví pitomina. Ovšem tahle je extra vyvedená. Jediní zemědělci mají v EU koule. Ukázat prstem na hlupáky v Bruselu. Kteří by jen podkuřovali do Kyjeva a do Ameriky. No marné někdo má na červené sportoví auto, někdo rajtuje ve starem Favoritu. Ale má suprové vymazlené myšlenky,

  • mun.go

    Vůdce krajní pravice Alice Weidelová ze sílící AfD chce, aby Německo provedlo vlastní brexit (tedy - DExit). Chce, aby se EU reformovala - nebo jinak následuje DExit.

    Strana AfD chce reformovat EU a omezit moc Evropské komise, ale "pokud taková reforma není možná, pokud nemůžeme obnovit suverenitu členských států EU, pak by měli rozhodnout občané, stejně jako ve Velké Británii," uvedla Weidel v rozhovoru pro Financial Times, který byl zveřejněn v pondělí 22.1.2024.

    Pochválila Velkou Británii za její odchod z EU po plebiscitu v roce 2016. Weidelová se domnívá, že Německo "by mohlo uspořádat referendum o 'Dexitu' - německém odchodu z EU". AfD je dlouhodobě otevřeně protievropská/* a ve svém stranickém programu uvádí, že "věříme, že EU nelze reformovat, a považujeme ji za neúspěšný projekt".

    Napsal to bruselský list Politico 22.1.2024: Far-right leader wants Germany to perform its own Brexit

    /* neřekl bych, že AfD je protievropská. To říká Politico. Já si myslím, že je jenom proti takové Evropě, kterou si představuje současný Europarlament a Evropská komise. 

    • mun.go

      Spolkový prezident Frank-Walter Steinmeier se dne 29.1.2024 dopoledne setkal na zámku Bellevue se zástupci podnikatelských organizací, Německé odborové konfederace, podniků a zaměstnaneckých rad, aby s nimi jednal o sociální soudržnosti a stavu demokracie v Německu. 

      Po diskusi spolkový prezident prohlásil:

      "Setkáváme se v neklidné době. Moji dnešní partneři v dialogu z řad podnikatelů a odborů to ve svých podnicích pociťují každý den. V naší zemi panuje nejistota a obavy a zároveň zažíváme, jak političtí extremisté tyto obavy systematicky rozdmýchávají, aby je zneužili pro své nezodpovědné plány. Zpráva o plánech pravicových extremistů na vyhoštění milionů lidí, a to i německých občanů, otřásla naší zemí. Po celém Německu povstaly statisíce lidí a vyšly do ulic: ve velkých městech, ale i v těch menších, staří i mladí, lidé z nejrůznějších politických prostředí. Lidé, kteří dali jasně najevo: V naší zemi nechceme pravicový extremismus, nebudeme ho tolerovat. A to, co ukázali, bylo silným znamením pro naši demokracii, ale také znamením, které bylo nutné! Sociální partneři tuto sociální většinu podporují. Sociální partneři, podniky, odbory a rady zaměstnanců nejlépe vědí, že boj proti pravicovému extremismu je také imperativem zdravého ekonomického rozumu.

      Nacionalistický izolacionismus, řeči o vystoupení z Evropské unie, nenávist k lidem s migrační minulostí - tato extremistická ideologie je jedem pro naši ekonomiku, jedem pro zaměstnanost a prosperitu. Je nebezpečím pro naši zemi.

      Tolik tisková zpráva kanceláře spolkového prezidenta.

      Zcela zjevně bylo nutno vyvolat proti pravici veřejné protesty - taková německá oranžová revoluce.

      • Zas ty pomatené bláboly . Čím menší mozek, tím delší příspěvek :-)

        • janhrom

          Ty ho máš velkej, ale ouno v něm.

        • mun.go

          To nejsou vymyšlené bláboly. To jsou citáty z originálních odkazů (angličtina, němčina), přeložené do češtiny.

          P.S. Odkaz na originál vždycky podtrhuji, abyste si mohli text zkontrolovat.

        • goyim

          Čím méně protiargumentů, tím více ad hominem a popírání...

  • Proti zastavení německých jaderných elektráren samozřejmě MMF nic
    nenamítal, přestože bylo jasné, že jde o krok, který povede k deindustrializaci nejen Německa, ale časem i jeho satelitů. Ničivá zemědělská politika EU se tedy podle MMF má praktikovat i nadále a na zemědělce se nemá brát žádný ohled. Nemělo by být toto vyjádření dalším popudem pro pokračování – a další vyostření – protestů? Neobvyklé vměšování z Washingtonu: Mezinárodní měnový fond varuje
    vlády, aby neustupovaly protestům zemědělců. Šéfka MMF činí jasné
    prohlášení. Výkonná ředitelka Mezinárodního měnového fondu (MMF) Kristalina Georgievová
    (pravidelný host srazů WEF i Bilderbergu) vyzvala  evropské vlády, aby
    požadavkům protestujících zemědělců nevyhověly a proti zemědělcům
    zakročily. MMF, který působí po celém světě, tak zasahuje do demonstrací
    zemědělců, zejména v Německu a Francii, které trvají již několik týdnů. Bulharka uvedla, že hovořila s mnoha zástupci ministerstev financí. „Uznávají význam fiskální konsolidace. Ale také si uvědomují, jak těžké je rozhodnutí dosáhnout na podporu,“ řekla šéfka  MMF a dodala: "Je snadné jim ustoupit. Je těžké to vzít zpátky.“ Obává se také, že vlny protestů zatlačí vlády do kouta, kde už nebudou moci dělat co, je nezbytné k posílení ekonomik. „Pak přijde
    čas, kdy toho budou litovat,“ řekla. Georgievová prohlásila, že má  pochopení na lidské úrovni pro obtíže, kterým zemědělci čelí. „Není snadné dělat jejich práci,“ řekla ve čtvrtek na tiskové
    konferenci. „To by však nemělo vést k tomu, že vlády ustoupí jejich
    požadavkům.“ V posledních týdnech vyšly do ulic desetitisíce zemědělců, zejména v
    Německu a Francii, ale také v Belgii, Polsku, Nizozemsku, Rumunsku,
    Itálii, Řecku či Litvě. Aktuálně již většina zemědělců otevřeně deklaruje, že protestují
    proti ničivému Green Dealu EU, který je však zaváděn i na národních úrovních.

  • Naši jezevci jenom zavrčí a bude zase klid. My prostě nejsme národ, který by se uměl vzít za svou věc.

    Když se chováme jako ovce, tak se nemůžeme divit, že nás stříhají. 

    • A copak je ta věc? Feťácký okamurismus? Nebo něco konkrétního?


      • janhrom

        To bys nepochopil na to nemáš IQ 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit