Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • O zrod státu Israel se velkou měrou zasloužil lord Balfour ministr vnitra Velké Británie.
    • Je dobré že zakázali diskusi tomu chromajzlovi tečkovi, ten tady blil totální nesmysly.
  • Po kolikate uz tady ten vypatlane co si prezdiva i fasista blije svoje vylevy.Je nepochybne ze nekdo z pomatencu z redakve je jeho pribuzny.Pokud nekdo napise par slov o zlodeji propisek z Hradu je ihned smaznuto.A tady vypatlanec za ticheho souhlau redakce blije a blije jakoze fasista.Proste je doba ze takove slovo je v opovrzeni.Verejne by si to nedovolil.Chytnul by do zubu a byl by klid.Totez by asi nyni pro rozsviceni potrebovala redakce.Asi prave pro toto Tiscali na okraji zajmu.
    • Už přestaňte s tou svojí rádoby mazaně pokleslou a hloupou demagogií, nemá to úroveň. Spíše se zamyslete sám nad sebou - potřebujete to už jako koza drbání - "vypatlane" ! Pomatenci z "redakve" asi moc dobře ví, která bije, víte ? O žádných svých příbuzných v redakci Tiscali nevím, vy ano ? Tak jmenujte !
      Raději se doučte ČJ, ať se tu neprezentujete jako nevzdělaný hlupáček a vymaštěnec, který navíc neovládá ani rodný jazyk !
      Nevím, co pořád dokola máte s těmi zuby, možná vám je už někdo vyrazil. Tomu bych se až tak moc nedivil. Hlupák, demagog a provokatér jako vy dostal jednoduše po hubě. Logické a lidsky pochopitelné ! *3*
  • Izrael a Světový židovský kongres z toho dostali DIARRHOEA čili to, co je po klystýrku *1* . Izrael už ze Švédska odvolal svého velvyslance... bohužel ne celou diasporu.
  • Židi na tom území nikdy nežili, nastěhovali je tam až Britové a vytvořili umělý stát Israel.
    • to tedy pravdu nemáte, Židi tam, stzejně jako Arabové, žili od nepaměti, ale jako jedni z mnoha náboženství a národů, v klidu a míru. problém jsou evropští Židé, ti tam nadělali tu paseku
    • Rourke, klaus-putka picho! Jsi zkrátka umělá picha Rourke!
    • To neni uplna pravda. Nezili tam vsichni ti zide, kteri tam ziji dnes, ale vzdy/krome obdobi bezprostredne po zidovske valce s Rimem/ tam nejaky zid zil. A Britove? ti z toho sionistickeho
      napadu/a navalu/ velkou radost nemeli. Jen pri obrane Egypta pred Afrikakorpsem"se hodili".*3*
      • I po válce s Římem ve 2.stol. po Kristu tam byli a dál žili, byť v mnohem menším počtu. Možno zjistit v písemných pramenech byzantinců (Východořímské říše) nebo později křižáků. Ale nebyli schopni nadlouho obnovit židovský stát. To jsou ovšem dvě odlišné věci.
        Britové nikdy neměli velkou radost z nápadů, které jejich zámořským územím přinášely "vzrůšo", to je pravda. A Židé se jim hodili také na obranu Palestiny, Egypta a Iráku - vedlejší Sýrie (a Libanon) totiž patřily od r.1940 nepřátelské Francii (viz proněmecká Pétainova vláda ve Vichy).
        • Dívíte se, že Francouzi Brity nemuseli po tom, co Britové spáchali nejenom v Mers el Kebír?
          • Co je na tom k divení !? Nejen u Mers el Kebir (nicméně je třeba si problematiku o tom incidentu podrobně načíst a pochopit v souvislostech !). Co třeba Johanka z Arku anebo Napoleon I. Bonaparte ?
        • no a Arabové tam žili nejméně tak dlouho ve větším počtu, nakonec, nejsou to (samozřejmě původně) v šechno semitské národy? dnešní evropští Židé,. i ti, co se přesstěhivali do Palestiny a stačí se podívat na nějaký záběr, nejsou žádní semité, jsou to běžní Evropané aspoň co se vuzhledu týká - národy se mísí, mísily a budou mísit.
          • Ono dost záleží, o kterém konkrétním historickém období budeme hovořit, víte ? Samozřejmě, jde o dvě (velmi) příbuzné větve Semitů, obě považují za svého praotce Abraháma. Národy se sice mísí, ale podstata židovství a jejich víra přetrvává dál. Jinak by již jako národ museli dávno zaniknout ...
    • 1) lež - objektivně to potvrzují původní záznamy Egypťanů, Sumerů, Babyloňanů, Asyřanů, Chetitů, Peršanů, Arabů, Římanů, křižáků, Turků atd. , 2) kecy - pouze Britové určitě ne (mandát až od r. 1922 !), 3) ten "umělý stát" vznikl rezolucí OSN (doporučuji nastudovat seznam států, které hlasovaly ANO !) ! Úsměvné, ale bohužel hloupé názory ... *3*
      • Židovští obchodnící a lichváři žili ve všech zemích, ze kterých mohli žít... tedy i v Palestině, v Turecku.... *5*
        • Ano, to by bylo téma na dlouhý rozhovor. Je jisté, že Židé uměli "žít" také ze špatných lidských vlastností (alkoholismus, hazard, prostituce, válka, chamtivost atd.). Provozovali např. lichvu, frcy (vetešnictví-zastavárny) - souhlas. Ale nabízí se otázka, PROČ tedy člověku v nesnázích namísto "zlého" židovského lichváře/vetešníka nepůjčí "po křesťansku" žádná solidní banka, aby nemusel skončit na lichvě "u žida" !? To je ta křesťanská láska k bližnímu svému ?
          To platí dnes, úplně stejně jako před sto lety. Bohužel. A za tuhle vzájemnou křesťanskou "dobrotu a lásku" přece nemohou Židé !? Nebo mohou tzv. za všechno, zabili přece Ježíška ... *7*
          • no, mezi Araby Židé nemuseli lichvařit, protože Arabové mají možnosti dodnes si půjčit i jinak. Kromě toho Židé se obchodu a lichvě věnovali či věnovat museli proto, že všechny ostatní obory, rovněž studium, jim bylo v Evropě zakázáno a nějak se živit museli.
            • Islám jasně zakazuje "obchodní" (komerční) půjčování peněz, bankovnictví, lichvu. V ostatním souhlasím. Židé neměli zrovna moc možností, jak se živit (podnikáním) !
          • Křesťané měli opravdu lichvu zakázanou, takže si museli půjčovat u Židů.
            • Tak - a jsme u "jádra pudla", tedy podstaty věci, vážený Medikologu. Křesťané se vůči svým souvěrcům chovali a chovají úplně stejně, jako ti "zlí Židé" ! *3*
            • Křesťané so přece mohli půjčovat "z křesťanské lásky".. Nejúspěšnějšími křesťanskými lichváři přeci byli např. TEMPLÁŘI
            • Bezlichvářské bankovnictví existuje pouze v rámci Islámu.... Exekutorská svinstva jako v "křesťany okupované" ČR nejsou v normálním (neextrémistickém) Islámu možné!
            • Bohužel nepochopení mého příspěvku ! Já přece nepíšu o poskytování křesťanské lichvy, ale o solidní křesťanské BANCE, která jedná nekřesťansky vůči svým souvěrcům ! A potom obviňuje Židy z lichvy - a to je velké pokrytectví. P.S. Kde je poptávka, je i nabídka ...
  • Palestina je lepší než Usrael !!
    • no to tedy nbevím, to se teprve ukáže, pokud tam získají převahu blázniví islamisté, lepší to nebude
  • chválím *3*
  • zas tak moc velcí myslitelé nejsou.Až u nich něco nějaký hadrák vymastí hned změní názor.Ostatně i tady Tiscali je mačo.Pokud si podobný vypatlanec dává do nicku - fašista, jsou v redakci stejní hlupáci.Protože tady to pako ..... říct to někde nahlas, tak mlaskne facka,dvě a má vymalováno.Jen tak kontrolně.Nic osobního.
    • Takže Tiscali je mačo a v redakci jsou hlupáci ? Dobrý. Máme bohudík demokracii - za socialismu by si pro tebe přijeli volhou pánové v kožáku. Anonymní hrdino !
    • nejsou voni jenom trochu zamaskovanej - antiblb ?
    • Zřejmě se navážíte do mě. Z vašeho příspěvku je ale bohužel zjevné, že jste jen netolerantní duševní mrzák. 1) v nicku mám v závorce uvedeno (fašista ?), s otazníkem, pokud neznáte diakritiku, 2) k původnímu nicku "bobo" jsem si to přidal před nedávnem, poté, co mě podobní pseudodemokrati a intelYgenti jako vy začali opakovaně spílat do fašistů, nacistů, TOPnácků apod. Takže jsem si přidal "fašista?", jak mě někteří blbečci "pasovali", aby si každý rozumný člověk mohl sám posoudit, zda jsou moje myšlení a názory skutečně tak "fašistické", víte ? P.S. Je tady spousta názorů a vyjádření, které je možno označit za komunistické (bolševické), tedy úplně stejné "kvalitativní" kategorie jako fašismus/nacismus. To vám, vy demoGrate, ale zjevně nevadí, co ! Takže možná, že mačo, pako, vypatlanec nebo hlupák jste pravděpodobně vy sám. Ty tzv. facky si nechte jinam, sám byste potřeboval několik výchovných záhlavců - jako "medicínu" na svoji vlastní hloupost ... *7*
  • My jsme se učili o Palestině, jako o svrchovaném státu. Bordel, který udělala Izrael a USA na Středním Východě, je další osud Palestiny a palestinského lidu.
    • ANNA, rudá picho! Pro vznik Státu Izrael (oficiální název) nařídil vělikij vožď Stalin hlasovat
      tehdy již všem státům sovětského bloku Československo se stalo posledním státem, který
      spadl do spárů SSSR v únoru 1948. V OSN se hlasovalo o vzniku Izraele v květnu 1948!
      StAlin si myslel, že židovský stát na Středním východě se bude řídit pokyny a přáními Stalina
      a že se stane státem poslušným komunistickým! Nestalo se tak, Izrael se stal státem demo-
      kratickým a je jím až dosud! Arabské státy za WWII spolupracovaly a sympatizovaly s Hitle-
      rem, tak jako SSSR od 23.srpna 1939 až do 22. června 1942. ANNO Proletářko!
      Žádní Palestinci neexistují, rudá mrcho! Prostuduj si dějiny!
      • nejvyšší představitelé sionistů s Hitlerem spolupracovali rovněž - toho nám dejte toho si nechte...

        Izrael je stát rtasistická, stát apartheidu a proto není a ani být nemůže státem demokratickým, kromě toho je to agresor a zloděj území.
    • ??? Co to proboha blekotáte !
      Palestina byla mandátním územím pod správou Velké Británie a její rozdělení bylo určeno Rezulucí VS OSN č.181 v r.1947. Kdy tedy byla "svrchovaným" státem ?! Předtím byla např. součástí Osmanské říše nebo provincií Sýrie. Protože rezoluce OSN byla bohužel zmařena (zejména palestinskou a arabskou stranou !), vypukla v r.1947 tzv. první arabsko-izraelská válka. No vypukla - Egypt, Sýrie, (Za)Jordánsko. Libanon, Irák, Saúdská Arábie a Jemen - vojensky NAPADLY nově vyhlášený Stát Izrael. Ten je vojensky porazil (potom ještě 2x, 1967 a 1973) - a dodnes se nic rozumně nevyřešilo.
      USA do původního konfliku nemotejte, ty začaly Izrael podporovat AŽ po šestidenní válce v r.1967 ... *7*
      • a co to je "mandátní území" je to území okupované, území kolonizované a jsitě ne po dobrém
        • Nikoliv, je to tzv. svěřenecké území, odsouhlasené deklarací Společnosti národů r.1922. A žádné velké židovské rozbroje tam od r.1922 až do listopadu 1945 nebyly. Naopak. Bordel tam dělali výhradně Arabové (Palestinci) v r. 1929 a 1936 (masakrování židovského obavatelstva palestinskými Araby) !
      • ...................az po sestidenni valce???? *1* *1* *1*
        • No jistě, zapomněl jsem bohužel upřesnit - zejména vojensky. Do té doby je podporovalo hlavně Československo i SSSR (nejméně do r. 1949). Ještě v šestidenní válce (1967) měli výzbroj zejména francouzskou a britskou (a vyráběli také zbraně v licenci nebo vlastní) ! Až po téhle válce je začaly masivně vyzbrojovat USA. To si dostudujte, zdrojů je dnes dosti.
      • ano, o ních bez nich, žak se rozhodovalo, ale to svinstvo židům neprovedli oni ale Němci, měli by tedy platit taky oni a ne Palestinci všech vyznání.,Kromě státu Izrael navíc měl být vyhlášen i stát Palestina - a kde je?
  • ... někdo musí být první :)))
  • AŤ UŽ JE TO JAK CHCE,ALE NA TOMTO PŘÍPADĚ JE VIDĚT,že si Švédové dělají vlastní politiku.Proto požívají ve světě,nebo v Evropě.vážnost.My bychom před takovým rozhodnutím a prohlášením asi napřed volali do Izraele a zeptali se jestli to lze.
    • Však Ty jsi taky vážený, na decimálce! Felix.julec, taky picha, taky picha?
    • Nejen do Izraele, ale také do Bruselu, do Fashingtonu , do Pentagonu , do NATA atd. a pak bychom se z toho akorát podělali, jako vždy. .
    • ... nepřeháněj, Zaorálek je klasa :)))

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit