Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • mun.go

    Ani se úřadům nedivím. Pojem "svoboda" je totiž velmi individuální a každý ji vnímá jinak. Je nutno si uvědomit, že čím více svobody rozdáte jiným, tím méně jí zbude pro vás samotné - jak se můžete přesvědčit, pokud se k vám do bytového domu nastěhuje mírně nekomformní rodina včetně příbuzenstva, kteří všichni využívají své svobody naplno k hlasitým produkcím, volnému pohybu odpadků a výpůjčkám nezajištěných předmětů.

    "Většina lidí ve skutečnosti nechce svobodu, protože svoboda zahrnuje odpovědnost a většina lidí se bojí odpovědnosti."  Sigmund Freud

    "Být věrný své vlastní svobodě znamená v zásadě ctít a respektovat svobodu všech ostatních." Dwight D. Eisenhower

    "Pokud svoboda znamená vůbec něco, znamená to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet." George Orwell

    Ovšem svoboda sama ještě neznamená nezávislost ani štěstí. Nezávislost si můžete koupit za peníze - čím víc finančních prostředků máte, tím víc máte možností volby - ale, jak známo, štěstí si za peníze nekoupíte a naopak prachy za štěstí už vůbec ne (Štěstí je krásná věc - text Richard Müller). Svobodný a šťastný ve svých myšlenkách však můžete být i jako úplný nuzák. 

    Give Freedom To Get Freedom From Others

    • mun.go

      Oprava: "nekomformní" je správně "nekonformní"

  • To víme už hodně dlouho, skoro 13 roků - Karel Svoboda na konci ledna 2007 ukončil

    svůj život výstřelem z pistole do spánku. 

    Ale jeho hudbu si v pohádkách na Vánoce vysílaných rádi poslechneme. Aspoň tak

    Mistr s námi bude... 

  • josef.chmela

    To jsou zase úvahy a argumenty hodné závislého novináře.

    I v minulosti jsme doma měli svobodné Vánoce kda naděloval Ježišek a nezabránil tomu nikdo ani ti co propagovali Dědu mráze.

    Dnes je to nemlich to samé (a platí to i v Bělorusku). V Bělorusku naděluje dárky (ne nějakou imaginární svobodu) Děda mráz a u nás Ježišek ikdyž se opět spousty pravicových propagátorů snaží dostat do hlav mladých "mloků" amerického Santa Clause a způsob oslav "amerických" komerčních Vánoc.

    Je pouze dobře, že se většina Bělorusů (neplatí to pro pár křiklounů na náměstích velkých měst) snaží dodržovat své tradice a brání se komercializaci všeho podle vzoru tzv. "svobodného" západu.


  • Bělorusové se již déle než 100 dnů bouří proti autoritářskému režimu prezidenta Alexandra Lukašenka, který zemi vládne déle než čtvrt století. Protesty propukly po prezidentských volbách z 9. srpna, za jejichž vítěze úřady znovu vyhlásily Lukašenka. Opozice pokládá takový výsledek za zfalšovaný, uznat volby odmítla i Evropská unie. Lukašenko, který se těší podpoře Ruska, ale odstoupit odmítá a nehodlá ani vyslyšet výzvy k dialogu, ústupkům, propuštění politických vězňů či uspořádání nových voleb. 

    ----------------------------------------------------------------------------------

    Bělorusové nemusí být z ukradených voleb smutní. Úplně stejný problém mají i jiné státy na světě například USA kde Deep State v zoufalé snaze prosadit svou loutku Bidena, padělali korespondenční hlasování, vyhazovali volební lístky Trumpa a dokonce přes německé hackery upravili hlasovací program, který Trumpovy hlasy překlápěl na Bidenovy. Nestranní mezinárodní pozorovatelé nebyli připuštěni.  Američané proti zfalšovaným volbám protestují a prezident Trump se snaží celý podvod soudně napadnout. Ale vzhledem k tomu, že Deep State kontroluje většinu dezinformujícího mainstreamu, je situace obtížná. Co se ovšem děje v USA navozuje pochybnosti o regulérnosti volebního procesu v evropských satelitech včetně českých lokajů zdejší nesvéprávné rozkradené a zadlužené českoňské kolonie. I zde se objevovaly podivné výkyvy s nepochopitelným nárustem hlasů pro zoufalce typu lupiči, teda piráti, starostové topáci a jiní zkrachovalci. Zdá se, že problém s regulérními demokratickými volbami bude celosvětového rázu.....😯

    • A s Vánocemi v Česku ty dva hlubokomyslné politické  rozbory mají společného co?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit