Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Krylovi z toho bylo na blití a raději umřel, aby se na to nemohl dívat. *16* *11*
  • Pán Kryl vše vystihl kam to spějem ..Člověk na svém místě, bohužel není mezi námi..Nelíbílo se mi když měl pohřeb tak ani Havel co by disident nepřišel se s ním rozloučit.
  • Karel Kryl byl mimořádný člověk s obrovským přehledem a jeho až encyklopediké znalosti byli nad rámec běžného smrtelníka. Několikrát jsem se s ním osobně setkal. Z jeho hovorů už tenkrát krátce po převratě vyzařovala nespokojenost, nad politickým i hospodářským děním u nás. Tak vlastně vznikla písnička "Demokracie". Měl i velké spory s naivním a důvěřívým Václavem Havlem. Mnohokrát mi i napadlo, jaký by to byl výborný kandidát na presidenta republiky. Karel nebyl vyslyšen a do vrcholné politiky se nikdy nedostal. On se v poslední době svého života velmi trápil a diagnoza jeho smrti byla, že se doslova užral ! Jeho knihu si s radostí koupím a v mojí knihovně bude vnímána jako klenot !
    Budiž Tě Karle země lehká !
    Oskar
  • Stačí podepsat petici proti přejmenování letiště na adrese: Petice proti přejmenování letiště Ruzyně na letiště V. Havla.
    • jsem proti přejmenování,ty peníze by se mohli použít na náš státní dluh,kteří za nás udělali naši politici.Už jenom na kolik přišel jeho pohřeb a přitom nezemřel prezident,ale jen Havel.Ta pocta s pohřbem i letištěm je velmi přehnaná,Kdo z toho bude profitovat?To že něco přejmenujem,nesmažeme dluhy,
    • Jo a nějakej expert navrhne Klousovo letiště.....
    • A co takhle věnovat energii na důležitější věci , co ??

Letiště se bude jmenovat podle Havla , a to že ho nemáte rádi , protože jste nepochopili jeho význam pro nás , je váš problém !!
      • Vžyť to prezidentování bylo s komunistama domluvený předem že když bude restituovat tak nechá komunisty dál vládnout,vždyť jsou nalezlí všude pane demagogu !
  • Karel tu frašku co se tady bude po 89 hrát pochopil velmi rychle. Ale je smutné že tehdy byli lidé ještě opojení iluzemi a kecy o svobodě a demokracii a nikdo ho neposlouchal.
    Prodejnost jeho desky Monology byl propadák. Z Karla se dělal pesimista.

Největší sranda je že Kryla si snaží dnes přivlastnit pravičáci všeho druhu. přitom Karel před smrtí měl jezdit na mítinky se Sociální demokracií s panem Zemanem. Jako jeden z mála se nezaprodal za peníze pravicové sebrance co po 90 vykrádala republiku což bylo tehdy modní.

škoda že tu s námi není tento věřím že nejen pro mě jeden z mála velikánů této země.
    • Ano, Karel byl pašák a nezaprodal se za peníze, ale pravicové sebrance? Vy jste někdy v Čechách potkal pravičáka? Já ať dělám co dělám, potkávám odlistopadu buď jen samé pseudopravičáky z řad bolševických převlečenců, nebo rovnou bolševické fanatiky. Vykrádání republiky bylo módní od války. Karlovi to bylo jasné od začátku a ztotožňovala se s ním fůra lidí. Zlatým hřebem do jeho rakve bylo, že ho kvůli jeho nekompromisním postojům ve finále zatratili i socdemáci, jimž svěřil svoji důvěru. Doslova a dopísmene jako PERLY SVINÍM.
    • Ale mocná sebranka má docela jiné velikány. Viz různá přejmenování čehokoli....
      • Trefa do černého
        • Země je kronika dějů, kniha dění, z níž čtou vesmíry. Shakespeare měl pravdu, když řekl, že svět je jedno velké jeviště. Stará etapa lidstva dramatického navíjení scénářů osudových linií partnerských, či jakýchkoliv vztahových, spřádání vazeb životních příběhů až do daleké budoucnosti byla před očima celého vesmíru ukončena významným duchovním děním - odchodem exprezidenta a dramatika Václava Havla, jehož osobní, ale i nadosobní, ve vyšším duchovním plánu uskutečňované životní „dramatické spřádání vazebních nitek“ ho přivedlo dvakrát do vůdčí role Českého národa: poprvé jako „otce vlasti“, českého krále a římského císaře Karla IV. (potvrzeno Boženou Cibulkovou i mým duchovním zrakem), a podruhé jako vůdce sametové revoluce a prezidenta České republiky. Pohřební průvod za rakví s ostatky Václava Havla přes Karlův most (který již Božena Cibulková viděla jako velevýznamný vstupní prostor pro výstup lidstva do vyšších dimenzí) se odehrál až v neuvěřitelné symbolice souvislostí: vždyť tatáž inkarnovaná vysoce vyspělá duchovní bytost tentýž most nechala postavit. Další podivuhodná symbolika: epochu dramatických scénářů „jáství lidstva“ ukončil svým odchodem dramatik. Rituály na Karlově mostě symbolicky ukazovaly, že skončila stará doba dramat dialogu vyššího a nižšího já a že vyšší já se vrací, vystupuje domů. Zároveň také ukazovaly, že začínají aktuální přípravy na přesun lidstva do vyšších dimenzí, ale také skutečnost, že bytost, kterou jsme vnímali na lidské úrovni v poslední době jako pana exprezidenta České republiky Václava Havla, sestoupila do hrubohmotného pozemského života z vyšších dimenzí, aby splnila svoji úlohu vůdce a reprezentanta Českého národa. Čest jeho památce.

amezdas
  • Což takhle nazvat letiště Karla Kryla, když už? Havel se jen svezl na vlně obliby Dubčeka, pokud se dobře pamatuji. Stavěl se jaklo jeho nejlepší přítel, pak naši kmotři Dubčeka "odstavili" a zbyl Havel. Tím to vše začalo, celý ten humbuk, neboli Demokracie po
    pražsku.
    • Dubček byl prospěchář a slaboch. Na jeho rozkaz r roku 1969 stříleli milicionáři na první výročí okupace do našich lidí, díky jeho podpisu pod zákony poplatné okupantům, se mimo jiné upálil i Jan Palach. Dubčekovi svítily oči jak chtěl v roce 1989 získat moc, do té doby všude prohlšoval, že sa do ničeho nemieša, že je na dvochodku. Byl to blázen, který stále žil v šedesátých letech, byl to bezcharakterní slaboch a byla by to velká ostuda, kdyby tento přivandrovalec z východu, byl opět po dalším čobolovi Husákovi, prezident.
    • Jednoho Slováka jsme už měli. Je známo, že čehúnúm bral a slovákům dával. Snad byste nechtěl, aby se to opakovalo? Kromě toho Dubček uměl pouze výt a nicnedělat, viz 68. Dubčeka dali tehdy do čela szrany proto, že každý měl ambice být v čele ÚV, ale žádný nechtěl hlasovat pro toho druhého, a tak Saša byl ten, který nemohl nikoho ohrozit a taky neohrozil a ochotně podepisoval pendrekové zákony pokud byl u koryta. Nic pro národ neudělal, dobře uměl lhát na všechny strany, národu i Rusákům.
    • bylo to trošku jinak , informace se dají lehce zjistit ii na netu
  • Jeno jde o to aby kniha nebyla moc scenzurována. A vůbec k čemu má sloužit, když celá zem je v ůpadku a otroctví
  • byl to vizionář a věděl už krátce po revoluci jak to tady dopadne špatně. Psal už tehdá o tom jak nás podvedli tehdejší disidenti a jak se chopili koryt a nastolili další totalitu. Pro lidi s horším dopadem a pro stát s katastrofickým dopadem. Jak nás bez boje předhodili ostatním státům a za slušné všimné do papes likvidovali s úsměvem naše hospodářství a dokončili to vstupem do EU, pod diktát němců , kteří se snaží diktovat EU. Kdo toto nevidí a neslyší je buď hlupák nebo zakomplexovaný fanatik různých stran. Jenže buhužel Čech má takovou mentalitu, že i kdyby se mu klečelo na zádech, tak nic neudělá. Nedokážeme za své bojovat jako celek a radši si různé skupinky vymáhají pouze pro sebe ústupky a o to co by se vlastně mělo udělat, o to nemají zájem. Ti co chtějí jen přidávat peníze, těm nejde o stát a jen pomůžou k rychlejší likvidaci státu. Pak nebudou mít také žádné prostředky k životu. Je toho mnohem víc a ti co to chápou to ví. *5*
    ČEST TVÉ PAMÁTCE KARLE !
    • Svatá pravda
    • nevím jestli to tak přesně proběhlo, bohužel to tak dopadlo, no vlastně ještě to nedopadlo ještě padáme . Je to pád řízený, tedy bez valné šance se zachránit, rozkrdeno bude zcela vše. čeká nás tedy osud ptáka Fenixe.Doufám, že se nám podaří znovuzrození. PS
    • Po revoluci to nevěděl , píšete nesmysly , všechno se svádí na disent ..ano i mezi nimi byli a jsou tací kteří zatoužili více po penězích než po svobodě a demokracii , ale tak je to stejné i u většiny lidí v této zemi ..včetně vás !! K.K fandil Sociální demokracii ale nakonec ho to zklamalo , jejich politika , že nebyla soc.demokratická a taky to že lidé v této zemi se vrhli na vydělávání " peněz za každou cenu .
      • já jsem nebyl nadšený 89 rokem, protože jsem tušil, že to bude zlé a je to jen komedie s předáním moci s ústupkami, to jsem tvrdil od začátku. Co se týká honby za pěnězi, tak se honím jen proto, abych měl na zaplacení dluhů, co jsem si naděl při investicích do podnikání. Žiju tzv. z ruky do huby. A při tom se pakuji na některých akcích, které dělám zdarma pro některé lidi, abych jim spestřil život, ve kterém nemají šanci žít rovnoceně s druhými. Takový jsem hamižný hajzl. Při tom by mi to pomohlo s financemi. *5*
        • bohužel ke svobodě a demokracii nepřispíváš..ničím
          • to co je tady není demokracie a svoboda, ale masová likvidace státu, a tak nemám důvod pomáhat zlodějům, radši pomůžu lidem, sice ne penězi, ale chvilkovou pohodou. *5*
            • Demokracii máme vybudovat , pro to ta "revoluce " byla , jenže lidé se nejdřív musí nabažit té hmoty po které tak toužili , teprve nyní se začínají probouzet z toho sna začínají procitat...

to co tu máme je tu pro to , že lidé to tak chtěli , jací jsou lidé tací jsou politici !!

těžko můžeš chtít po politicích aby nekradli a nepodváděli , když to dělají i běžní lidé !!
            • děkuji nápodobně *5*
            • nic nechápeš pro to píšeš kraviny , 5AZ
  • odchod Kryla mně sebral...stále si myslím, že už tenkrát věděl kam to tady spěje a puklo mu z toho srdce..neunesl to...parta OF ho nevzala mezi sebe, on se jim totiž nehodil...na to byl moc čestný, zemřel poměrně mladý... čest jeho památce....
  • Já nechci Lucernu,ani bych nevěděl co bych s ní dělal !Založíme družstvo zde ve vězení,založili a jak to dopadlo?Odpověď bývalého spoluvězně:Okradli nás o všechny peníze !Zbývá tedy ještě přejmenovat bývalou ulici dříve Hitlerova třída následně Stalinova posléze opět Vinohradská na třídu Václava křišťálově čistého prezidenta vv.Havla.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit