Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • V článku je uvedeno: "Nejvíce skleníkových plynů produkují ze soukromých společností ExxonMobil, Shell, BP a Chevron, z těch státních pak Saudi Aramco, ruský Gazprom a čínský uhelný průmysl. To jim by se měl vystavit účet za poškozené zdraví a životy, které mají na svědomí. Seznam nejnebezpečnějších organizací světa, které mohou za smrt milionů zvířat v australských a amazonských pralesech, stovky mrtvých lidí, nemluvě o dopadech jednání mamutích firem, které se nestarají o život, sabotují ho. Jsou teroristy světa. Těmi pravými teroristy, kteří by měli po právu skončit na britském seznamu rozeslaném školám, novinářům, každému občanovi i zvířeti. Přišel čas změnit školní osnovy, nazývat věci pravými jmény a říct si, kdo je tu skutečným teroristou světa."

    Citát neukazuje, než absolutní zmatení autorovo. Účet za své poškozené zdraví a životy by si měli vystavit ti, kteří všechny uvedené společnosti financují, tedy jejich zákazníci. Jedním z těch zákazníků je i Matěj Senft, který k psaní nesmyslů používá nesmírně sofistikovaný stroj, energii a infrastrukturu vybudovanou s velkou uhlíkovou stopou.

  • Vláda Spojeného království velké Britanie a Severního Irska vykazuje známky zdravého rozumu!

    Podobnou sebranku je třeba pozavírat do kriminálů, nebo psychiatrických léčeben!

  • Ježíši, to zas psal nějakej plamennej levičák! Cílem Antify nebo Greenpeace že je mír, tolerance a záchrana životů? HAHAHAHA!!!

    • Autor je hlavně plamennej básník.

      Cituji z textu: "Devastující účinky jinak přirozeného přírodního cyklu zapříčinilo sucho, jímž je protkaná lesní půda...a nesmrtelné kmeny stromů jsou rozkládány na prach..." 

      Spojení "suchem protkaná" neoznačuje v českém jazyce nic, je to čistě básnický obrat obdobný známému "světlem oděná" a dokazuje, že autor jako správný aktivista nepracuje s fakty, ale emocemi.

      Další příklad: Kmeny stromů nejsou nesmrtelné, leda po transformaci na černé uhlí nebo permineralizaci. Každý jiný kmen stromu je ve své ekologické nice rozkládán na prach, a to buď pomalým rozkladem živými organismy nebo rychlým hořením. Výsledek je vždy stejný: CO2, nespálené uhlovodíky, teplo a popeloviny. 

  • Britové? Banda trotlů. Běžní lidé se chovají normálně.Zpravidla přátelsky a běžně vstřícně.Ovšem nesmí si vypít.Pak jim patří celý svět.Jakože.Je škoda že o zásadních věcech tam rozhodují hlupáci.Přeci jak mohli připustit v Londýně kandidatůru muslimského starosty? A tak tam mají na radnici cizáka, který se tváří, jako že dobrý .... ale bude to záškvara. Nebo 5 pacholků umlátilo řetězy  k smrti českého kluka.Asi tak před rokem.Je pro to, že je napomenul.Dobře.Ale vypatlanci v talárech rozhodli, že je to v pořádku.Bránili se.A tak budeme rádi když takovým "britům" někdo vypráší kožich.Jasně a čitelně.Se slovy - to máte za to! A kožich může být klidně od krve.Oko za oko, zub za zub.

  • dzixy

    Autor článku Senft bagatelizuje a ironizuje právo kohokoliv v Anglii vyjádřit svůj názor. Ne vše na světě. A domnívám se, že Anglie dobře ví co dělá, jistě více, než autor článku. "Zelené" pokládat za mírotvůrce a organizaci zlepšující život občanů je pouhým blábolem člověka, který buď nechce, nebo nevidí co je to za instituci. A stačí příklady z našeho státu. Co potom ve světě. Mne osobně stačí, že život zvířat kladou nad život a potřeby lidí. Proto nikde ve světě, ani proto ani u nás, a proč potom v Anglii, tito "zachránci světa" nejsou pro lidi těmi, kteří zachraňují. Navíc u nás jsou to paraziti na  státním rozpočtu, kteří živí stovky lidi, kteří nic nepřináší, nevytváří, a jsou brzdou pokroku.

  • Austrálie je stavěná na požáry. 

    Ta se posbírá, hlavně aby je to dostatečně poučilo.

    Vlastně každý by mněl začít sám u sebe.

  • Nadužívání pojmu "terorista" vede k devalvaci významu tohoto slova a až ke zmatečnosti při vyvozování resultátů v souvislosti s teroristy. Terorismus by měl zůstat v hard-podobě a měl by označovat větší darebáky než prosté vrahy. Terorismus ideologicky zastřešuje a tak i posiluje vraždění lidí. Faktem zůstává, že zelení fanatici mají v sobě potenciál nastolit při získání moci takový režim, který by ohrožoval mnoho lidí na životech a zbytek populace by byl nucen žít ve společnosti, kde neplatí lidská práva a demokratické hodnoty, neboť vše je podřízeno zelenému diktátu. Je morální povinností každého slušného člověka a demokrata učinit maximum v rámci zákona vše k tomu, aby se rudí, hnědí či zelení fanatici nemohli dostat k moci. Demokracie má právo se bránit. Politici, kteří dopřávají sluchu nářkům Grety a dokonce Gretu glorifikují, jsou mimořádně nebezpeční avanturisté, kteří pro chvilku slávy a naplnění touhy být tím pravým snobem jsou schopni existenčně ohrozit naši evropskou civilizaci. Gretensko-klimatické myšlenky jsou povrchní, neznalé problému, kterým se zaobírají, jen chtějí svým neumětelstvím a neznalostí opanovat nás ostatní. Merkelismus, gretenismus a šojdrovské sirotčí šílenství = triáda absurdních ideových směrů.

    • dzixy

      Mylím, že  lépe to nelze popsat.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit