Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Velmi zajímavý článek, moc děkuji. Opravdu nerozumím lidem, kteří nejsou ochotní chránit sebe i ostatním, jednoduchým nasazením si roušky, nebo teď respirátoru. Je to otrava, to jim nikdo nevymlouvá, ale je to prostě potřeba. Já třeba nedávno koupila spoustu respirátorů v různých barvách na této super webové stránce:   http://www.greenmat.cz/Respiratory-c160_150_2.htm. Nejsou tam ani moc drahé. 

  • Karel

    Já se domnívám, že lidé kteří dneska demonstrují proti zdravotním opatřením se také dočkají svého Covidu a napodruhé či napotřetí(nejhorší bude 5vlna) můžou díky svému úsilí(rozšíří víc mutací) chytnou variantu kterou nerozdýchají i bez roušky a s injekcí proti covidu.

  • Zkuste do článku doplnit, že většina těch co jsou v nemocnici tam jsou proto, že jsou silně obézní nebo to jsou velmi staří lidé. Když se někdo celý život o svou kondici nestará, tak je jasné že skončí v nemocnici. Já jsem měl v 68 letech velmi lehký průběh covidu hlavně proto, že od 30 let cvičím nepřetržitě s činkami. Ti co se mi smáli, že to nemá smysl jsou z většiny mrtví a ten zbytek je těžce nemocný. Ne nadarmo se říká, jak si usteleš, tak si lehneš. Neboli komu není rady, tomu není pomoci.

    • Aspoň si ty cvičiteli pamatuj , jaký blbosti jsi tady už dřív napsal. Házíš tady ciframa až z toho oči šilhají ty činkovej přeborníku.

    • josef.chmela

      Pravda pouze z 50%. Už v názvu článku je, že umírají na Covid 19 i mladší ročníky.

  • dzixy

    Je správné informovat lidi o úskalích covidu. Je však hazardem to, co předvádí média. Zastrašování a předvádění jenom odstrašujících jednotlivosti spojených s rizikem této nemoci a všeho kolem ní. I krutou pravdu je možno přijmout, ale dennodenně číst, poslouchat a vidět pouze to zlé, tak toho je opravdu už moc. Paniku prý vytváří odborníci epidemiologové, kteří se zviditelňují a ne vždy s fakty jsou v jedné relaci. Pravda, ale větší pravdou jsou na vině média, které vyvolávají v lidech pouze strach a obavy. Dnes především z očkování. A to přesto, že od narození jsme vždy nějaké to očkování dostávali a nikdy se nikdo neptal na to, zda je to bezpečné, odkud to je a pod. Hlavně, že pomohlo. A to samé může i očkování proti covidu. Jen se nenechat zastrašit médií a hoaxy, pouze se řídit svým vlastním rozumem a zkušeností.

  • raději má stádečko ovcí, než pár prolhaných kr.s

  • Hmmm, těžký průběh covidu mají častěji mladší lidé. Nebude to tím, že ti mladší žijí v době jedové už od narození? Odolnost organismu proti chorobám je dána hlavně kvalitní a zdravou výživou a po roce 89 to šlo s kvalitou jídla kvapem dolů. Všechno ošizené, plné náhražek a chemických přísad. Ti co mají přes čtyřicet ještě v mládí měli dobrou a zdravou výživu bez chemických šmakulád. Taky se víc hýbali. Nebyly mobily ani počítače, takže děcka před 89 rokem trávily většinu času venku. Dneska mladí vydrží celý den sedět u počítače a hrát stupidní hry nebo kecat na sociálních sítích. U toho se ještě cpou nezdravými sladkými nebo slanými pochutinami s hromadou éček. No nedivím se, že jsou na tom špatně. Porevoluční generace se už tak vysokého věku jako poválečné ročníky nemají šanci dožít. Z pracovního procesu půjdou rovnou do hrobu. 

  • K TÉMATU ČLÁNKU - NEJDE JEN O VĚK, JE TŘEBA SI UVĚDOMIT, ŽE 

    - těžký průběh SARS, způsobený virusem 2019 CoViD mají lidé s významnou nadváhou, což jsou právě lidé ve věku 30 - 50 let.

    Takže není nic překvapujícího, že mezi zesnulými bylo 

    - více než 80 % lidí s nadváhou

    - více než 70 % lidí s kardiovaskulárním onemocněním, včetně významně zvýšeného tlaku krevního, krevní oběh zatěžujícího - což je častá komplikace nadváhy a sedavého způsobu života

    - cca třetina zemřelých trpěla "cukrovkou" (diabetes mellitus) - o jejím vlivu na zdravotní stav se není třeba rozepisovat...

    - u cca čtvrtina zemřelých byly diagnostikovány závažné onemocnění trávicí soustavy. 

    • K tabletkám ISOPRINOSINE vznikla mezi lidmi představa, že tady máme další z řady ZÁZRAČNÝCH LÉKŮ proti SARS, způsobovanému 2019-CoViD. 

      Jde ovšem primárně o VETERINÁRNÍ přípravek proti parasitům, hlavně u skotu a ovcí. 

      Používá se i k léčbě  lidí - proti lymfatické filariase (tpůsobující elefantiasu) a říční slepotě. Obě nemoci se vyskytují v Africe a způsobují je hlísty - vlasovec mízní, resp. vlasovec kožní. 

       Podle vlastníka patentu, firmy Merck, nejsou vědecká data, že by IVERMECTIN byl účinný při léčbě SARS, způsobované virusem 2019-CoViD. 

      Takže výrobce o jeho užití k léčbě SARS, způsobované virusem 2019-CoViD mlčí. Pokud by výrobce měl poznatky, že je lék v této indikaci nadějný, určitě by začal provádět klinické studie - což se nestalo

      V ČR není tento preparát zatím ze strany SÚKL ani registrován. 

      Nemocnice u Svaté Anny v Brně IVERMECTIN zkouší při léčbě léčbě SARS, způsobované virusem 2019-CoViD - zatím byl podán 30 pacientům. Jeho účinnosti však podložena žádnou klinickou studií. 

      Přesto Ministerstvem zdravotnictví a SÚKL  bylo povoleno distribuovat IVERMECTIN do zdravotnických zařízeníTYPICKÁ "BRNĚNSKÁ LOBBY"...

      • To že něco není povolené neznamená že to neléčí. Hlavní problém je v tom, že je to velmi levný lék a farmaceutické hyeny na něm nemohou tolik nahrabat.

      • a co nám říká lobby od viagrů  ?, nemá daleko k lobby sputnik-čínská zeď.Kolik lidí dostává zbytečně léky na cholesterol po snížení  na 6 na 5 ? Tady nadnárodní korporace řádně dojí zdravotní pojištovny a je uplně jedno že se jedná o nasledky ve formě diabetu , ale to je jen "komunistický hoax" .

        Snad to tomu global farmacii průmyslu nebylo málo a budeme věřit že čínští komunističtí fabrikanti nespolupracují s "demokratickým" investorem . No nechtěl bych bejt v kůži netopýra co musí uletět rovnou čarou  z jeskyně 1300km než spadne vysílený do hrnce na tržnici města , kde sídlí laboratoř která min 10 let spolupracuje s firmou jež má tu svojí výrobu a o zisky se dělí s místní komunistickou smetánkou a říká si investor z demokratického Západu . Vypadá to že to bude víc zamotané než moták z kriminálu , ale pro některé představitele mezinárodní farmacie už by měl bejt tribunál a o čínských oligarchistických komunistech ani nemluvě. Teď jde o Hong kong ale za 5 let skutečně může jít o Tai wan a svět se může potýkat s chřipkou na bázi třeba Eboly. Snad je to jen bujná fantazie .😎

  • S TÉMATEM ČLÁNKU PŘÍSPĚVEK NICKU "tobro" VŮBEC NESOUVISÍ,  ALE SEBEVRAŽDA

    opravdu není nic neobvyklého - snad jen místem, které ten nešťastník ke svému činu zvolil. 

    Podle statistiky, vedené ČSÚ počet sebevražd na sto tisíc obyvatel daného věku se postupně s věkem dotyčných jedinců zvyšuje 

    -  k maximu právě kolem 50tého roku života

    - po 60tém roku života sebevrahů významně ubývá.

    Největší počet zemřelých sebevraždou vykazují jarní měsíce, za poslední pětileté období s maximem   

    -  v březnu ( v průměru 127 sebevrahů - tj. 9 % ročního počtu) 

    Nickem "tobro" diskutovaný zesnulý spadá do kategorie 12% sebevrahů, kteří volili jako prostředek k odchodu ze života střelnou zbraň. 

    • A sebevražda střelnou zbraní střelbou do spánku není zrovna 100%tní...

      Znám případ muže, který si "přestřelil" zrakový nerv (nervus opticus) a oslepl. Publikoval to i pan profesor Tesař ve své učebnici Soudní lékařství.

      Osobně jsem pitval pána, který žil s projektilem v kosti spánkové dobrých dvacet let. Ten projektil tam působil jako cizí těleso, docházelo k zánětlivé reakci a hnisavému výtoku z píštěle ve spánku. Styděl se za to a neoznámil to ošetřujícímu lékaři, raději trpěl bolestmi hlavy. O tom, že šlo o sebevražedný pokus, jsme se dozvěděli od jeho partnerky při jejím dotazu, na co pán vlastně umřel. Pokus o sebevraždu (tentamen suicidi) "z nešťastné lásky" - prý.

      Pokuď sebevrah nepoužije projektil s upilovanou špičkou (dum-dum se tomu také říká), který zdevastuje okolí rány a nestřílí se ústy šikmo, směrem k temeni, aby rozrušil mozkový kmen, není výsledek vždy stoprocentní...  

      • Již klasik české literatury , tedy v době kdy ještě za něco stála  , Jaroslav  Hašek , citoval zprávu soudního znalce. Ctrl c ctrl v tenkrát ještě neexistovalo , musel se spokojit s přepisem. 

        „ Z vlastni zkušenosti vim , že po první ráně sekyrou každý hned neupadne. „

        Ovšem návod jak upilovat kouli na dum dum , to je znakem dalšího lidského pokroku. Ten produkt byl sice již v době Haška znám a používán , ale takhle odborného popisu se mu dostalo až v době digitálních hodinek. Chválím Toniku. Máš kluku něco do sebe. Talent !!

  • tobro

    Padesátiletý muž se střelil do hlavy přímo před vchodem do sídla ministerstva zdravotnictví...

    https://www.novinky.cz/krimi/clanek/v-centru-prahy-nasli-mrtveho-muze-40353714

    https://www.novinky.cz/krimi/diskuze/v-centru-prahy-nasli-mrtveho-muze-40353714

    Že to (i tady) někdo "neřeší"?!! .. 😐

    • Takže současný politický zlořád má už taky svého Jana Palacha.

      • Jan Palach a onen sebevrah na Palackého náměstí měli hodně málo společného.

        Jan Palach byl hrdina, který chtšl probudit národ z letargie po okupaci Ivany v roce 1968. Proto - stejně jako o pár dní později Jan Zajíc - volil sebevraždu upálením, spíše obvyklou v jihovýchodní Asii...

        • Pravda , ale dnešní normalizací je zavírat hubu ve prospěch ultrazbohatlíků a jediné pravdy  a je to poměrně jednoduché , "delete"

      • Vládnou nám stále "bývalí", které si stádo ovcí zvolilo. A "bývalý" komunista je totéž co "bývalý" černoch.

        • Obvykle trvá dvě generace, než dojde k výměně gaunerů za slušné lidi...

          Proto Mojžíš putoval tak dlouho se svými věrnými po poušti, než založil Stát Israel...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit