Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • vanhorne

    Kdyz podle Putina zadna valka neni, je to jenom obycejna "specialni operace". Potom ani Cesko nemuze porusovat nejake valecne zakony. Pomoc Ukraine neni valecna pomoc, ale bycejna sousedska pomoc "specialni pomocna akce". Hitler nepochodoval na Rusa drive, nez si vybudoval potrebne valecne predpoli, od Polska pres Ceskoslovensko az po Balkan. Putin si davno vybudoval jedno takove predpoli v Belorusku. U Finladers ani Baltickych statu nepochodil, ale nutne potreboval jeste dalsi, proto vtrhnul na Ukraine. Ta ovsen neni zrovna nejidealnejsi, diky Karpatum, ale lepsi nez nic. Polsko je idealni pro invazi do Europe. Mozna si rikal, ze Ukraine se zachova jako Ceskoslovensko za Hitlera a po blietzkrig na Kiev, za dva tydny zaklepe na brany Uzhorodu. Z kostelni veze s dobrym dalekohledem, mohl by koukat co vari hospodynky v Zahoru k obedu. Mozna si molodec myslel, ze America s EU jsou dostatecne rozhadane, aby toho vyuzil k loupezne vyprave u sousedu. I kdyby ty dva continenty byly rozhadane, v nebezpeci budou stat pri sobe, jinak by padly oba. Je to ale stejne zvlastni, ze se tak zjancil. Asi to bude pravda, ze ho krmi tim v co sam veri a o cem sni, kdyz nahodou spi. Uz dost davno nejaky statnik prohlasil, ze SS nezautoci drive nez bude dostatecne silne. Putinovi predchudci si toho byli vedomi, ze potrebnou silu zatim nemaji, proto se spokojili jenom obcasnymi vyhruzkami. I Nikitka se spokojil jenom triskanim polobotkou do recnickeho pultiku, behem Cubanske krize. Arsenal SovSv byl tenkrat daleko bohatsi nez je ten dnesni Putinuv. Muze si za to sam, protoze za to co on a jeho kamaradi ukradli, mohl mit daleko silnejsi a lepe vyzbrojenou armadu nez ma dnes. Ted ma armadu rekrutu, par divizi polorezavych tanku a kanonu. Jeho kamarad Lukashenko ma v zaloze bombardery s nakladem jadernych raket, ale uz nejmin deset let uzemnene a neschopne. Tim dnes chteji ti dva sasci dobyt Ukraine a zitra cely svet? Zapomneli chudaci na dve veci. Bez pomoci Spojencu, by SovSvaz prohral a zmizel ze sveta. Take by meli pamamatovat na to, jak jejich ucitel neslavne skoncil.

  • Pane Vanhorne, píšu jenom to, o čem něco vím. Nikdy jsem nijak neobhajoval ani Putina, ani válku, protože to by byl prostě nesmysl. Do páté kolonie jsem byl zařazen, že jsem napsal, že s Ruskem podle válečného práva mezinárodního nejsme ve válečném stavu a vojenské aktivity České republiky podporující jednu stranu konfliktu jsou z tohoto důvodu mimo zákon. Velkohubé přihlášení se do války panem Fialou a Černochovou na tom nic nemění.  

    Doživotní distanc. Žádné schvalování agrese, žádná vulgarita. Jen osobní názor. 

  • vanhorne

    Koho za chvili vypnou? Velmi hezke to o tech dezinformacich. Seznam nic nevypucoval, porad se tam objevuji prispevky jistou formou obhajujici prcka Putina. Kdyz nekdo napise, ze ma Putina rad, at si pise, nekdo ma rad holky, nekdo ma rad vdolky. Seznam jenom pristrihnul kridelka vlastizradcum a silencum z pate kolony. Takovym kteri se snazi dale sirit nelidske myslenky Zacharovove, Lavrova, Medvedeva a dalsich podobne smyslejicich tvoru, jako je napriklad Dugin a jeho dceruska. Bohuzel diky Putinovi, Evropa je ve valecnem stavu soudruzi, vetsina sveta tomu tak rika. At si pata kolona o tom mele co chce, ze je to treba "specialni osvobozovaci akce", porad je to stejny zlocin proti lidskosti. Strcte si Putina do beranciho kozisku, porad z neho bude cumet a cenit zuby ten sam Putin a zadny beranek bozi.

  • Komunismu se nejvíce podobala prvobytně pospolné společnost. Pak se i ta začala vrstvit. Kněží, obchodníci, otrokáři a otroci. Komunismus nebyl zvládnut ani teoreticky. Každému podle jeho potřeb - lidé prý tak vyspělí, že by si brali jen tolik, kolik potřebují a pracovali by, vzdělávali se... Ale v sovětském Rusku v jedné vesnici lidem řekli: berte si, co potřebujete. -zadarmo. A tak jezdili kolečkama pro chléb a jím krmili ošípané.

    Nejdříve je nutná změna mysli. Nový člověk. S mozky po dinosaurech to jaksi nepůjde. Snad to zvládne genetické inženýrství - ale i to sionisté zmanipulují.

    Po imperialismu má zákonitě podle klasiků přijít společenskoekonomická formace: Socialismus. Ne ten jakosocialismus, který tu byl, cinklý trockismem, totalitou, ale pluralitní socialismus, unitární stát, kde nebudou dominovat kořistnické gengy, ale obce, stát. Možná jen drobounké podnikání povolit. Boháč by bylo sprosté slovo.

  • Ztrácíš s ním jen čas a zapatláváš se genetickým odpadem. Člověk než by změnil názor, raději se zakomplexuje. Základní lidská vlastnost je blbost. Smrt je milosrdná. Aktivní blbec je horší, než třídní nepřítel.

  • Naprostý souhlas. Strategické suroviny má mít v gesci stát. On je zodpovědný občanům za potravinovou, surovinovou a energetickou bezpečnost. Dokonce za to platí aparát osob. 

    Pokud na tuto roli stát rezignuje, potom ho nikdo z nás nepotřebuje

  • Tohle je výsledek svobodných voleb. Ukázka, že i do pekla vede docela pěkná cesta. Jako občan ten výsledek voleb respektuji, ale nemohu respektovat tu nebetyčnou neschopnost a drzost. 

  • Co by se ušetřilo by bylo v tuzemsku k dalšímu rozkradení šíbry, kteří vládnou. 

  • Pane Občane, dostáváte se do role neobratného manipulátora. Všimněte si prosím, že Váš předřečník mluví o Rusku. A Vy o CCCP!

    Když budete psát o Německu, také budete tuto zemi a osoby v ní žijící označovat za fašisty? To by vůči Německu nebylo moc košér, nemyslíte? 

  • ODS jsou v tom mistři a dělají jenom to, co umějí. A prezent Fiala je jenom tvářička nastrčená dopředu. Ty zlodějské ksichty vypadají jinak a jsou dnes tak vysmáté. 

  • Vážení, volme slova. Už včera bylo Tiscali preventivně v údržbě. Za chvíli nás všechny vypnou. Cenzura a boj proti dezinformacím.

    Nějak mi to připomíná dobu před Hadrákem. Jen cenzoři jsou zkušenější a věrnější té jediné politické sebrance. Tak aby to tady nezavřeli jednou pro vždy. Seznam už vypucovali, tam smějí jen věrní a tady to taky nebude na věky. 

  • goyim

    Ovčanovi znalosti historie bohužel začínají a končí s hranicemi CCCP. Prý blahobyt pod Velkou Británií. Blahobyt asi jako v Indii...😂 Ovčan je typická oběť Stockholmského syndromu, řiťolez anglosaxona, který vždy Slovanem pohrdal a jen ho vysával. Ono je to s těma "nadlidma" trochu jinak.

  • josef.chmela

    Když jsi pracoval za komunismu, tak to jsi musel začít pracovat v 50. letech a dříve. Není mi však jasné proč se dějiny o této etapě nezmiňují. Že by to bylo jen v tvé hlavě, něco imaginárního? Tato léta nepamatuji. Pamatuji až 60. leta a později ale to už byl jen socialismus. To teda nechápu. To jsi musel prožít něco co nikdo neprožil. Jak ti závidím. Určitě ale nejsi o moc starší než já.

  • Dovedu si představit hejtmana, který oželí opravu chodníku, před tím , že bude svědkem toho , když bude důchodce pod mostem , nebo spáchá sebevraždu. To vše nás asi čeká.

  • Strategické energie  nemohou být v rukou burzovních spekulantů, jinak stát jako celek nedává smysl. Jsou to základní jistoty pro život. Brusel je banda hochštaplérů , kteří nikdy nic pořádného neudělali. Duplicitní nefunkční zkostnatělý celek nehorázně placených kazisvětů.

  • goyim

    "Myslím, že mnozí ze zdejších přispěvatelů by se měli řídit heslem, které pokud se nemýlím hlásal Lenin: "Učit se, učit se, učit se."

    Tak tak. Učit se. A proto se řídím heslem Aristotela: "Kdo je ochoten se vzdát svobody za příslib bezpečí, ten si nezaslouží ani jedno."

  • Je zajímavé že díky rostoucím cenám všeho se zvyšuje zásadně přísun peněz do státní kasy  ale dluh stoupá za půl roku cca o 10%  (-270 mild.) , to mám fakt někomu věřit??? To je nějaké ODKLÁNĚNÍ???

  • Ale vy, Obcane, k nim určitě nepatříte. Vy už to učení máte za sebou, že?😉

  • Pepo, jsi nepochybně o dost mladší než já a také v mnoha případech máme odlišné názory. Ale to vůbec neznamená, že bych Tě měl považoval za "nepřítele". I já se mohu mýlit.  Nerozlišuji socialismus rudý Marxův a Engelsův a navazující "socialismus CCCP", to by byla dlouhá diskuse. Nezapomínejme však, že i Hitler byl socialista (National deutsche Arbeiterbertei - národně socialistická německá  dělnické strana, jíž byl Hitler "vůdcem"). Opakem je svoboda a demokracie. Ta ovšem vyžaduje OBĆANY a nikoli tupé ovce, kterým stačí dát "nažrat" a udělají to, co chce jejich pasák.

    To, aby z dosud značné části ovcí této země se stali samostatní svéprávní občané,  to si ještě vyžádá jistý čas. Zatím se nepodařilo plně překonat škody, které napáchal Hitlerův "hnědý Sozialismus" a následovně Stalinův (Džugašviliho a jeho následovníků) socialismus rudý, jak nesporně dokazují mnohé příspěvky na tomto twitu. 

    Myslím, že mnozí ze zdejších přispěvatelů by se měli řídit heslem, které pokud se nemýlím hlásal Lenin: "Učit se, učit se, učit se."


  • mun.go

    Little Boy (založený na obohaceném uranu): 6.8.1945, ekvivalent 15 000 tun TNT. 90 000 až 166 000 lidí zemřelo do 4 měsíců po explozi. Město Hirošima odhaduje 237 000 mrtvých na následky výbuchu (popáleniny, nemoc z ozáření a zhoubné nádory / rakovina). 

    Fat Boy (založený na obohaceném plutoniu): 9.8.1945, ekvivalent 21 000 tun TNT. V okamžiku výbuchu zemřelo 40 000 lidí. Od začátku roku 1946 přibylo více než 30 000 mrtvých a během následujících pěti let 100 000 lidí zemřelo na následky výbuchu bomby v Nagasaki.

    Pozůstalí Hirošimy a Nagasaki - viz tady, debata o bombardování zde.

    J. Robert Oppenheimer: Atomová bomba učinila vyhlídku na budoucí válku nesnesitelnou. Dovedla nás k těm posledním krokům k horskému průsmyku a za ním je jiná země.

    Smlouva o zákazu nukleárních zbraní byla zveřejněna OSN k podpisu 20. září 2017 a vstupuje v platnost 22. ledna 2021. Nyní má 86 signatářů a 66 zúčastněných států. Hádejte, které státy v seznamu signatářů chybí ...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit