Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • https://www.lidovky.cz/domov/ruska-ropa-cesko-dovoz-zrychleni-druzba-mero-celkovy-import-rafinerie-rekordni.A230903_185736_ln_domov_lsva?zdroj=LN_top

  • A čemu se západ diví ??

    Rusko západ nepotřebuje. Má bohatě svých zdrojů ať již zemědělských nebo surovinových. 

    Až západ začne plnit dohody, pak možná může spoléhat na to, že je bude plnit i protistrana. Jenže západ = zrada, klam, faleš. Oni díky kapitalismu neumí poctivě plnit své sliby. Takže ať si hledají sobě rovné, Rusko se s nimi zahazovat nebude. Nemá to zapotřebí.

  • Dokud tyhle dva jednají je to dobrý 

    • Když nic, obě strany si vyjasnily postoje. Rusko už nechce dát o.ebávat sliby, které se pak neplní. Původně pouštělo lodě s obilím z Oděsy, které bylo určeno pro chudé země, africké. Ale tam se dostavila jen 3 % objemu. Obilí bylo rozkradeno pro Turecko a západní země. Zpět se lodě vracely naložené zbraněmi pro Ukrajinu, proto je dal Putin kontrolovat. Tedy Putin musí jednak nevěřit slibům a dodání do cílových zemí si musí nějak jistit. Také je známa zásada něco za něco. Erdoganovi se tradičně nedá věřit. Sedí na dvou židlích, k Putinovi má vždy natáhlou ruku a jakmile se Putin otočí, bodne kudličkou do zad. Kdo potřebuje každé ráno úder kou... no tam dole pod břichem, je jasné.

  • mun.go

    "Putin po jednání zopakoval, že Moskva je ochotna se vrátit k obilné dohodě, ale až poté, co budou splněny ruské požadavky."

    Překlad je nepřesný a zavádějící. Nejde o požadavky, ale o dohody.

    Správně to je "Russian is ready to return to Black Sea Grain deal if all agreements will be fulfilled" / Rusko je připraveno vrátit se k dohodě o černomořském obilí, pokud budou splněny všechny dohody.

    Reuters píše: "We will be ready to consider the possibility of reviving the grain deal and I told Mr President about this again today - we will do this as soon as all the agreements on lifting restrictions on the export of Russian agricultural products are fully implemented," Putin said." / "Budeme připraveni zvážit možnost obnovení dohody o obilí a dnes jsem o tom znovu řekl panu prezidentovi - uděláme to, jakmile budou plně realizovány všechny dohody o zrušení omezení vývozu ruských zemědělských produktů," řekl Putin."

    • A to je přesně ono, pane mun.go, taková zanedbatelná maličkost, ale ten Putin hned vypadá mnohem ošklivěji, že? Ovšem o žádnou dezinformaci se samozřejmě nejedná, to se jen vloudila chybička při překladu... 😐

  • vanhorne

    "a o 32 procent více než loni v srpnu"

    To navyseni je obili, ktere ukradli na Ukraine a ted se Putcin chlubi, co jeho muzici dokazali.😂

    • goyim

      Až dodají USA ty Uranové střely, tak tam Ukrajinci budou pěstovat akorát tak rakovinu. Tím si obilný problém vyřeší sami.😂😂

    • KIMCID

      ano je to jedině dobře :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit