Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Americký prezident Donald Trump zradil Kurdy, své spojence v boji proti radikálům Islámského státu, a proměnil Spojené státy v zemi, na jejíž sliby se nelze spolehnout.........
    Musím se pousmát,protože to není vůbec k smíchu,ale západ dnes objevil to,co je člověku s obyčejným selským rozumem jasné již dlouho dobu. USA jako důvěryhodný stát skončil současně s J.F.K.
    • a je to skutečně tak? Snažím se pro Trumpa najít omluvu.Asi bych to navlíknul tak,že Trump velmi těsně vyhrál nad Clintonovou,což je Bildrberg ,takže obrovsky silná opozice,která překroutí cokoliv Trump řekne.A Trump to ví.Určitě si uvědomil,že je to nepopulární krok co udělal a asi ho udělat musel.Bude se ho snažit zmírnit.

      Otázkou je,co tímto krokem vyvažoval a to nevíme.Erdogan jako válečný štváč Kurdy nezničí,nejde to ani kdyby se pustil do genocidy,on totiž stát národ vyhubit nedokáže.Ale pokud to Erdogan .proti kterému je už dnes světové veřejné mínění přepískne,Trumpovi nezbude než se za Kurdy postavit.Mimochodem USA zradili Kurdy už jednou,kdysi v 60.letech a Kurdi jsou zvyklí za sebe bojovat i bez USA. .     

  • budiž to memento pro všechny co se paktují s fašistickou juntou USA, jak zrazují své spojence Kurdy , a opět agresorský stát NATO napadl jinou zemi a vyvražduje tam lidi, přesně tak proč havloidní extremisté a hlídači lidských práv mlčí? protože jsou selektivní ,agenti usa a nato fašismu ........proto státy NATO klidně mohou napadat koho se jim zlíbí kdykoliv , ........ale nedejbože když v rusku policie (ve srovnání s usa, francií a k španělskem ) mírně zasahuje proti neziskovkářům CIA , nebo když teroristi západu v honkongu zapalují domy a rusko, či honkong proti nim zasahuje , to je najednou řevu ...selektivní lidská práva, selektivní historie .......ala CIA ..

  • Erdogan se prezentuje jako válečný štváč.
  • Boj proti "Islamic state" - to byla obrana civilisace před cizorodou ideologií,ideového moru - který trvá od roku 632. A ten už na území Syrie pro USA skončil!

    Což věděl Charles Martel již 25.X. 725, kdy zastavil v bitvě u Tours útok muslimských Saracénů. 

    Bitva byla klíčová pro celou Evropu - Frankové v ní zastavili islámskou expanzi do Evropy. 

    Fakticky nebyla v Evropě v té chvíli známa jiná síla, která by měla naději Ummájovce zastavit. Díky této bitvě dostal Karel přezdívku Martel (Kladivo). V roce 737 dokázal vytěsnit při vojenském tažení Araby až za Pyreneje - aby se jejich vlivem na španělsko - portugalském territoriu už nezabýval. 

  • Spor Turků s Kurdy je jen jedním z příkladů tribalismu na území Malé Asie. 

    Dalším je např. Jemen. 

    Jeden z kmenů (států) chce ovládnout určité území, druhý mu v tom brání - jde o čistě vnitřní záležitost každého z nich.

    To, že chce Turecko část Syrie okupovat je důsledek nečinnosti OSN v této oblasti!

    To prokázala i od roku 1974 - tedy už 45 let - trvající okupace části nezávislého státu Kypru Tureckem - a mlčení světové veřejnosti k této hanebnosti!

  • Člen NATO !...útočně anektoval cizí území..sankce a protesty žádné nebudou ?..

    • Ne, nebudou, NATO může zabíjet a ničit v cizích zemích, kdy se mu zachce. Dělalo to tak vždy. Konečně, slyší snad někdo Jakuba "P" Jandu, že by protestoval? Nebo redaktora Taberryho z Britských Listů? Nedej bůh Hlídacího psa? A další proevropské demokraty? Tady je vidět to pokrytectví a faleš v plné nahotě.😈

  • Američané prostě zrazují svoje spojence, stejně by bez zaváhání zradili kohokoli. Nás potřebují snad jen proto, aby si z Evropy udělali  někdy v budoucnu bojiště.

  • Prezident Trump má mnoho podobného s panem prezidentem Zemanem.

    Rád používá nesmyslné argumenty ve smysluplných debatách.

    Trump včera prohlásil, že USA nepomohou Kurdům, protože Kurdové jim také nepomohli v Normandii!!!

    My jsme jim v Normandii také nepomohli - a tak podle této logiky nám alianční partner odmítne pomoc, protože jsme před 80 lety nebojovali na jednom místě společně??? 

    Někdy toho člověka s nafoukanou patkou v jeho "nepřekonatelné moudrosti" (jeho vlastní prohlášení) - moc nechápu.

    Nebo chápu, ale mám s tím prostě problém. Ať si Turci vyvraždí jaké chtějí etnikum, protože nám nestálo v Normandii po boku!!! Divné. 

    • Donald mě tentokráte překvapil svými znalostmi,ví dokonce i o Normandií.Zřejmě nečte jen bulvár,ale

      i historií.

    • KIMCID

      Ale to je lež Češi sev Normandii vylodili a bojovali .A v případě Cherbourgu významně.Je by to chtělo znát dějiny.(ty nemyslím vás)

      • Omlouvám se, ale nechal jsem se při psaní unést.

        Nepomohli jsme nějak, že by se to zapsalo panu Trumpovi do jeho "nebetyčné moudrosti."

        Věčná památka všem hrdinům, kteří padli v bojích proti fašismu kdekoliv a ať byli jakékoliv národnosti.

        Děkuji za upozornění. 

  • Když Kurdové pomáhali ničit ISIS, tak se to hodilo do krámu celému tzv. demokratickému světu. A proč se tedy Trump nestáhne z Manganistánu, když tak mermomocí chce šetřit náklady.
  • Turčíni vyvolávali odpor slušných lidí už ve středověku.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit