Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • A co je církev a jakékoliv náboženství?? Ještě větší svinstvo
  • Lidé chtějí slyšet a poslouchat někoho kdo je asi zachrání, někoho kdo jim ukáže cestu za lepším životem, ale nic takového neexistuje. Každý má svůj život ve svých rukách, ale lidé potřebují vůdce, který je povede. Lidé když jsou vážně nemocní, tak vyhledávají i nějaké šarlatány co jim řeknou jste vyléčení za ne malý peníz. Pokud by člověk měl vlastní rozum, tak se na takové lidi jako je nějaký Guru obrátí zády a potom by mohl poskakovat na nějakém pódiu sám. Lidé pozvedněte s hrdostí hlavu vzhůru a jděte svou vlastní cestou a nenechávejte se ohlupovat nějakýma šarlatánem. Pokud nějakého takového potkáte, tak ho pošlete do patřičných mezí.
  • Indové mají své guru, my máme zase své politiky-vymývače mozků . Ono to vyjde nastejno. V té Indii se u toho ale asi pobaví víc
  • Dokud budou lidi blbí, tak na jejich blbosti budou vychcánci vydělávat. A neplatí to pouze u sekt a duchovních vůdců ale ve všech oborech lidské činnosti.
    Vydělat se dá pouze na blbosti druhých.
    • Souhlasím až na tu poslední větu. Místo "pouze" bych tam dal "především". *2*
  • Právo vs pravomoc!!! Jedno bez druhého nemá smysl!

    Ti vylulánci nám dali "právo volit", ale nedali nám žádnou pravomoc. Respektive, my jsme o tu pravomoc nijak nebojovali. A proto si ti kašpaři dělají co chtějí, bez naší občanské možnosti pravomocně zasáhnout jejich odvoláním...Takže těch 5 minut šaškárny u volebních uren je divadýlko pro ty lulany, a my jsme ti prostoduší herci, kteří si myslí, že něco změní. Nezmění.
    Podívejte se na volby slovenské-Fico má sice 29% hlasů, ale...to přece není většina! Dokonce ani v holportu s těmi, kdož se k němu přidají to nepřesáhne padesát procent, tedy většinu!!! Menšina bude velet většině. To je ta demokracie? To je dodržení Ústavy? Stejné to je i u nás. *12* *12* *12*
    • Když si ti kašpaři dělají co chtějí, tak je potřeba příště je nevolit. Ale když ty koblihy jsou dobré a vidina levnějšího piva... *1*
  • Moc bych se jim nesmál. U nás je zas spousta lidi, kteří sice nevěří
    že dárky nosí Ježíšek.. ale víru v Boha, neposkvrněné početí či
    zmrtvýchvstání a jiné cirkusové atrakce berou vážně.
    Případně podléhají ve strachu jiným "GURU".. "silným vůdcům",
    třeba Zemanovi.. ačkoli s rozumem to nemá nic společného.
    Prostě stádní efekt.
    • To mauglí:
      Ono to není tak jednoduché. Když si nebudu Boha představoval jako hodného dědečka, ale jako jakýsi Princip, Prazáklad a Prapříčinu všeho vymykající se poznání našim omezenými smysly a chápání naší omezenou psychikou a logikou,
      neposkvrněné početí jako umělé oplodnění a mimoděložní těhotenství,
      zmrtvýchvstání jako překonání klinické smrti,
      tak to všechno vypadá docela jinak. Když ale ty náboženské texty vznikaly, bylo třeba skutečnost vymykající se lidské zkušennosti a pochopení vyjádřit vhodným podobenstvím, Např."I řekl Bůh budiž světlo a bylo světlo" může třeba být Big Bang (Velký Třesk) jímž vznikl vesmír.
      Nebo "na počátku bylo Slovo, to Slovo bylo u Boha, to Slovo byl Bůh". dnes mnozí fysikové dospěli k závěru, že primární není hmota ani energie, ale informace. A jak vysvětlit lidem před tisíci lety co je to informace? Třeba jako Slovo Boží, které je, vyjadřuje skutečnost a člověk ho nemůže změnit.
      Je třeba brát to jako jistou formu vyjádření skutečnosti, abychom to pochopili. Jako přiblížení reality vymykající našemu pochopení, jako jednu z možností a nikoli nějakou "absolutní pravdu", protože to řekl guru.
    • Třeba Schwarzerbergovi, Babišovi (kteří baví českého naivu umělou češtinou a dalšími atrakcemi) a dalším guru-principálům českého partajního divadla.

      Máme přes sto politických stran a hnutí....přes 30 státem povolených církví...a každý z předáků těchto partají a sekt se chce mít dobře....z našich daní!!! No když se najdou dobrovolní sponzoři, kteří lítají k volebním urnám a dávají jim naše peníze, nebo štědře sponzorují kasičky oochylů v kutnách, tak co naplat, lidská pitomost je věčná.
  • Njn, takovej rolling stones po indicku, no. Aspoň se cigoši vyblbnou. Určo tam nebylo vstupný tak vysoký , jako vybírají mamrdóóólští "léčitelé". Muhehe.*15* *15*
  • Jediný dobrý vůdce je V.I. Lenin a víra komunismus!
    • Zaplať pán bůh, že je vůdce po smrti. lenin zemřel na syfilis to ti je známo? Komunismus zemřel na lži, podvody, chcípl na křivici to jsi taky nevěděl? Dej si pozor aby si nedopadl taky tak, pokud Tvá zpráva není jenom nadsázka humoru.
      • No nejen to: Stalina nechali zemřít bez pomoci, Gottwald se uchlastal (Marta Gottwaldová prý vykřikovala na pohřbu, že ho otrávili), Hitler patřící do stejné party se raději zasebevraždil...
  • Člověk je vybaven tak, aby druhé oblboval a navíc mnoho lidí se rádo nechává oblbovat. Oblbování na příslušné úrovni stále dobře vynáší.
  • Bohužel, ještě je pořád dost lidi naivních, slepě důvěřivých, ale i nevzdělaných, kteří takovým blábolům věří. Je to jejich věc, čemu věří, je to jejich věc, co za to dají, ale už to nemají dále inzerovat a vychvalovat, protože to již není jejich věc. Mohou se tak stát "honáky" takovým "guru", o jakých je řeč. Víra v cokoliv je věcí osobní, ale zdá se, že podle míry víry v zázraky lze celkem úspěšně poznat kdo je kdo a co. Není moc lichotivé vědět, že si kde kdo myslí kde co o lidech, kteří naletí takovým guru. Co si normální jedinec o tom myslí, raději nechtějte vědět.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit