Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Čert vem bagety - jsem zvyklý na dobrý chléb, též požívám i tekutý chléb -- pěnivý mok.

  • Ještě mimochodem , tak nějak související odkud co a kde vzniklo. Špagety tedy nudle také nejsou ryté italské . Původ mají v Číně . Stejně jako snad nekonečna řada jiných věcí a objevu . Později někým někde v běhu času privlastnenych , ale ten prapůvod se prostě počítá .

  • Potvrzuji - za své práce na asijském kontinentu jsem slyšel každé ráno křik "pánopá" (zkomolenina pain o pain) pojízdných prodavačů na motorkách či kolech, kteří z košíku po zaplacení vytahovali ony dlouhé bagety. 

    Ovšem našinec dával přednost "pá almó"  (zkomolenina pain allemand), což nebylo nic jiného, než tmavý chléb, jak ho známe i u nás...

    Ovšem - pokuď jsem zaznamenal, i ve Francii se mluvilo spíše o pain, než o baguettes...

    • Pàn álmò , druh tmavého pečiva. Vzniklo z El pan - chleba , álmò / allemagne - německý chléb . Tmavý . Také Pumpernickel řečený. Naprosto typické staré germánské pečivo , žito jako základ. Pravý opak bilych pšeničných druhu chleba typu bageta. Případně Fladen Brot. Zase něco z východu a trochu orientu. Také světle pečivo , běžné už v západní a jižní  Evropě konzumované . 

      • mun.go

        Chléb je k dispozici v nepřeberně mnoha druzích. Za socialismu jsme měli z NDR Knäckebrot

        A také nekvašený Maces / Matzo

        • Tak si libovolný druh  chleba, včetně té německé sušenky, objednejte na  

          zakaznici@rohlik.cz

          Bude Vám dodán prakticky obratem, pokuď adresu nejbližší prodejny nenajdete na internetu.

          Ale kvalitní český chleba dostanete jen v pekárně pod hradem Rožmberk ve stejnojmenné obci (Rožmberk nad Vltavou) mezi Českým Krumlovem a Vyšším Brodem...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit