Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • tomasperny

V tomhle případě by mě docela zajímal výpočet čisté mzdy pro učitele, respektive tedy jejich náležitého platu. Nebo jak to teď je – jedno je pro soukromý sektor, jedno je pro státní sektor (úředníky, učitele a tak dále). Nicméně mám za to, že by se do učitelského platu měl započítávat i rizikový příplatek. Chvíli jsem ve škole pracoval a jako to se fakt nedá.

• Od 8:00 do 18:00. To bych chtěla vidět.

• To už se slibuje X roků a nic.

• Podle mě hoši vyučení, když nejsou úplná teleta, budou brát více ...

• To je pěkná mzda za výuku čtyři hodiny denně a mraky volna. Teď se určitě i zvedne kvalita učitelů. :-D

• Černá, nevíš o čem mluvíš. Tak sklapni. Jsou dny, kdy učitel učí 10 hod. 4 hod. denně může učit leda učitel na VŠ.

• ten ale musí dělat navíc publikační činnost kámo, neustále se vzdělávat, sledovat výzkumy, nové trendy, navíc vysoké školy zbývá dořešit koncepčně tak, aby se nevyučovaly zbytečné, méně frekventované obory, na které chodí minimum přihlášek od studentů (japanistika třeba) na 5 univerzitách, ale jen na 2, protože pak se tříští finance na tyhle kantory a chybí třeba na filozofii, kulturní antropologii apod, kde je převis studentů oproti japanologii třeba 10 násobek.
        Profesoři a docenti už pak mají k ruce doktorandy, takže tu práci jim rozdělí, ale na tu profesůru nebo docentůru se nedostaneš jinak než metodologickou a následnou publikační činností právě. čiže pro doplnění. Kantoři na vysoké by měli brát určitě min. to, co kantoři na základce a střední. Celkově je dobře, že zvedáme procentuálně podíl z HDP na tuhle oblast, protože to jen přiláká kvalitu do školství, což potřebujeme, aby naše děti učili jen ti nejvzdělanější a budovali v nich pro další život (praxi) to kritické myšlení, které už dnes mají mladí šanci coby dovednost, v téhle době manipulací a dezinformací, získat právě jen ze škol. Tak, aby byli sami schopni si ty informace zvenčí kriticky třídit.
        V rodinách už často rodiče jsou sami zmatení z těch informací, které na ně  proudí z nejrůznějších kanálů (net je v tomhle asi nejhorší v dnešní době, každý tam může vyvěsit cokoliv, což je hrozně nebezpečné  amělo by se to začít algorytmicky tvrdě regulovat + k tomu udělat tvrdá legislativa v rámci EU, což se připravuje), a ne každý si udržuje právě ten zdravý rozum v každém věku.
        Mozek je anatomicky sval a musí se trénovat. celoživotně.. :)

• Nechci nijak rýpat - ale nevím, že by byly školní rozvrhy až do 18 hodin...

• Slibem nezarmoutiš.A zatím k dnešnímu dni dalších 70miliard schodek.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit