Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zastavil bych Slovákům dodávky plynu navíc! To je jako naši Vietnamci, nakoupí v akcích zboží v obchodech, na ostatní zákazníky nezbyde a pak to prodávají dráž. A obchodům to nevadí, protože jim udělají tržbu a zbaví se skoro prošlých potravin.
  • jasně, Ukrajina ruský plyn nepotřebuje.... možná by bylo přesnější, nepotřebuje ho platit, ať platí slováci... když na to mají, proč ne *15* *15* *15*
    • No on od slováků z německých zásob totiž vyjde laciněji. Zaplatit musí tak jako tak. Jen že to UK strhnou přímo z půjčky. Takhle EU dala UK půjčku a s té zaplatili předražený plyn RU.
      • zdá se tedy, že nejlaciněji Rusko prodává plyn Německu? a rozum do hrsti, jedou rourou nemůže téci plyn z rÜkrajiny i na Ukrajinu, ten plyn Ukrajina čerpá přímo z ruských dodávek při jejich přepravě, ale účtován je Slovensku....
    • ale oni ho od slováků kupují ty ruská fusekle
      • jen platit ho budou až někdy jindy... *15* *15* *15*
  • My se stejně musíme zaměřit na JE. Nic jiného nám nezbývá.
  • To se nám to žije, když nám druzí půjčují ... *15*
  • za A-buď Ukrajinci berou Ruský plyn a platí ho Slovákům (pak je to Rusku jedno)
    za B-Ukrajinci berou Ruský plyn a platí ho Slováci či celá EU (Rusku je to jedno)

    v každém případě je Rusko na koni a plyn platí buď Ukrajinci nebo spíše Slováci nebo my.....nepředpokládám, žeby Slováci měli levnější plyn než Ukrajina...takže mi pointa celého cirkusu uniká......
    • Nejsi sám.
  • Největší vývozce zemního plynu z Ruska Gazprom není schopen uspokojit evropskou poptávku. Do Evropy pošle o pět miliard krychlových metrů plynu méně než v minulém roce.
    Vedení společnosti přišlo s prohlášením v době, kdy si některé země stěžují na pokles dodávek. Uvedl to generální ředitel společnosti Alexej Miller, který současně snížil odhad růstu těžby plynu na letošní rok.
    Miller však podle agentury Reuters uvedl, že firma dodává plyn do Evropy podle dohodnutých kontraktů. Dodal také, že v budoucnosti bude Gazprom opět schopen vývoz zvýšit.
    Podle nového odhadu těžby by produkce Gazpromu měla letos činit 463 miliard metrů krychlových plynu. V květnu firma uváděla, že její těžba letos dosáhne 496,4 miliardy metrů krychlových. Loni Gazprom vytěžil 487,4 miliardy kubíků plynu.
    Polsko a Slovensko si od minulého týdne stěžují na výraznější pokles dodávek zemního plynu z Ruska. Podle středečních údajů jsou dodávky na Slovensko nižší zhruba o čtvrtinu a do Polska o pětinu. Gazprom odůvodnil výpadky v dodávkách technickými potížemi.
    Gazprom loni zvýšil vývoz do Evropy o 16 procent na téměř 162 miliard metrů krychlových. Letos se má vývoz snížit na 157 miliard metrů krychlových. Česká republika ročně spotřebuje zhruba osm miliard kubíků.
    Gazprom disponuje největšími zásobami zemního plynu na světě. Firma je klíčovým dodavatelem plynu pro řadu evropských zemí včetně České republiky a pokrývá kolem 30 procent celkové poptávky po zemním plynu v Evropské unii.

    Tož asi tak... *3*
    • no jo, ale co je to proti simčiným údajům jak Litva (která nemá aní na ostrahu svých hranic) kupuje tanker a bude zkapalňovat.... *15* *15* *15*
  • BTW je starej smradlavej dědek soudružkaPusinka alias Simča alias američankaSimona a opět zde prudí.Smradlavej dědku BTW,zase sedíš připosranej na svém kolečkovým křesle a jako vždy bez pemprsek.To tam je u tebe zase smradu.Já vím,že redakce Tiscali je ráda,že máš zase denní.Jen tak dál,bude zde opět legrace,viď ty smraďochu.
    • hi Zlej Trollíku,nervíky,nervíky *15* *15* *15*
      • A ty plzenaku se do toho neplet,nevis vo co go.
      • A komunista kabelka je podle slovníku zapšklý starý dědek z hospody 5 cenové *1*
        • A ty jsi smradochu podle slovniku sveho,zase jenom smradoch.
  • Jak porazit Putina

    Skutečný návod zná spousta lidí a je poměrně jednoduchý

    Jediným způsoben, jak odstrašit Putinův režim je najít způsob, jak snížit podporu bohatých Rusů režimu.1 Jak toho dosáhnout? Poměrně snadno. I když se teď mluví o síle Ruska, skutečnost je taková, že USA a EU mají dohromady 17x (!) silnější politiku než Rusko. USA a EU mohou Rusku přidělit úděl čínské benzínové pumpy.2 Putin nyní neharaší jadernými zbraněmi jako SSSR, ale haraší plynem. Pokud to Západ pochopí a bude koordinovat své úsilí, dostane Rusko rychle do ekonomických problémů. Celkové ruské příjmy jsou ze 2/3 (!) tvořeny příjmy z prodeje ropy a plynu. Naproti tomu Evropa odebírá z Ruska 24% spotřeby svého plynu. Nejdůležitější je nyní pro Evropu vymanit se ze závislosti na ruském plynu.3
    • Rusko, milá zlatá, nestojí na zlodějích a boháčích všeho druhu, ale na běžných lidech... že je tomu jinde už jinak to je smutné *15* *15* *15*
    • Vojenské odstrašení Ruska je důležité, ale Rusko porazíme jen uplatněním opravdu významných sankcí.1 Proč? Protože pokud přestaneme odebírat ruské suroviny, bude na tom Rusko špatně. Položí jej to. Vrátí se do ekonomické chudoby devadesátých let. A to je pro Rusy absolutně nepředstavitelné. Již se nechtějí mít špatně, zvláště když už to nedávno zažili

      Stále čím dál tím více zemí se zbavuje závislosti na Ruském plynu. Litva staví plovoucí terminál s všeříkajícím názvem "Independence". Maďarsko buduje plynovod z Řecka přes Srbsko. Evropa by to bez ruského plynu ustála. 3
      • Smradochu BTW jdi uz do p r d e l e.
        • Do té části těla zavedl tvůj Putin Ruskou ekonomiku. Gratulka. *1* *1* *1* *1* *1*
      • Teda ty bys mohl okamžitě nastoupit jako úředník do Bruselu. Takové vyhulené hlavy tam potřebují.
  • Česko našlo náhradu za ruský plyn

    Česká republika sa podieľa na iniciatívach, ktoré by mali posilniť severojužné prepojenie plynových sietí. Potom, čo to bude dobudované, by malo byť prepojenie z Moravy, cez plynovod Stork 2 a poľský plynovody až do Svinoujscie, kde sa stavia veľký terminál s katarskou pomocou na dovoz katarského skvapalneného plynu," opísal český minister priemyslu.

    Obdobný terminál by sa mal podľa neho stavať na ostrove Krk v Chorvátsku. "Malo by byť prepojenie z Moravy cez Rakúsko do Chorvátska, aby boli alternatívne zdroje pre zásobovanie Českej republiky plynom," povedal Mládek po rokovaní bezpečnostnej rady štátu.
  • EU se bez ruského plynu obejde - Rusko bez EUropských peněz za něj zahyne *5*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit