Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • To si člověk někdy počte. Obdivuji flexibilitu propagandistů z Kyjeva.

Ukrajinská armáda strategicky vyměňuje dobyté pozice za ruské ztráty. 
    To je panečku věta. 

Jen aby neskončili milí Ukrajinci jako ten dědeček, který měnil, až vyměnil. 

• Kouzelná to věta, vskutku, přímo na nobelovku míru. 🙂

• KIMCID

Válka na Ukrajině a konflikt mezi Izraelem a Hamásem v Gaze přitahovaly během roku 2023 největší pozornost světových médií. Stranou zájmu však vypukla válka v Súdánu a stejně „neviditelně“ pokračují vleklé konflikty v Jemenu i v Sýrii. Například súdánská válka je největší uprchlickou krizí současnosti.

Válka dvou mužů. I tak by se dal označit konflikt, který vypukl letos v dubnu v Súdánu a za několik měsíců si vyžádal přes dvanáct tisíc mrtvých. Přes sedm miliónů Súdánců muselo opustit své domovy.

Větší část uprchlíků setrvává v rodné zemi, 1,5 milionu Súdánců pak našlo azyl v sousedních zemích, především v Jižním Súdánu, Čadu a Egyptě. Ačkoliv mezinárodní humanitární organizace upozorňují na otřesnou humanitární situaci v Súdánu, ve světle konfliktů v Gaze a na Ukrajině zůstává tamní válka mimo pozornost světových médií i politiků.

• josef.chmela

Položme si otázku proč není zájem o války a konflikty např. v Súdánu,  Sýrii, Jemenu a jinde? Jednoduchá odpověď. Nerostné bohatství těchto zemí je již dávno vydrancováno  minulými kolonizátory anebo nejsou strategicky tak důležité pro zájmy USA teroristů a imperialistů. To Ukrajina je jiné kafe. Je to strategicky výhodné místo na vybudování USA vojenských základen v blízkosti ruských hranic, ovládnutí Černého moře a výhledově Rusko politicky rozložit, vojensky a ekonomicky ovládnout a tak se dostat k nedozírnému nerostnému bohatství.  A votom to všechno je.

• mun.go

Řekl bych, že nerostného bohatství mají USA dost i na svém kontinentu. Problém spíš je v tom, že nechtějí opustit pozici světového hegemona, spojeného s nadvládou dolaru. Proto je třeba všechny i jen potenciální kandidáty na vedoucí roli (kterou přisoudily USA samy sobě) oslabit, rozdělit a posléze zcela zničit.

• Pane Chmela, vždy jsem tvrdil, že chmel je to, co dává pivu jiskru. Myslím, že Vy jste jí byl též obdařen dostatečně. A z mého pohledu to platí o většině Vašich příspěvků. Přeji, ať i v příštím roce, spolu se zdravím. 🙂

P.S. Správně gramaticky by bylo "Pane Chmelo", nevím, co slyšíte raději. 😐

• josef.chmela

Děkuji za přání a hodnocení mých příspěvků. Je diametrálně odlišné od zdejšího cenzora, který mně pravidelně uštědřuje 30 denní půst. To oslovení mně nevadí. Málo lidí si totiž uvědomí, že se mé příjmení skloňuje podle vzoru "předseda".

Také Vám přeji úspěšný celý příští rok a zde hlavně bez uplacených cenzorů.

• Já to mám s příjmením podobně. První, kdo mne oslovil gramaticky správně, byl profesor češtiny na gymnáziu. Ale ten to měl vlastně v popisu své funkce, že? 😐

• KIMCID

že by válka? A?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit