Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Co se divime,  vždyť koncem 60.let utíkali i mladí lidé z USA do Kanady, aby nebojovali za zbrojní kapitál a mocenské zájmy politiků, hlavně  neumirali zbytečně. 

  • Nyní Ukrajina vymýšlí, jak dostat domů a tedy do armády, občany, kteří utekli do spřátelených zemí. Ukrajina chce začít další neúspěšnou ofenzívu na jaře 2024. Rusové mají nově vycvičených 300 tisíc vojáků. Čekají prý na vhodný okamžik, kam je nasadí. Bude to mela. A vím kdo se potom zodpovědně zasměje... :-)

  • gaheris

    Stačí se zeptat kteréhokoliv ukrajince a ten prohlásí: To není naše válka!

  • Rusko nemá na Ukrajině co pohledávat. 

    Představa že položíte život za oligarchistické swinky na ukrajinské či ruské straně je opravdu strašná . Takže se nedivím .

    • mun.go

      Boháči / oligarchové na jedné straně a chudáci / páriové byli vždy a všude, za všech režimů a státních zřízení.

      Jenom se zvýšila koncentrace kapitálu, takže stále méně konkrétních osob vlastní stále větší a větší podíl bohatství a ostatní přiměřeně chudnou.

    • mun.go

      Pokud to vezmeme z historického hlediska, pak Češi nemají na Moravě co pohledávat.

      Morava / Velká Morava byla současníkem Kyjevské Rusi a tak jako Velkou Moravu rozvrátili maďarští nájezdníci, tak Kyjevskou Rus zničily mongolské hordy. 

      Morava jako samosprávná země si udržela svůj status až do roku 1949 (kdy komunisté zrušili zemské zřízení), zatímco území Ukrajiny náleželo do mnoha různých státních útvarů a jeho hranice se měnily. 

      • jednou píšeš slovensky a pak meleš něco o Moravě , nejsi ty okupant z druhého břehu řeky Moravy ?😎

        • mun.go

          Kterou řeku Moravu myslíte a co je druhý břeh? 

          Na druhém břehu je z pohledu Prahy třeba Ostrava - ono vždy záleží na tom, z které strany se na věc díváme ...

          Kromě toho je řeka Morava v Srbsku - za Bělehradem se vlévá do Dunaje. 

          • tož synku z pod Tater ,  žes přeplaval řeku u Hanušovic je hezké ale nerozeštvávej něco co jakž takž funguje na rozdíl od těch Horních Uher odkud si přivandroval  . V Srbsku je Velká Morava , tož jen pro doplnění tvejch evidentně tupejch znalostí neb i školství máte v Uhrách horší a pokud skočíš do tej Moravy a poplaveš do Dunaju dostaneš se i k tej druhej  , pokračuj  dál do toho moře a pak dopluj do vysněné Rossii a už sa nevracaj  .Jo a Srbům nepřipomínaj že Morava byla i v Srbsku , od tej poslední bitvy o Kosovské pole  je  některé názory docela dokážů hooooodně naštvat .(a oprávněně)😎

      • to jenom že imigrant z pod Tater tady rozeštvává , jdi si dělat pořádek do Štůrova 😎

      • gaheris

        Tak to jo, lidi nemaj na zeměkouli co pohledávat! Stejně už jsou přemnožený jak kobylky, taky všechno sežerou!

        • mun.go

          Nebojte ... zbrojní průmysl už na tom pracuje ... možnosti jsou ...

  • "Česko v protiruském postoji vyměklo kvůli strachu o Viktorii. Hašek: Kudla do zad všem našim lidem"



    Trapné vnucování chorého Haška.Mockrát dosta pukem do hlavy.V RF si nahrabal miliony.A nyní veřejně prezentuje úsměvné příběhy ricinových agentů.A to jako hokejisto mluvíš za koho?Našim lidem jsou tvoje plané žvásty úplně u zadku.Máme jiné starosti.Takové bláboly vyprávěj někde na pískovišti. A sleduj aby ti někdo nerozkopal bábovečku.

  • mun.go

    Ozbrojené sily Ukrajiny v súčasnosti pociťujú akútny nedostatok vojakov. V dôsledku masívne propagovanej letnej „protiofenzívy“ stratili Ozbrojené sily Ukrajiny podľa rôznych odhadov už 40- až 65-tisíc ľudí. Kyjev sa snaží túto medzeru vyplniť totálnou mobilizáciou obyvateľstva vrátane etnických menšín.

    Najhlasnejší sú v tomto smere Maďari. V ukrajinskom Zakarpatsku žije viac ako 150 000 etnických Maďarov, v niektorých oblastiach regiónu dosahuje podiel maďarského obyvateľstva až 70 percent! Zároveň sa však predstavitelia maďarskej komunity cítia znevýhodnení: úrady im neumožňujú verejne používať štátne symboly Maďarska a učiť deti v ich rodnom jazyku. Oficiálny Kyjev to všetko nazýva „prejavom separatizmu“ a neposlušným sa vyhráža scenárom z Donbasu.

    Najväčší ohlas v maďarskej enkláve vyvolala správa, že 128. horská brigáda „Mukačevo“ bola počas krvavých bojov na východnej Ukrajine takmer úplne zničená. Základ tejto elitnej jednotky tvorili práve etnickí Maďari. Negatívny efekt sa ešte zvýšil, keď sa Zakarpatčania dozvedeli o plánoch ukrajinských úradov naverbovať ďalších desaťtisíc záložníkov v tomto regióne krajiny.

    • už aby Moskva naverbovala proruské Slováky žijící na Moravě , tak se připrav.😎

  • To to došlo zelenému mužíkovi brzo. O těchto úplatcích se mluví zde mezi ukrajinci od loňského léta. Spousta co jsem s nimi mluvil jsou ještě na to hrdí, že nemusí bojovat a jak s tím vydrbali. To jsou vlastenci. Tady dělají ramena. Je velký rozdíl mezi těmi co jsou zde dlouho před válkou a těmi kteří přišli po únoru 22. Ti nový tzv. běženci jsou arogantní, drzý a myslí si že to tady patří jim, nedělám rozdíl mezi chlapi a ženami včetně jejich ratolestí. Ne na všechny to pasuje, ale na 70% běženců ano.                                                              Zpěvačka co se divila se nemá  co divit a stěžovat. Asi jí nedošlo, že opouští EU. Pokud vím tak v EU nejsou a věřím, že to bude trvat velice dlouho než budou. 

  • Ale flastenci ti naši noví bratři. Na bandera párty a při páchání darebností jsou "maladci", ale když jde o to bránit flast, tak mají tak akorát hnědé kaliko. 

  • "Výše úplatku se podle něj pohybuje od 3000 dolarů (zhruba 66 000 korun) do 15 000 dolarů (zhruba 331 000 korun). Lidí, kteří byli chyceni při braní úplatků, jsou podle něj tisíce."


    A kdepak se nám vzalo na chudobné Ukrajině tolik tvrdé valuty?Nic nefunguje skoro nikdo nevyrábí a tady takové haldy peněz.Jistě každému dojde.Jsou to ty peníze z EU posílané na podporu a rozvoj. A to my budeme do nekonečna sypat naše veřejné peníze a ti na aktuálních pozicích si budou mastit kapsy? Tady nejsou penize vůbec na nic.A tam se rozdávají tisíce eur a dolarů.

    • mun.go

      Ukrajina prodává půdu -  společnost Monsanto, mezinárodní zemědělský gigant (přidružený k firmě BlackRock) v současné době vlastní více než 17 milionů hektarů zemědělské půdy z celkových 40 milionů hektarů (více jak 42%).

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit