Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • mun.go

    Průzkum: Slováci fandí spíš Rusku

    Respondenti odpovídali na otázku, jak by si přáli, aby skončila válka na Ukrajině.

    Až pětina z nich si přeje jasné vítězství Ruska a celkově si vítězství Ruska přeje více než polovina dotázaných.

    Podle Denníku N si nejvýrazněji přejí vítězství Ukrajiny voliči hnutí Obyčejní lidé a nezávislé osobnosti ministra financí Igora Matoviče, mimoparlamentní strany Progresivní Slovensko a strany Svoboda a Solidarita Richarda Sulíka.

    Naopak vítězství Ruska si přejí voliči strany Směr-sociální demokracie Roberta Fica a příznivci krajní pravice./*

    /* To je opravdu zajímavé. Tak socialisté a krajní pravice jsou téhož názoru?

  • Pokud Rusko dokončí úspěšné svoji ,,operaci,, tak můžeme očekávat, že zneužití a naaaní Ukroši si přijdou na západ pro slibované benefity. Povahu a morálku na to mají. Slovensko, Česko dokonce i Německo beze zbraní a techniky, bude navštíveno vyzbrojenou  armádou právě těmi zbraněmi, které nám chybí...............Krásná situace v režii světového policajta za velkou louží.

    úryvek ze scifi povídky: kur..a to sů prdy


  •  Co nám to tady pouštíte za pohádky?  Je to až odporné, jak naše prorežimní media přebírají  Ukrajinské fanatické lži a překrucování skutečností.Propaganda jako od Hitlera, když dostával od Rusů na budku, a ani nemluvě o našich zpravodajcích,  které prezentují naše masmedia.  Pak z toho lezou zaručené informace typu:" Ruský generální štáb dnes v sobotu nařídil stažení vojsk z celé Charkovské oblasti.., resp. jak jinak Novinky.cz tedy informace typu:  ( https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evakuujte-se-vyzyva-obyvatele-charkovske-oblasti-tamejsi-sef-regionu-40408335 ). Takže když si chci ty fanatické informace zkorigovat, tak se kouknu přímo ke zdroji ze svodek Ruského ministersva obrany v ruštině, ale překladač když tak pomůže obstojně,  A tam o něčem takovém není ani zmínka. Cituji ze svodky tedy pro den 10.9.22. (  https://www.mk.ru/politics/2022/09/10/specoperaciya-rossii-na-ukraine-onlayntranslyaciya-10-sentyabrya.html ). Informace jsou tam uváděny v pořadí jak se během času odehrály. Cituji v překladu: " V předvečer úřady Charkovské oblasti hlásily těžké boje v oblasti Balakliya, Kupyansk, Izyum. Ruské ministerstvo obrany ukázalo přesun personálu a techniky charkovským směrem...23:48 Ministerstvo obrany Ukrajiny připustilo, že některé informace na síti o dobytí určitých osad jsou falešné...20:50 Šéf vojensko-civilní správy (MAC) Charkovské oblasti Vitalij Gančev doporučil všem obyvatelům regionu evakuaci, aby zachránili životy." A naše oficiální info na MSN si postěžovalo, že onen šéf (MAC) oznámil, že Charkov je pod silným raketovým a dělostřeleckým ostřelování v přípravě na pozemní útok Rusů. Např. dnešní ino ze svodky min.obr. Ruska ( https://www.mk.ru/politics/2022/09/12/specoperaciya-rossii-na-ukraine-onlayntranslyaciya-12-sentyabrya.html ). Stačí si do Googlu napsat: Спецоперация России на Украине: онлайн:

  • "Z Ruska nepošlo nikdy nic dobrého, jen samá reakce, zpátečnictví."

    To se psalo už pře dvěma sty lety  a to se ještě nevědělo, že jednou se v ruském carství dostane k moci socialista Ocelin (zvaný Stálin) a v Německu socialista Hitler a že si rozdělí Evropu (Pakt Molotov-Ribentrop), kde budou "budovat" socialismus (na východě Euroasie "rudý" a na západě Evropy "hnědý".)

    • Opět spam proč Tiscali nezakročí.?

  • přeju Ukrajině vítězství a doufám že na ní nastanou změny aby se zařadila mezi normální státy . Rusko má jedinečnou šanci nastartovat totéž. Zbytečná válka která stála život mnoha Ukrajinců ale i Rusů a odpovědnost padá jen a jen na Putina .Petrohrad už to ví , ted jde jen o to aby to věděli i ostatní a nejen v Leningradě .

    • Nepřeji nikomu vítězství, protože obě strany nestojí za nic. Zbytečná válka, v tom souhlas. 

  • mun.go

    Ruská armáda útočí na časti Charkovskej oblasti dobyté Ukrajincami

    Ministerstvo obrany v Moskve na svojom každodennom brífingu informovalo, že ruské vzdušné, raketové a delostrelecké sily podnikajú "vysokopresné údery na jednotky a rezervy ukrajinských ozbrojených síl" vrátane miest Kupiansk a Izium v Charkovskej oblasti. Charkovský gubernátor ukrajinskej Oleh Synehubov v pondelok - aj prostredníctvom statusov na sociálnych sieťach - vyzval civilné obyvateľstvo, aby sa uchýlilo do krytov.

    Nemecká ministerka obrany odmietla žiadosť Ukrajiny o dodávku tankov

    Nemecká ministerka obrany Christine Lambrechtová v pondelok opäť odmietla žiadosti Kyjeva o dodávky tzv. hlavných bojových tankov pre ukrajinskú armádu. Informovala o tom agentúra Reuters. Nemecká ministerka vysvetlila, že žiadna krajina nedodala na Ukrajinu bojové vozidlá pechoty ani hlavné bojové tanky západnej výroby. Dodala: "S našimi partnermi sme sa dohodli, že Nemecko neurobí takéto kroky jednostranne."

    • Proč ve slovenštině prosím? Nový úřední jazyk pod Řípem? Krom ukrajinštiny? 😛

      • mun.go

        Na českých stránkách to jaksi memůžu najít ...

    • sovětská armáda je svojí "přesností" známá , stejně jako "nedostižným týlovým zabezpečením", akorát si občas zapomíná (stále) svačinu.

  • Makak

    MIP 127 Ruská zimní ofenzíva zahájena! Putin překvapivě úplně změnil strategii! Co chystá, se už ukazuje.

    Jak jsme v únoru 2022 předpokládali, klíčem k ovládnutí Ukrajiny bude ovládnutí její elektrické sítě, protože je extrémně závislá na několika málo velkých elektrárnách. Od počátku ruské operace bylo jasné, že Rusové postupují směry k ovládnutí jaderných elektráren. Tehdy se jim útok a ovládnutí elektráren nezdařil. Včera ovšem dokázaly odstavit dvě ze tří zbývajících jaderných elektráren, tak že zaútočili raketami Kalibr z moře na 4 velké tepelné elektrárny. V rozvodné síti, tak vytvořili takový chaos v napětí, že Ukrajina musela odpojovat i jaderné elektrárny, aby ji nepostihl ještě masivnější black-out, než ji postihl.

    Načasování ruského útoku – ihned po úspěšné stahovací operaci u Charkova – naznačuje, že pokud nejde o vzteklou pomstu cynického barbara Putina, jak tvrdí Ukrajinci, tak Putin mění strategii. Už ne boj s potoky ruské krve na široké frontě, ale využití naprosté převahy Ruska nad Ukrajinou. Rusko může beztrestně zničit před zimou energetickou soustavu Ukrajiny a v jejím ničení pokračovat tak dlouho, dokud Ukrajina nekapituluje, a nebo se nezhroutí do naprostého ekonomického chaosu. Ukrajina obdobnou šanci, jak zaútočit na ruské území nemá. Válka se tak zřejmě nerozhodne na pozemním bojišti, ale údery raket...

    😎

    Zároveň chci apelovat, nehádejte se a neosočujte lidi ,kteří vidí věci jinak i hendikepovaní a postižení spoluobčané mají právo na to se radovat i když se smyšlených a neexistujících věcí. Vždyť i malé dítě které na houpacím koni mává dřevěným mečem a věří, že jede do války také nenapomínáte ale necháte ho ať si užije, na co mu rozum stačí...

    • vanhorne

      Na jakem koni rajtuji a jakym mecem mavaji kluci pate kolony? 

      • Název "pátá kolona" už dorazil do kanady? Každý, kdo si dovolí mít vlastní názor tam patří? 

        • vanhorne

          Co je na tom divneho, za valky se vytvori pata kolona v kazde zemi. Za Hitlera byla v Czeskoslovensku jeho pata kolona. Dnes je v Cesku Putinova pata kolona, to neni zadne prekvapeni.

          • Vážený pane, pokud má někdo odlišný názor od proválečné propagandistické mašinérie, která často krmí veřejnost nesmysly v rámci zachování "bojového ducha" je to hned nepřítel společnosti? To jste nás, kteří si snaží zachovat zdravý rozum dost urazil. protože jak se píše už na tetě Wiki:

            "Termín pátá kolona označuje skupinu lidí (většinou minoritní), která zevnitř narušuje fungování (činnost, politiku, směřování, práci apod.) nějakého celku (stejný národ, stejné území, stejný podnik, apod.) na úkor zbylých (většinou majoritních) osob. Obvykle jde o narušení ve prospěch jiné vnější nepřátelské skupiny, s kterou pátá kolona sympatizuje. Tato činnost může být zjevná, nebo tajná a může mít podobu sabotáže, dezinformace, špionáže a dalších."

            Co z výše uvedeného naplní osoba, která logicky pochybuje o hodnověrnosti zpráv oficiálních médií, která sama v textu uvádí, že pravdivost uváděného není možno ověřit? 

            • vanhorne

              Jindrichu, vim i bez tetky Wiki co je pata kolona zac. Spolky jako pata kolona urcite znal uz starovek i kdyz ne pod stejnym nazvem. Ten udajne vesel v platnost ve Spanelsku, during obcanske valky. President Roosevelt v r.1940 varoval narod pred domaci nacistickou zradcovskou 5th Column. Jednodussi nazev je spolek zradcu, tomu porozumi kazdy. Jestli jsem ten spolek zradcu necim urazil, s tim se nejak vyrovnam. Hadat se k vuli jednomu znacificovanemu a vysinutemu barbarovi, ktery vyvolal valku na Ukraine a vyhrozuje celemu svetu nema cenu.

              A pro tetku Wiki, jestli to tam nema: "5th column" synonyms: betrayer, quisling, saboteur, traitor, treasonist, Troyan horse. 

      • CHACHACHACHA ale nevoní to kyjevským podržtaškám varane, co? Taková informační díra do koncertu zdejší povinné dávky pitomin. O chrabrých a údatných vojáčcích z Kyjeva. Kteří statečně dobývají opuštěná a bezvýznamná území. Odkud utíkají i domácí. Do Ruska utíkají.

  • maladci 😉

  • co je to ??!!!

  • S největší pravděpodobností už to letos ruská chátra do toho Lisabonu nestihne.

    • zastavil by je už Matovič, jak vidíš takticko-materiální zajištění a morálku družstva kremelských soudruhů 😂

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit