Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pochybuje někdo, že Ukrajina je jen episoda III. světové války?

    Ale je nám geograficky nejblíže - to je pravda...

    • mun.go

      Antone - geograficky nejbližší je Slovensko, kdysi část ČSR, kterému ČR ukradla vlajku ...

      • Vlajka  České republiky vznikla na popud pana univerzitního profesora G. Friedricha (původem z Poděbrad - čili Čecha) už v roce 1919 - ten  přijal za svůj požadavek vytvořit návrh vlajky. Z jeho návrhů nejvíce kladných ohlasů sklidil návrh na horizontální bikolóru, doplněnou modrým klínem, sahajícím do 1/3 vlajky, který prosadil  -od autora tohoto návrhu, státního úředníka Jaroslava Kursy (české národnosti).  Po diskusích v Parlamentu  byl klín prodloužen a od té doby sahá do 1/2 vlajky. Podoba vlajky byla následně poslanci dne 30.3.2020 (18:45) vyhlášena a uznána, aby se stala oficiální vlajkou Československa. Slováci ji po rozpadu ČSFR v roce roku 1992 zavrhli, vytvořili si vlastní - stejnou, jako měli po vyhlášení Slovenského štátu v roce 1939 ... Češi si své vlajky váží - je pro ně mimo jiné pokračováním historie rozpadu Rakousko-Uherska roku 1918 . . .

        • mun.go

          Ústavní zákon o zániku České a Slovenské Federativní Republiky

          Čl. 1: (1) Uplynutím dne 31. prosince 1992 zaniká Česká a Slovenská Federativní Republika. (2) Nástupnickými státy České a Slovenské Federativní Republiky jsou Česká republika a Slovenská republika.

          Čl. 2: Působnost České a Slovenské Federativní Republiky, která jí byla svěřena ústavními a jinými zákony, přechází na Českou republiku a na Slovenskou republiku dnem 1. ledna 1993.

          Čl. 3: (1) Zánikem České a Slovenské Federativní Republiky zanikají státní orgány České a Slovenské Federativní Republiky. Současně zanikají ozbrojené síly a ozbrojené bezpečnostní sbory České a Slovenské Federativní Republiky a rozpočtové a příspěvkové organizace napojené na státní rozpočet České a Slovenské Federativní Republiky a státní organizace v působnosti České a Slovenské Federativní Republiky, které byly zřízeny zákonem.

          (2) Česká republika a Slovenská republika nesmějí po zániku České a Slovenské Federativní Republiky užívat státních symbolů České a Slovenské Federativní Republiky.

          viz také zde

          • Česká a Slovenská národní rada zavedly zákony 

            - ČNR zák. č. 67/1990 Sb. 

            - SNR zák. č. 50/1990 Sb.

            státní vlajky národních republik, NAVAZUJÍCÍ NA KONTINUITU PŮVODNÍCH 

            ZEMSKÝCH SYMBOLŮ: 

            - Česká republika zavedla státní vlajku složenou ze dvou stejně širokých pruhů, spodního červeného a vrchního bílého s MODRÝM KLÍNEM, SAHAJÍCÍM DO POLOVINY DÉLKY  VLAJKY (u československé sahal Mmodrý klín do třetiny délky vlajky - česká vlajka je tedy od původní československé tímto dostatečně odlišná) při poměru šířky vlajky k délce 2:3. 

            - státní vlajka Slovenské republiky je tvořená třemi stejně širokými vodorovnými pruhy, v pořadí svrchní bílý, prostřední modrý a spodní červený, při stejném poměru stran, tj. 2:3 . . . 

            ZNĚNÍ ZÁKONŮ NEBYLO V PARLAMENTECH ROZPOROVÁNO, ANI NAPADENO DRUÝM NÁSTUPNICKÝM STÁTEM U MEZINÁRODNÍHO SOUDU - VSTOUPILO TEDY BEZE ZMĚNY V PLATNOST!

            • mun.go

              Tolik k platnosti dohod, jak si je Češi vykládají.

              U jiných okupačních mocností je to podobné.

  • gaheris

    S pozdravem sláma u kravína, ukrajinské bojové svazy postupují vítězně vpřed do předem připravených pozic! Dodávky českému kovošrotu jsou již překročeny a obnos touto vynikající transakcí společně s darovanými vrtulníky znamená že vlastně už se konečně blýská na lepší časy.



  • Co všechno používají  Ukrajinci

    https://fb.watch/edC0R1jdpT/

  • Jen drobný vzkaz ruSSáckofilcká na tomto fóru - pozor na mozkovou žilku ve svém nadšení pro ty rudé bestie.

    I když vlastně - u ráSSácko-filcky a mozková?? to nejspíš nehrozí, že Áňo soudruzi komouši.

    • rád podporujete národ který oslavuje Banderu a staví pomníku vrahovi 

      • Oni Ukrajinci staví pomník tomu Kremelskému loupežnému vrahovi -  ruSSácké krvelačné kryse -   bestii putinovi?    No to jsou mi novinky.

        Ukrajinci - jen do nich těch ruSSáckých zrůd - dokud nedostanou řádně přes ty své bolševické drzé vražedné držky nebude na zemi klid. ruSSácká hnída ničemu jimnému než tvrdé pěsti na své tlamě nerozumí.

        • gaheris

          Pepíčku, ve škole jsi nedával pozor, pořád vyrušoval a teď tohle!

    • Jinak zdraví slouží? 

  • Mi 24 jsou pořád ještě dobré.  Ale my pod vedením fialky a černchové je rozdáme zadarmo a koupíme si za peníze občanů mariňácké US vrtulníky, které nikdo ve světě, kromě US nepoužívá. Až se lidi nasewou, tak to pro fialku nedopadne dobře. Rozdávat miliardy může jenom gauner nebo lump.


    • Rozdávat miliardy může jenom gauner nebo lump.

      Ten podvodný, křivácký, zlodějský gauner který toto provozoval a kupoval si tím volební hlasy už je zaplaťpámbů pryč - že Áňo - komouš.konfidente, podlá kryso Bureši/babiši.

  • Bojový a bitevní vrtulník Mi24 je sice starší provenience, ale  v plné výzbroji s dobrou posádkou při využití taktické situace si svou práci zastane velmi dobře. Je to taková obdoba legendární PV3S. Tu by dneska Ukrajinci brali všemi dvanácti. (Jim to braní vždycky šlo líp). 😂

  • emre husi sadlo !!!

    • Tak se nám zase ozývá weoxprase.

  • ja čubrnim ona je tu diskuze k Ukrajině , tak to si du dát kokain a požádat o slovenské občanství neb čekám pozvánku na valnou hromadu dopravního podniku Prahy . Nebojte nejsem rozenej na Slovensku a slibuju že i když budu sjetej nebudu fakovat členy dozorčí rady .

    Zpátky k MI 24 (35)on to zase není špatný utočně výsadkový vrtulník a to díky té dvojfunkčnosti a Ukrajinci s nimi umí létat i je opravovat , tak proč ne . Teda doufám že si zejtra nepřečtu něco ruské technice kde bude tentýž stroj dehonestován , samozřejmě má svůj věk ale stejně jako T72 , BVP 1/2 , rozhodně je lepší míti něco než nic .😎

  • "Z Ruska nepošlo nikdy nic dobrého, jen samá reakce, zpátečnictví"

    To se vědělo už nejméně před dvěma sty lety.


    • Z tvých příspěvků nepochází nic dobrého. Buď seš lump nebo psychicky méně zdatnný. Asi obojí. 

      • Ale "občan" má pravdu!

        Ono skutečně  "z Ruska nepošlo nikdy nic dobrého,  jen samá reakce, 

        zpátečnictví" - kdo pamatuje okupaci z roku  1968,  včetně  vraždění

        civilistů (v Praze, v Liberci i jinde) - tak s tím jistě bude souhlasit. . .

    • Mi24 pošlo také ze Sovětského svazu (ne Ruska). A myslím, že to není špatný kousek. 

    • A tady je to tvé nudné bez tématu opakování.No jen pro drobnost ty vrtulníky jsou Ruska. Tak že dle tvé logiky dáváme Ukrajincům nic dobrého 🤣🤣

  • OvcanHavel
    • Hezký kousek, ale západ bude bojovat do posledního vojáka na Ukrajině, takže to klidně tímto tempem bude pokračovat i rok. Zlom může nastat před zimou, pokud si lidé na západě nechají líbit to, co jim jejich zkorumpované vlády chystají - tedy zimu, bez topení a svícení, zavírání továren a propouštění. Tato krize v EU je způsobena POUZE debilitou politiků a jejich poklonkováním teroristům z USA. Takže, pokud je lidé poženou sv-nským krokem pryč z EU, obnoví se dodávky plynu a ropy z Ruska, přestanou se dodávat zbraně na Ukrajinu, nechá se válečný konflikt pouze na Ukrajinu a Rusko, pak bude brzo konec. Pokud toto ale nenastane, pak válka bude pokračovat a z Ukrajiny bude zničená země, Kyjev srovnán se zemí a drtivá lidí ze země odejde navždy. Bude tam prázdné, nárazníkové pásmo, kde bude mít Rusko rozmístěné zbraně namířené na Evropu a život půjde dál. Rusko si bude spolu z BRICS státy budovat svůj světový řád a pořádek a my tady ten svůj - anglosazský. ČR bude dál nucena poklonkovat němcům a západním zemím, takže na tom budeme v EU opravdu dobře!!!!!

      • ale o to tady jde už od 89 tak čemu se divíš tydle ti  OBČAN a jim podobní na tom neustále pracují a ostatní  jim to žerou

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit