Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Makak

    MAP 1507 EU – VETO válce na Ukrajině! Orbán včera prohlédl mazaný bruselský plán, zmařil ho, a rozzuřil Eurokraty!

    857 korun a úroky z nich za 35 let včera ušetřil každému občanovi Česka a Slovenska Victor Orbán, když nechal vetem zablokovat finanční pomoc EU Ukrajině. Brusel si chtěl u bankéřů na komerční úrok půjčit na 35 let 18 miliard EUR (450 miliard CZK), a všechny tyto peníze chtěl příští rok poslat do Kyjeva, jako velmi výhodnou půjčku se splatností 35 let. Orbán celou finanční operaci zablokoval, protože za splacení dluhu Kyjevem byly všechny země EU povinny poskytnout ručení. Celá operace byla pokusem Bruselu jak mazaně nechat zaplatit občany Unie válku na Ukrajině. Ukrajina potřebuje měsíčně několik miliard EUR, jinak zkrachuje a nebude mít na důchody, na výplaty, ani na základní chod státu. Pro rozhodnutí o půjčce je třeba v EU jednomyslnost, a proto ji mohl Orbán vetovat. Jako důvod Veta Maďarsko uvedlo, že po zkušenostech se společným ručením na minulé půjčky COVID pro Brusel (700 miliard EUR, 17,5 bilionu CZK), které potom Brusel rozděloval především kamarádíčkům do Itálie, Španělska a dalších západních zemí, zatím co východním zemím poslal jen drobné, je Maďarsko ostře proti jakýmkoli dalším společným půjčkám. Česká média Victora Orbána za VETO ostře kritizovala.

    • Pokud chtějí poslanci eu někomu pomáhat, tak tam můžou poslat svoje peníze ze svých kont. Půjčovat si na cizí subjekty je trestný čin a za to by měli sedět.

  • Diwa

    No a média u toho jsou a svítí vojákům na cestu. Těmto článkům nevěřím ani to nejmenší !

  • Rusko s
    dobytím Chersonu počká. Zatím zkušené vojáky použije jinde. Spojeným
    státům se ústup vykazuje jako úspěch a vyhovuje to i politice Bidena a
    primitivním rusofobům. Cherson lze také později obklíčit a vyhladovět.
    Bez výstřelu. Kdo se z obklíčených vzdá, vyhraje. Ještě se tam budou
    mezi sebou střílet ti, kteří se budou chtít vzdát a ti druzí. Na ryby k
    Dněpru se ukrajinské síly nikdy nedostanou a z letadel jim dost
    proviantu nikdy nespadne. A když jim bude přerušena dodávka elektřiny ?


    Chce to čas. Pokud generál Surovikin zamýšlel rozbitím ukrajinské
    infrastruktury i rozdrolení EU, tak to je také důvod nikam nespěchat.
    Myslet globálně, jednat lokálně. Zatím se mohou Ukrajinci v Chersonu
    fotit s vlajkami.

    • Také si začínám myslet, že Rusko změnilo taktiku boje války proti Západu. Lavrov asi před měsícem řekl, že bude velice těžké vymýtit nacismus ze západní Evropy. Vědí, že nacisti jsou skoro ve všech zemích kolektivního západu. Jinak by neposílali zbraně ukrajinským banderovcům a nacistům. Tudíž, si myslím, že se Rusko  připravuje na dlouhou válku na Ukrajině. Dlouhou myslím 3-4 roky, kdy se západní Evropa ekonomicky zhroutí, budou obrovské občanské nepokoje a vlády budou padat jedna po druhé. Není možné, aby Ukrajina přežila 3 roky bez elektřiny a topení. To si vůbec nedovedu představit - tak dlouhý středověk. Ukrajina tak padne sama a teprve pak Rusko začne jednat a vše se PODEPÍŠE. Podmínkou bude, že se hranice NATO vrátí na úroveň roku - leden 1999. To znamená, že my tam nebudeme. Jo, jo - tak to dopadne a západ to ještě rád PODEPÍŠE. Do té doby nás čeká doba bídy, nárust bankrotů, sebevražd a bezdomovců. Vystřízlivění, které ale západní Evropa pro svoji nadřazenost a patologickou nenávist vůči Rusku právem potřebuje.

      • velice těžké bude odstranit nacismus v Rusku o bordelu ani nemluvě ten je tam chronický 

        • Naopak, bude to velmi jednoduché, protože tam žádný není. Podívej se, primitive, na bordel v USA.

          • xanidile ty ruská trubko co si zas proved že nám škrtli diskuzi ?? docela bžunda ty tam přidáš nějaké to prorussácké či prokomunistické moudro a nějakem vejlupek u cenzůry to škrtne všechno . 😎

             až zase s něčím nebudeš souhlasit tak tam uved že nechceš aby škrtali všechno , ach jo .  Nebo to tu dopadne jak ta archa kdy 😇 chtěl skrejt ten nepovedenej výtvor .

      • Pod to bych se podepsal.

        • Jediná cesta jak Rusko může tuto válku s NATO kompletně vyhrát je ČAS. Budou pomalu ničit infrastrukturu Ukrajiny a hlavně se snažit minimalizovat své ztráty, zatímco Ukrajinci budou bez elektřiny, tepla. Podpora Ukrajiny západem pomalu a jistě končí nebo je výrazně omezena. Do roka to Ukrajinci nevydrží žít ve středověku a začne MIGRAČNÍ vlna do Evropy i do Ruska. Ukrajina bude dál ničena a nakonec nebude kdo by za Ukrajinu bojoval. Země bude totálně zlikvidovana!!!!!!!!!! Mezitím ale v Evropě vypukne hospodářská krize, kterou nikdo z nás nemůže asi pamatovat. Dojde k přeformátování politiky západních zemí, protože jiné cesty nebude. V tu dobu ale již hospodářsky ovládne planetu uskupení BRICKS. Pro nás Čechy to znamená pád z hrušky dolů a obrovský propad životní úrovně. V podstatě totální porážka, díky hlupákům politikům a služebníčkům zahraničních zájmů a nikoli českých.

  • Pod vládou republikánů nepošleme Ukrajině už ani halíř. Na prvním místě je naše země,“ prohlásila v Iowě pár dní před americkými volbami republikánská kongresmaka Marjorie Taylor Greenová.

    • chá chá ty už toho nakecali , pokud vím tak americké zbrojovky nestačí vyrábět a oni se jim připomenou Marí tejlor Zelená bud otočí nebo pujde do erdele , to tak je pokračování ekonomiky je politika a tak dále .

       No skřet v Kremlu to taky nemá asi jednoduché neb s ustupem se tak nějak zapomnělo počítat a to že Rusácké agresory Ukrajinci vypráskali alespon odnekud je v plně v pořádku , ono i v Afgánistánu vypráskali internacionální pomoc , teda tam nakonec vypráskali i tu"demokratickou " tak asi na to bude muset jít lidstvo jinak než ebilníma válkama , no uvidíme.😎

      • Nech se vycpat, pablbe...ha...ha...ha

      • V Afghánistánu to byl sovětský svaz tedy i ty Ukrajinci .A Sověti poznali po 10 letech že tam nezvítězí.Ze by byla Amerika o  dost hloupá, že jí to trvalo 20 let než odtamtud utekli jak z Vietnamu?

  • Blíží se zima.Ukropove za Dněpr nepůjdou.

    • Rusácká filcka se pozná hned , že kremelskej obejdo fji "0"

      • Ať filcka ruská nebo ukrajinská, pořád je to filcka. 

        Nesnášíte nikoho s jiným názorem? 

        • jednou si spolu dáme tu kávu , ty nejsi špatný člověk jen se nesmíš spoléhat na jiné , jsem docela rád že ráno pustím rádio a tam zpráva že se vzpomíná na 1939 . No tak sláva , snad i ta dělnická třída jednou pochopí že 1 máje je den  dělnické třídy zejména USA a proč . No a ten 8 .5. den celého světa . To k tomu 17.11.😎

      • Amerikánská veš se pozná hned, že fašingtonskej přisluhovači. Tady se podívej:

        https://www.youtube.com/watch?v=GHo_K3vYiP4&t=111s

      • Ano hned jsme tě poznali máš pravdu

        • dej si těch hlasů ještě víc ty zero van😎


  • ....ve městě zůstalo podle údajů 80-100tis lidí kteří se nechtěli evakuovat a opustit domovy..mezi nimi i posluhovači.... tudíž město bylo opuštěné bez vojáků...teď budou probíhat čistky na ty kdo pomáhal Rusům...co je čeká to se můžeme jen domnívat....dá se očekávat nějaký hromadný hrob s pohádkou o tom jak je rusové na odchodu stříleli ...

  • Odborníci v Tischcali nenapsali, proč si myslí, že se Rusové ztáhli. Je to vítězství Ukrajinců nebo past, kde budou všichni ukrajinští vojáci  v blízké budoucnosti pobiti.  Je to totiž poprvé, kdy Rusové budou bojovat  proti ukrajinské armádě bez civilního obyvatelstva. Vyškolení novináři opět nepostřehli, že tam probýhala 5 týdnů evakuace 150 000 civilistů do Ruska. Takže, pro Rusy je tato oblast prázdá a bude tam pouze ukrajinská armáda.

    • Odborníci ani neví že Cherson je i za řekou 

      • mun.go

        Na mapách, které mapují válku na Ukrajině, je celá oblast Chersonu západně od Dněpru značena šedě jako sporné území nikoho - jen s pár ukrajinskými vlajkami.

        Před 20 hodinami: Ukrainian energy operator: Russian troops have destroyed electrical power system in Kherson almost completely / Ukrajinský energetický operátor: Ruská vojska téměř úplně zničila elektrickou síť v Chersonu

        včera: Ukraine started construction of the fence on the border with Belarus / Ukrajina zahájila výstavbu plotu na hranici s Běloruskem

    • mun.go

      Už se někteří západní novináři podivují Putinovu podivnému způsobu vedení války. Například Paul Craig Robersts by rád viděl větší rozhodnost a neústupnost, i za cenu vyšších ztrát. 

      Putin je totiž idealista a nechce bojovat proti bratrskému ukrajinskému národu - jak několikrát řekl ve svých projevech.

  • Zajíci se budou sčítat po honu. Že strany Ruska jen další podivnosti. Nepodceňoval bych je a na oslavy je brzy. 

  • Ano, vstoupili je ten správný výraz. Z nějakého důvodu jim nikdo nebránil. Tak ať si to užijí. Jen aby to nebylo vítězství Pyrhovo. 

    • goyim

      Na druhou stranu, aspoň už "novináři" nepíšou, že to dobyli, jako předtím. ;}

  • goyim

    Moment, Ukrajinci mají ještě nějaké jednotky?

    • gaheris

      Jasně, přeci fšecky, to rusové jsou bez armády protože je ukrajinci umlátili bekovkama namočenejma v betonu!

    • Asi ano a evidentně se jim nežije špatně. Ze záběrů z Chersonu je patrné, jak jsou lidé v krajinských uniformách dobře živení, skoro se do vest nevejdou.

      Asi dobrý job, tahle válka. Umírají a prohrávají jenom Rusové, tak riziko bude celkem malé. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit