Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Předem komentáře podotykam Rusak nemá na Ukrajině co pohledávat .

    Když použije kazetovou munici Rusko jde o zakázanou munici , když totéž uděla USA jde o speciální munici . Jak je zrovna libo . A že novináři nejsou rasisté ? , v případě Ukrajiny se počítá smrt každého jednotlivce - civilní obětí . V případě válek vedených USA ve Vietnamu , Iráku a pod. je nerozhází ani tisíce mrtvvejch civilistů , bohužel jako by to bylo daleko a jiná rasa .No a pak se vnucují jako strážci demokracie .Bohužel ta nabídka ostatních režimů je ještě horší .

    Použití kazetové munice Ukrajinou může zase jen umožnit bezskrupulozní používání ze strany Ruska a pak jde o to kdo tohohle svinstva má více ve skladech , evidentně se tady píše jako by Ukrajinci měli již zítra zvítězit s použitím západní techniky , ale ouha ona je nejvíc zastoupená technika po SSSR které alespon rozumí a umí jí používat , no uvidíme . Tak přeji Ukrajině mír a Rusák at táhne domů a dělá si pořádek doma , v cizině o jeho "pořádek "nikdo nestojí to by si soudruzi v Kremlu měli uvědomit a naši soudruzi v EU zase že nikdo nestojí o diktát všeho co potřebuji k životu , ale o rozumná pravidla .😎

    • mun.go

      Nějak zapomínáte, že přítomnost Ruska si vyžádaly referendem a deklarací nezávislosti oblasti Luhanska a Doněcka ...

      • jasánek ještě že nešlo o referendum v Karlových Varech , to jsem si oddych😎😎😎 

         na ebilní odpoved ebilní reakce , to že se mafie na Ukrajině dělí a na proruskou a protiruskou je snad jasné i diteti v mateřské školce a že oligarchové na obou stranách potřebují krýt svinstvo je totéž a po rozpadu SSSR snad byly hranice jasné . Ale co třeba dojde na válku Madarska se Slovenskem po referendu nebo taky pripojení protektorátu , přece to tak bylo ne .

        • mun.go

          Martinko, hranice byly jasné ve volebních výsledcích - podívejte se, kde zvítězily proruské strany a kde centrální kyjevské. Volby jsou záležitost voličů, kteří se vyjádřili zvela jasně, kam chtějí patřit.

          O významu referenda není třeba pochybovat. Takový Krym už hlasoval dvakrát - a potřetí by to bylo stejné: nikdy se na Ukrajinu nevrátí, stejně jako Donbas.

          ---

          Omluvu byste mohl mít v tom, že jste psal odpověď krátce po půlnoci, bezpochyby ne zcela střízlivý.

          • tož znaven čumim na meil neb v techto vedrech robit trakci nejni žádnej med a proruská referenda?, jak jsem řek dříve to že většina ukaček chce z toho bordelu ven ještě neznamená že chtěj pod ručičky Kremelskej zmr.ů , tím tuto diskuzi ukončíme .😎

  • Tak dlouho jste posouvali hranici Nato až jste dospěli do bodu odkud není návratu. Ani náznak politického řešení , které jako jediné může ukončit toto zvěrstvo. Dodávání zbraní  má jedině za cíl buďto oslabit  Rusko a pak rozpoutat ještě větší svinstvo . V tom případě vás ta nenažranost zahubí včetně nás obyčejných lidí.  Kdyby se ta válka vedla za pouze vaše peníze tak už je dávno konec. jsou lidé po kterých něco zůstane a bude se o nich mluvit  a psát . Po vás zůstanou jen dluhy a mrtví. 

  • Amíci si zadělávají na problém, podobné hračičky mohou začít dodávat do oblastí, kde mají své vojáky ne Rusové, ale mnohé jiné státy. Za velké války,  1. světová, něčemu pdobnému říkali šrapnel. Následcích dobře popisuje Erich Maria Remarque ve svých knihách.

  • To je určitě ruka novaka.

  • na tom úvodním obrázku ta ruka ve výhledu hajluje 😂?

  • mun.go

    Jak těžké rozhodnutí? Nesmíte vidět lidi, ale nepřítele - a proti nepříteli je každá zbraň dobrá. Až sem lidstvo dospělo.

    Na druhé straně - Zelenskyj řekl, že diskutoval o situaci ukrajinských válečných zajatců na setkání s tureckým prezidentem Recepem Tayyipem Erdoğanem a turecký vůdce slíbil, že o stejné otázce bude diskutovat s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. "Pro mě a pro prezidenta Erdogana jsou lidské životy prioritou," řekl Zelenskyj a dodal, že partneři zemí "mají seznam lidí a aktivně pracujeme na této otázce." 

    Turkish president looks to play a role in prisoner exchanges between Russia and Ukraine

    Zelenský by své tvrzení, že lidské životy jsou pro něj prioritou, nejlépe dokázal ukončením války a zahájením jednání. 

    • mun.go

      Proč poslal Zelenský na ruskojazyčný Donbas fašistický prapor Azov, jestliže jsou lidské životy (v tomto případě šlo o Ukrajince) pro něj prioritou? Je to obyčejná loutka.

  • KIMCID

    Jak ta americká kazetová munice(když tvrdí že je inteligentnější než Ruská)pozná civila?

    • Civilní oběti se jednoduše hodí na nepřítele.

  • josef.chmela

    Rusko prohrálo jen několik regionálních a bezvýznamných konfliktů. A nemůže si dovolit prohrát válku s USA a NATO odehrávající se na Ukrajině, protože by ihned došlo ke zničení Ruska a SNS, jeho rozparcelování, ztráty svobody a nezávislosti a nastolení USA a EU protektorátu nad těmito zeměmi. Dále by v krátké době došlo k vydrancování nerostného bohatství tzv. "západními demokraciemi", které melou z posledního a jsou zadluženy až po uši. Výhledově by pak na řadě byla Čína, jako jedinná svobodná velmoc.

  • To bylo keců když ji údajně použilo Rusko ! A najednou to jde a ještě za to budou Bideta chválit. Hnus !

    • josef.chmela

      To je ale velký rozdíl. USA kazetová munice je přeci demokratická a humanitární. To se nedá srovnávat s Ruskou municí, která zabíjí pouze civilisty nedemokraticky a nehumáně.

      USA jsou největší zlo a nebezpečí pro celý svět. To už se ví celé století.

  • Určitě to pro USA nebylo těžké rozhodnutí. Je to munice nebezpečná, ale není zakázaná - pokud si státy zákaz samy nepotvrdily. USA, Čína, Rusko - nepotvrdily. Ale tato americká není ta klasická kazetová. Tato obsahuje kuličky, kousky kovu. Rusové mají bombičky, používané ve velkých počtech, zvané "zemědělec." Průměr asi 7 cm, výška asi 20 cm. Vojáka v krunýři zabije asi do 7 metrů, bez krunýře do 10 metrů. Mají i silnější, proti obrněné technice. Nebezpečná zbraň, podobně jako třeba vakuová zbraň solncepek.

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Ruská armáda používa tiež špeciálnu delostreleckú
    muníciu schopnú na diaľku vytvárať nové mínové polia potom, ako túto
    plochu Ukrajinci už vyčistili, čím spôsobujú ukrajinským vojakom, ktorí
    sa pokúšajú prelomiť ruskú obranu, ťažké straty. Rusko ich veľmi efektívne využíva na vytvorenie týchto bariérových pásov. Je to systém diaľkového
    mínovania „Zemledelie“. Komplex vyzerá ako raketový systém
    s viacnásobným štartom (MLRS) a funguje na rovnakom princípe: vystreľuje
    rakety kalibru 122 mm. Keď však dopadnú na zem, nevybuchnú, ale sa
    zahrabú a okamžite sú uvedené do bojovej pozície.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit