Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Musím se tomu smát. Naše slavná vláda pošle Kurdům zbraně, munici na svou ochranu a pro boj proti IS. Tyto zbraně byly hezky určeni pro teroristy, který teď naše zbraně používají proti aliančním silám na Turecké hranici. Teď se Kurdové spojí s IS proti Turecku a potažmo proti státům Nato. Naši politici nejsou při smyslech. V Libyi naše vláda podporovala povstalce na odstranění Kaddáfího a jak to dopadlo? Teď mají plnou hlavu utečenců a neví co s tím. Naši politici mají plnou hubu humanity a prázdých nemoudrých řečí a špatného rozhodování. Plácají blbosti, okrádají slušné pracovité lidi, které nechávají žít v chudobě a sami si rozdělují stovky milionů na odměnách. Naši politici jsou teroristi, kteří potřebují to co se dělá s teroristama.
  • no ať už to Turecko řeší jak chce, dříve či později zkrátka bude muset z Kurdistánu odejít, a nemuselo by bývalo, kdyby se chovalo ke k¨Kurdům slušně, ale zakazovat jim výuku v mateřštině (je povolena krátce), jednat v ní a podobně, to jistě Kurdy k lásce k turecku nepřivedlo
  • Historicky je problém v tom, že po tzv. velké válce nebyl mocnostmi realizován přislíbený samostatný stát Kurdistán (federace), jehož části jsou zejména na území okolních států - Turecka, Sýrie, Iráku a Íránu ! Tehdy byly v plánu 3: Česko-Slovensko, Jugoslávie (SHS) a Kurdistán. Dva prvně jmenované státy se už také rozpadly.
    Kurdistán, to je přibližně území s počtem obyvatel na úrovni Polska nebo bývalé Jugoslávie, tedy nic zanedbatelného.
    A nyní aktuálně Turecko svůj problém s Kurdy řeší mazaně jako boj proti IS. Tomu se říká "dvě mouchy jednou ranou" ...
  • Tento problém má více etnik,že jsou v různých státech oddělených hranicemi.Kurdové jsou asi ve čtyřech státech.Syrie,Turecko a dokonce i v Gruzii,Armenii v Iránu i Iráku.Je to důsledek i kolonialismu kdy si území dělily státy bez ohledu na etnika.Je to ale i třeba Indie a Pakistán.Těch států je mnoho.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit