Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ještě ke snaze Nerudové,kandidovat do europarlamentu.

    Tedy - ač nerad, musím dát za pravdu paní Konečné, a není to poprvé. A zdůrazňuji - nevolila jsem ji a nemíním tak učinit! Zato ale cítím jen posměch a opovržení k jakési rektorce, která se vehementně drala do prezidentského křesla, postěžovala si, že ji kandidát Pavel ponížil, a v druhém kole, jakož i po vyhlášení výsledků, mu lízala paty stylem - já a pan prezident. Mohu si vážit i nepřítele, o němž vím, co od něj mohu čekat, nepřítele, který vystupuje s otevřeným hledím a bez urážek oponentů. Nikdy však si nemohu vážit těch, kteří dávají najevo, že v honbě za korytem se nezastaví před ničím.

  • ...nevím .., ale to nám řekne asi až historie .. jestli tento vykulenec ... R@kuš@n  ...  byl první vykulčený a pak z toho vykulený, nebo první vykulený a pak vykulčený ... jako člověk je to ... totální krypl ... když mně nikdo nepochválí (krom přiblblých amíků a EU) .. pochválím se sám ... doufám, že po volbách půjdou tito krypli .... všichni do tepláků :-)!!

  • Tato Partie byla nevyvážená. Když mluvil Rakušan, tak Terezie nábožně naslouchala a když mluvil Okamura, tak ho nenechala domluvit prakticky ani jednu větu. Rakušan se utápěl v sebechvále a opět perlil propagandisticko-ideologické floskule, ovšem hlavně  se opět snažil přesvědčit diváky, že on je tím jediným, který má vždy pravdu. Okamura nebyl argumentačně tak důrazný jako Rakušan, navíc byl pořád přerušován. Pro mě vyplynul z této partie resultát v tom smyslu, že Okamura měl pravdu a Rakušan je demagog. 

    • Takovýto způsob moderování je pravidlem. Necivilizovaný. Doufám, že podobní moderátoři po volbách budou odejiti.

  • Prý budeme to dělat jinak 🤣🤣🤣

  • tobro

    Prosím redakci nahradit úvodní foto soudruha Dozimetra ze Stanu nějakou žánrovou fotkou. Zvedá se mi z něj žaludek. Předem děkuji.

  • Zrají nové Lexy. Například Lex Rakušan, Lex Černochová, Lex. Blažek, Lex Stanjura. Pozitivum vidím v informaci od Okamury, že připustil koalici s ANO. Bude to znamenat, že pětikolka po parlamentních volbách už bude moci psát jen memoáry, že nejen že chtěla mít v naší historii vládu nejhorší, ale i nes.éprávnou, na čele s nejméně populárním premiérem v EU... Pětikolka se bude upínat na svou baštu - horní sněmovnu. A bude značně rozklížená.

    • Okamura by se spolčil i s Marťany, jen aby mohl žvanit svoje, mnohdy zcestné názory, za peníze daňových poplatníků...

      • Babiš i Okamura mají své chyby. Je podle mě třeba myslet metodou hlavního článku. Pokud je pro někoho hlavní odstranit tuto vládu protože je nejhorší ? Potom je třeba přistoupit na koalici ANO a SPD. Není k tomu alternativa. A co nastane ? Minimálně se vrátí důchodová politika na tu před nástupem vlády pětikoalice, jak uvedla paní Schillerová. Nebude se podporovat konflikt na Ukrajině a tolik také ne Ukrajinci v ČR. Vládní boj proti údajným dezinformátorům bude minimálně redukován, spíše však osvobozen od názorů loutkovodičů v EU a v USA, tedy zcivilizován. Už nebude platit nějaká jediná pravda. Obecně - pravd je více a do toho má co vstupovat skutečná demokracie. Green- Deal - nechám na vašem názoru. Podle některých odborníků ukončí existenci EU někdy mezi léty 2027 - 2030. Její rozpad. Podobně i NATO, jak ho známe. A stejně tak ve stejných letech mají přestat být USA světovou velmocí. Bude to skomírající mocnost a čeká jí za pomoci Trumpa transformace na národní stát. Patrně se to neobejde bez obětí na životech, další radikalizace společnosti. Té se to brzy hodně zdraží. Nastane nová geopolitika, ekonomický restart světa (ne na produkování zisku pomocí válek a covidu-19), dedolarizace mimo pochybnost. Budou vznikat další unitární státy. Dnes jsem se dozvěděl, že potenciálních zájemců o vstup do BRICS je dokonce 80. Není  správně bagatelizovat sílu ruské ekonomiky tak, jak to nyní učinil sionukecánek Borell, i když je na tom rubl právě dost špatně. Ruský rubl v minulých dnech oslabil na polovinu hodnoty, kterou měl
        před rokem paradoxně v reakci na evropské sankce, způsobující prudký
        růst ceny ropy. Tenhle extrém už pominul, ale nečekaný příliv
        bohatství do Ruska vyvolal chuť spotřebitelů nakupovat dovážené zboží,
        včetně toho embargovaného, které do země proudilo jinudy. To spolu
        s obrovskými veřejnými výdaji způsobilo tlak na obchodní bilanci. Za několik dnů je konference BRICS za předsednictví čínského prezidenta Si, v Johannesburgu. Předehru k tomu činil pekingský podpis dvacítky dohod o
        nákupu jihoafrického zboží za 2,2 miliardy dolarů, píše čínský tisk.Jen uvedu jednu informaci: Zásadní změnu může přinést jižní čínská provincie Chu-nan,
        ležící na pozemní trase Pásu a stezky a s přístupem ke klíčovým čínským
        nákladním přístavům. Ráda by se stala hlavním prostředníkem čínských
        obchodních vztahů s Afrikou.  Specializace měst a provincií je
        v Číně běžná, tohle by měla být jedna z nich. V posledním roce se objem
        výměny s Afrikou prostřednictvím provincie Chu-nan zdvojnásobil, ale
        zemědělský vývoz z této provincie do Afriky vzrostl skoro 17krát.
        Perspektivu naznačil třetí ročník výstavy a veletrhu China -Africa Economic and Trade Expo (CAETE)
        v provinčním centru Čang-ša. Přilákal zástupce 50 afrických zemí a
        přispěl k uzavření smluv za 10 miliard dolarů (v přepočtu, teprve
        uvidíme, v jakých měnách se to bude platit). Nejde jen o výstavy a
        podepisovaná lejstra. Provincie v posledních letech vybudovala obchodní
        infrastrukturu pro zemědělství, včetně například čínského centra pro
        obchody s kakaem. Další africké komodity, kterým se tu otevírá vstup,
        jsou káva (dodávám, že etiopská či keňská představují světovou špičku)
        nebo med. Rozvíjí se také spolupráce v letecké dopravě, kde dominují
        Ethiopian Air.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit