Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Co vlastně víme o takovým člověku? Ono by se hned vedle měl objevit článek o tom, jak toho či onoho bezdomovce podnik, či banka či exekutor připravil o tolik a tolik majetku pro tohle a tohle. Ale to maj zřejmě naši páni redaktoři pod laskavou poznámkou šéfa či majitele o "neprofesionálnosti", "doporučeno" nepsat. Prostě chyběj tu objektivní noviny a redaktoři......
  • Jak de o zlo kapitalismu, tak se fakta píší moc opatrne a vyvýbavě..OD POSLEDNÍHO VÝKENDU UMRZLO JIŽ NĚKOLIK BEZD OMOVCŮ. Totéž de napsat za tři říjnové dny umrzlo 5 bezdomovců.. Proč několik? Čtenář si ani neuvedomí, že " od posledního výkendu "je 21 hidín, maximálne 3 dny. To takovej Lopata řekne přesne- komunisté v ČSR popravili 14 milionů nevinných lidí. A mnozí tomu uvěří. Nebo komunisté zadrátovali hranice! Vždyď to je úplne jinak.
  • vždyť nemají dost těch azylových domů, proč už nestojí vytápěné stany? snad nejsou všechny v agresivních vojenských akcí, kterých se stát účastní. Proč už není podávána teplá polévka po celou noc pro tyto lidi, proč už mezi nimi nepracují lékaři, hlavně že lékaři bez hranic se účastní všude jinde, dobročinnost tady doma ale vázne. Proč není pro ně připravena vytápěná část nádraží, aspoň kousek, tolik veřejného prostoru s vytápí a lidi zmrznou?A neopakujte ty blbiny o tom, že jsou lidi, kteří raději zmrznou než by seděli v teple, jsou ale lidi, kteří si nechtějí připadat jak v kriminále, když se jdou vyspat do tepla. Musí být připraveno provizorní řešení i pro ty opilé či zfetované, kteří samozřejmě mezi neopilé a nezfetované nemohou , aby nevyvolali nějaký konflikt. Od čeho jsou ty místní úřady? proč Brno vyklopí tolik peněz za ohňostroje a nemá řešení pro vlastní občany bez domova v zimě?
    • Výdyť je mohou ubytovat do protiatomových krytů a civilní obrany, které jsou vybaveny lůžky.- tak stravou v konzervách. Alespoň by byly využity. A není jich málo. A jsou v každém městě.
      • A proč se o ně nepostará ta Tvoje KSČ(m) když její demagogové mají plnou g.bu keců o hájení zájmů obyčejných lidí. Kdyby se ti komunističtní gauneři co se za naše daně rozvalují v parlamentu a připravují se zase škodit této zemi kdyby se každý vzdal poloviny svého lenošného, tak by to vystačilo na provoz nejméně jednoho asylového domu.
        • Máš ubohé kecy! Za komoušů nejenže každý dostal práci, ale také MUSEL pracovat!
          A existovaly levné ubytovny pro dělníky, takže nebyl žádný problém s bezdomovci!
          Asi jsi ale moc mladý, takže o tom asi nic nevíš. A jestli jsi v té době žil, tak potom křivíš historii jen podle toho, co se hodí do krámu. Komunistobijci nemají jiné argumenty, než
          omílat a ohánět se monstrprocesy, které byly řízeny z Moskvy. Komouši byli takhle malincí,
          všechno řídil Berija. Mladí by si měli něco o tom čase počíst a ne citovat učebnice, které se vždy vyměnily s osnovami, když se změnila doba nebo režim....
          • pro PÁJU----konečně plná pravda--udělal jsem 8 absencí v práci a dostal jsem 2 měsice natvrdo--ráno budíček 6-00 uklid cel --snídaně smradlavá melta a suchý chleba oběd--35 kolínek počítal jsem to k tomu nějaká omáčka fuj ---večeře brambory s nokama humus--buzerace od strážných ne od muklu--když mě pustily makal jsem jak se má--bál jsem se.Bylo to v roce 87. šel jsem dělat do ostravy na šachtu oženil jsem se za 8 měsícu jsem dostal krásný byt ---nikdy jsem v žádný straně nebyl .nebyly žádný žebráci --a romové patřily mezi nejlepší pracovníky dělal jsem s nimi takže vim--žádného bezdomovce jste neviděly--lidé byly k sobě jiní pomáhaly si --a dneska škoda slov
          • Těžce tady křivíš historii; buď seš moc mladej, nebo bolševickej hajzl! Nebo obojí...
            • On je ten hajzl někdo jinej a keždej ho podle jeho projevu lehce pozná......
  • Tak tohle za komunistů nikdy nebylo. Další oběť zrůdného kapitalistického systému pod protektorátem ODS a TOP 09.
    Necht žije naše slavná KSČM !!!! Komunisté vraťte se !
    • Táhni už do trdele i se svou KSČM. Když se ti tady nelíbí tak se vystěhuj do severní Koreje a tam může budovat socialismus. Kvůli komunistickým zrůdám tady máme takový maraasmus.
      • Když je fanatický antikomunista v koncích s argumenty,vždy vytáhne KLDR nebo ještě Kubu. Trapná a obehraná písnička. Běh dějin nezměníš,lidé se začínají na celém světě bouřit a buď si prosadí nějakou formu socialismu,nebo představitelé prosazující neoliberalismus vyvolají celosvětovou válku,aby tomu zabránili.
  • Když ono je to těžké. Někteří bezdomovci odmítají jakoukoliv pomoc. Vím to od přítele. I on se snažil pomoci svému bratrovi, který takto skončil. Bohužel někteří lidé jsou zcela zlomení a nemají už žádnou chuť a sílu do života. Většinou přijdou o někoho blízkého a už se vezou. Vůbec se tomu nedivím. *7*
    • Ano, někdo to nezvládne a potřebuje pomoc, to vždycky dělala církev. A dále v asylovém domě platí určitý řád, nesmí se chlastat a dělat bo.del a to leckomu nevyhovuje.
  • To mě vždycky zvedne ze židle... Sociální pracovnice vyzývají... Kdyby raději zvedly řitě ze stolků a šly do terénu. To ty bezdomovce vyzývají z okna, nebo to publikuji na facebooku? Svatá prostoto, za první republiky byly vyvařovny pro chudé a noclehárny. Dnes je prd a každému jedno kde bezdomovec spí. Kousek od našeho paneláku (co ho postavili komunisti za své hrůzovlády a kapitalisti jej rozprodali za své láskovlády...) je lesík. V něm pod stanem spí už cca 5 let bývalý soused. Sociálka je vzdálená cca 1 km. Ještě nikdy jsem tam úředníka v tom lese neviděl. Hlavně že si sedí v teple a je za to placen. Láska musí zvítězit... Kapitalismus je jen bída, hlad, utrpení, nezaměstnanost a placení u lékaře.
    • Ano, ty asylové domy spravovala církev a až jí budou v restituci vráceny uloupené nemovitosti, tak to zase bude provozovat.
      Ten tzv. "kapitalismus" si vymysleli komunisti na strašení lidí. A když jim komunismus chcípl, tak se snaží vytvářet ten svůj "kapitalismus", protože zjistili, že je to pro ně výhodné.
      • od toho je stát, aby se staral o občany, církev nebo nějaká sdružení tu péči mohou doplňovat, ale státu náleží. Tomu taky platíme daně, a ty nejsou na to, aby je podvodníci vytahali na vratkách DPH za obchody, které se reálně neuskutečnili, ale aby stát plnil své funkce. Jo a kapitalismus vznikl dříve než komunisti
        • Ona to dřív dělala církev, to patřilo k její hlavní náplni činnosti. To není úkolem žádného "státu". Ten tzv. "kapitalismus" tady zavádění "bývalí" komunisti podle svých blábolů, které si vymysleli na strašení lidí.
          • Jo, to dělala církev, ale za první republiky. Ale také existovalo t.zv.domovské právo - to musela obec, kde se dotyčný narodil, nebo bydlel, se o něj postarat - byly pastoušky.Také fungovala Armáda spásy - to nebyla církev. Ale také věřící církvi hojně přispívali - kolik jsi tedy přispěl Ty, na ty bezdomovce? Jen tady pliveš v teple jedovaté sliny!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit