Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • sitlof

    To je naivní předpoklad. Vemte si, že by Češi nepřetržitě žili v Británii skoro 1000 let a bylo jich tak 20 milionů ?  To není o nějakém "dvorku", víte, nepleťte si pojmy s průjmy !

    Bránit RČS se asi měla, ale to je problém těch národů, jak jmenujete, kdy státoprávním byl tehdy národ československý, ostatní byli všichni menšiny ...

    Švýcarsko jsme tady mohli v r.1918 mít (a byl by možná s menšinama klid), nebýt osobních  "ambicí" Masaryka a Beneše, že to moc nedomysleli, ukázaly dějiny !

  • Republika se skládala ze čtyř zemí a národů. Česká země Češi, Moravskoslezská země a Moravané, Slovenská země a Slováci Podkarpatská Rus a Rusíni. Ostatní byli národnostní menšiny kteří neměli žádný nárok na naše území. Ano mohli se považovat za Němce ale museli respektovat Naši zemi. Nebo snad je v pořádku aby Čech se zabydlel v Británii a prohlásil svůj tamní dvorek za české území? Měli jsme se bránit bez ohledu na "Spojence" kolaborující s Hitlerem. Švýcarsko drží pohromadě díky tomu, že tamní demokratický systém umožňuje občanům státu kontrolu nad politiky. Nikde jinde občané kontrolu nad politiky nemají anebo ji mají víceméně slovní a symbolickou. A podle toho to pak ve světě včetně nás vypadá. . 

  • Divide et impera

    Komupak by to vyhovovalo a tak se o to snaží ze všech sil?

  • sitlof

    Mnoho tradic a rozdílů na jeden projekt společné EU ...

  • sitlof

    Koncept "národa československého" a RČS byl tzv. životaschopný jen do té doby, než ho přestali "jistit" tzv. spojenci (zejména Francie). Základní politickou a státoprávní chybou bylo vyzdvižení Slováků, ale "demokratické" potlačení Němců (kterých v RČS mimochodem žilo více než Slováků). Švýcarsko je kantonální stát, o tom uspořádání se uvažovalo také při vzniku Československa, ale bohužel tento rozumný koncept zapadl. Tohle ani Masaryk správně nedomyslel ...

  • dzixy
    Autor Strašik ve svém komentáři pozapomněl jak vznikalo USA a jak Evropa. Neberou na to zřetel ani Macron ani Schulz. Z Evropy nikdy nemohou být spojené státy, dokud velké státy jakým je Německo, Francie a další budou prosazovat svou hegemonii. Ono ani EU není to, co se zpočátku uvažovalo. A dnes mnoho občanů napříč jednotlivými státy vidí v EU spíše brzdu, než nějaký velký klad rozvoje.
  • V Jednotě je síla. Jednota se zrušila, místo ní se zavedl Coop a teď ho válcují Teska Kauflandy, Lídly, Peny...🙂


    Ale teď vážně. Řekl bych že není podstatné, jaký národní "slepenec" existuje ale podstatná je Vize která ho udržuje při životě. Například Velká Morava byl spolek zahrnující Moravu Čechy Slovensko Rakousko Polsko. Byl to Svaz respektující Svobodu a přirozená práva lidí. Ve jménu této vize odolával tlaku otrokářských režimů Franků Římanů Germánů. Až zradou a separatismem do té doby neznámých Čechů a Maďarů se Svaz rozpadl a v našich končinách nastalo tisíc let teroru, nevolnictví a otrokářství které v podstatě v mírné obměně existuje dodnes. 

    Moravanem Masarykem byl stvořen koncept národa "Československého" v němž byli zahrnuti Češi Moravané Slezané Slováci, Rusíni, Poláci Maďaři, Němci. Koncept byl životaschopný, jen neschopnost zbabělost a vypočítavost politiků ho pohřbila. Švýcarsko skládající se z Němců Francouzů Italů a Retorománů existuje dodnes.  

    Takzvané "česko" umělý paskvil, kdy politici svévolně odtrhli Slovensko a popírají práva a svobody moravského národa tvrdíc že "prý jsou všichni všude jen český národ" bojuje o holé přežití uprostřed kupy problémů. 

    Stejné je to i s Evropskou Unií. Problém není zdaleka v počtů zemí a národů ale v kvalitě těch kteří je spravují. Dejte zlodějovi a diktátorovi zemi se zlatými doly a ropnými vrty a do pár let z ní bude vykradená pustina. A naopak dejte Morální osobnosti zničenou zemi a udělá z ní kvetoucí zahradu. 

    Podstatný je systém.....musíme mít Demokracii-Vládu Lidu kdy budeme moci své politiky kontrolovat a oni ponesou trestní a hmotnou zodpovědnost za své případné křivárny. Pak bude země v pořádku. Dokud ale bude stranokracie a sektářská kleptokracie s imunitou a bez možností kontroly, je úplně jedno zda to bude EU nebo "česko" či jakýkoli jiný pochybný krachující spolek. 

    Když je kvalitní vedení bude zdravá země, pokud je vedení mrzák bude mrzák i země. 

  • Evropané podporující diktaturu osy Brusel-Berlín-Paříž, která prosazuje trendy afrikanizace a islamizace Evropy, vědomě či nevědomě participují na sebevraždě evropské kultury a potažmo na likvidaci evropské civilizace.
  • bezregistrace
    Nu ač Bruselské dogma je hrozné a mělo by se rozmetat ...  je i když podivný slepene EU lepší než neustále šťourání se bodákem přes vymyšlený čáry které jsou prý hranicemi.
  • sitlof
    Italy bych si, na vašem místě, "do huby" nebral. Podívejme se "doma" !  Československo bylo také jeden stát, potom ne, potom se obnovilo (ale bez Podkarpatské Rusi), potom vznikla federace a nakonec se definitivně rozdělilo na dva samostatné státy. Itálie se, obdobně jako Německo, sjednotila pozdě. Dodnes jsou velké rozdíly mezi severem a jihem Itálie, nemluvě o ostrovech. Dokud byla rozdělena, tak to byla samá válka - papežský stát, Milán proti Neapoli atd., "rajtovaly" tam  národy Svaté říše římské (i Čechové), Španělé, Francouzi, Arabové a Turci. V současností není jiná = lepší alternativa, než ta zatracovaná EU. A pochybuji, že někdo vymyslí něco lepšího - "dva nepřátelské světy" s RVHP a EHS (ESVO), to už tu bylo, nic moc. Každý sám za sebe, no to je sice hezké, tak potom je potřeba ale počítat s tím, že si do ČR nebo SR atd. "kopne", kdo bude chtít nebo si tyhle ministátečky stejně nějak podřídí své vůli ...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit