Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ja se na to dívám pryzmatem kapitalismu versus socialismu. V socialismu lze státní podniky podezřívat ze všeho možného ale dodržování bezpečnostních předpisů byla vždy pro státní podnik absolutní priorita. To také komunistům neskutečně vadilo - vždyť měli mezi svými zaměstnanci dokonce placené inspektory bezpečnosti práce řad ROH. (i když pravicově vzhlížející jedinci mi namítnou "a co Ćernobyl" nebudou mít pravdu, protože jaderných havárii bylo v kapitalistických státech s daleko vyspělejší technologi mnohem, mnohem víc...). Když si zjistite oč šlo ve Fukušimě, budete zírat. Ti technologicky vyspělí Japonci nechali bouchout reaktor pro nedostatek proudu. Oni nebyli schopni natáhnout normální prodlužovací kabel aby chladili reaktor a civěli jak se jim reaktor zahřívá až nakonec bouchl.
  • Lidi neblbněte , i když to byl v Fukušimě opravdu velký pr-ser , Japonci nejsou blbci a zvládají to.A Jádro je jediná naděje na dlouhodobou energetickou dostatečnost všech zemí co na světě jsou.Ať si zelení (nic proti nim nemám) říkají co chtějí.
    • jak ideologie konzumu a rabování je po celém světě "úspěšná". náboženství neomezené spotřeby které se opírá o korupční politiku stranických sekt a potlačuje OBČANSKÝ DEMOKRATICKÝ SYSTÉM náboženství spotřeby se svou vírou v úrok a nekrytou měnu které přivedlo celý svět do haj...lu náboženství energetického rabování které otrávilo ropou mexický záliv, zvedá ceny ropy a atomem zahnojilo černobyl a fukušimu a ostatní prů...ery jsou na spadnutí jen proto aby politici typu klause měli provize v dozorčích radách čezu tak tomu říkám totální zblbnutí lidstva. kdyby těmto pověrám věřil někdo před dvaceti čtyřiceti lety, tak neřeknu nic ale dnes prosazovat tento krachující konzumní debilní mýtus kdy fakta mluví jasnou řečí o jeho nefunkčnosti, tak to může opravdu jen člověk mdlého rozumu
  • dosla chladici kapalina. Nastesti jsem to do kramu jeste stihl pro dalsi. Nasledky , pokud by se nezadarilo si nikdo nedovede predstavit.
  • Bez elektrické energie z jádra se bohužel neobejdeme. Větrníky a sluníčko nejsou schopny zajistit celodenní spotřebu domácností a průmyslu. Žádný z odběratelů el. energie se dosud nepřihlásil k využití el.energie pouze z větrníků a sluníčka. Tedy jestli přestane foukat vítr nebo svítit sluníčko , že nepotřebuje elektřinu a začne používat svůj vlastní benzínový zdroj proudu nebo začne svítit loučemi a voskovými svíčkami.
    Žádný z odpůrců jaderné energie nenavrhl jak se získá el.energie v době kdy nesvítí slunce nebo nefouká vítr.
    V současné době není určitě technický problém aby se el. energie dodávala odběratelům z jádra nebo z větru a sluníčka
    • vyvrácená ale jak vidno stále doblba opakovaná odrhovačka. doporučuji než donekonečna papouškovat tento naučený mýtus o údajné potřebě jádra, trochu si rozšířit znalosti například že už před sto lety Tesla vyzkoušel elektrický zdroj Volné energie že už za komunistů na jaře 1988-89 fyzici Pons a Fleischmann vyzkoušeli takzvanou Studenou fůzi a v neposlední řadě loni v září 2012 iránský inženýr Mehran Keshe nabídl zdarma světovým vládám desetiletí vyvíjený koncept plazmového reaktoru a antigravitace. naučit se jednu frázi o atomu a tu poté jako poškrábaná gramodeska tupě opakovat čtyřicet a více let a ignorovat fakta ze světa to nesvědčí o valné inteligenci
  • Nevím proč ale napadla mě část básně,kterou napsal ještě před.n.l Publius Ovidius Naso
    Křemen se užitím ztenčí, železo také se otře, trvá jen sídlo lásky, žádných se nebojí škod.
    Jinak v Japonsku stavěl Westinghouse Electric Company,který má zájem stavět taky u nás?
    • Právě proto brojím proti této firmě,která chce i u nás dělat pokusy jako v Japonsku.Myslím,že SSSR postavil daleko víc elektráren než USA.Pokud se Temelín dostaví pro budoucnost opětovné zařazení ČR do světového průmyslu a ne pro montovny a výstavbu hangáru všeho druhu na orné půdě pak jsem pro dostavbu.V opačném případě ne!!!.
  • žádná další výstavba a rozšiřování atomu konat nebude. atom je zastaralá a nebezpečná koncepce. stačí pouze dvě věci přehodnotit náš konzumní styl života a místo bezuzdného plýtvání energií a zdroji se konečně začít chovat rozumně a zodpovědně a přinutit zločince a lupiče v čele států a nadnárodních korporací k uvolnění sto let známých bezpečných ekologických energetických systémů. jenže to obojí vyžaduje změnu myšlení naší civilizace, tak se obávám, že naše kultura spíše zanikne, než by byla ochotna se změnit.
    • ano, ale v ČEZku se rozhodování řídí jinak - demogratycky!
      • demogratycky? Nebude lepší demokraticky *3*
  • Doufám,že Temelín dostaví Česko-Ruská společnost.To pro ty hujery USA.
    • Rád bych tomu věřil, ale uvidíš. Tuším, že se potvrdí, že u nás "krysy " nejsou a bude stavět Westlinghause. Podle hesla po nás potopa!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit