Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ano,tak to mělo být,a Masaryk musel vědět,že to co stvořil nebylo životaschopné a i dnes děláme podruha silnějším.Celá naše budoucnost se rozhoduje v cizině.Kdybychom zůstali s císařem ,měli bychom trialismus a stav by byl podobný jako mají švýcaři.Takto máme na hradě sbírku nevalných charakterů,kteří nám jsou místo ku prospěchu jen ku zábavě,jak na ně co chvíli praskne nějaká ostuda.Ta se u nás ovšem netrestá,když nám vládne premiér co má z ostudy kabát.

    To co říkal pan Karel,to by asi nebylo snadné,máme sice šlechtu,ale ono to s tím nástupnictvím bývá jakési složité,třeba anglická královna nám tvrdila,že by mohla být i naší královnou skrze jakousi příbuznost s Falckým,ale být na jejím místě tak bych to moc nepřipomínal,neb to byl v.ůl. 

  • Tu osvícenou monarchii jsme měli, stačilo jenom počkat až méně osvíceného císaře nahradí jeho osvicenější následník. Jenomže naši předkové si tu monarchii rozbili. Vydrželo to jenom dvacet let, a pak jsme začali budovat socialismus, nejprve ten hnědý a vzápětí rudý.

  • Karel

    Myslím si že osvícená Monarchie po vzoru Švédské nebo Britské by bylo to nejlepší co nás mohlo potkat a ušetřené peníze za presidentské volby by mohly být věnovány třeba bezdomovcům, a šlo by také nahradit "pojistku demokracie" radou starších (bez politické příslušnosti po celý život) volených občany nikoliv stranami.

  • KIMCID

    Asi se obrací v hrobě když vidí co z jeho království zůstalo

  • Občane souhlasím s tebou

  • Velmi zajímavý článek z naší historie. Snad si po jeho přečtení někteří uvědomí, že naše historie nezačíná v říjnu 1918, že naši panovníci byli Evropané a že naše země byla a je součástí Evropy.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit