Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • dzixy

    Jestli zdraví a životy občanů napříč světem začnou být pleteny do mocenské politiky, tak děkuji pěkně. Politiky, kteří budou inklinovat k tomuto proudu, eliminovat od podobné možnosti.

    • josef.chmela

      To už se dávno děje.

  • USA plundrují celý svět a je jim to prd platný tak se snaží vydělat aspoň na vaxinách a náš trotl Petříček je v tom podporuje, protože co mu je do lidí, že? Nebo dostal povelem Sputnik nebrat. Zářný příklad je plynovod z Ruska to je taky pořádná vinárna.

  • Tak za mě, já bych se radši nechala očkovat " pochybným "Sputnikem V, než "kvalitní" AstraZenecou.

  • ono je to do značné míry dáno vlastnictvím výrobních prostředků. Zatímco v komunistických zemí je centrální řízení všeho, v demokratických na západě funguje trh, klasické obchodní prostředí. Ono proč by se taky západ nebo USA bili o pokrytí vakcinové trhu v Africe, když tu už desítky let plundruje Čína vyděračskými obchody s tamními státy. Navíc tam hraje role právě WHO, kdy ten předseda jako Afričan je určitě nápomocen v té distribuci i tam, kde by WHO mohla lobbovat za ten západ a navrhnout nějakou cestu tam. Indie je pak mekka vakcinologie, pravděpodobně tam s tím byli nuceni historicky pokročit a stát se v tomto odvětví velmocí v rámci pudu sebezáchovy, pač by každý druhý občan chytil z Gangy říční tifus, jak se tam všichni rádi v té stoce koupou.

    • josef.chmela

      Už jsem o tom trhu něco slyšel. Nějaký chytrák prohlásil, že trh vyřeší vše. Zatím vše nevyřešil a jsou to pouze utopistická přání ekonomů. Názorně to je vidět na EU, co trh vyřešil s vakcínami. Nevyřešil opět nic a EU se neustále potýká s nedostatkem vakcín. My se s EU vezeme a tak budeme očkovat ještě asi 10 let. My jsme zalezlí v tom kapitalistickém USA zadku tak, že je už přednější zisk a politika nad zdravím lidí. Zlatý socialismus.

      • pro takové jako vy se měl nakoupit ten Sputnik nebo Sinopharm. Nechal bych Vás podat závaznou žádost, připojil k tomu i Vaše dobrozdání, že jste s totožněni s účinky (to u té čínské hlavně, u které nejsou jasné studie) a demokraticky to takhle vyřešil. Bohužel to tady vede bývalý bolševik, takže se toho asi nedočkáte. Vést to demokrat, mohli byste zažádat a jistě by došlo k nějaké domluvě, pokud byste byli organizovanější, širší skupinou :)

        Ale abych byl spravedlivým. Včera jsem četl článek, který asi mě ani Vás, byť na celou věc máme jiný názor (podle mě selhala vláda, už jen v tom, že takové jako vy měla uspokojit nyní tím Sputnikem v kontextu vašeho souhlasu s podáním a schválit jej u nás SUKLem), nepřekvapí a je trochu odpovědí + abych byl úplně spravedlivým - dává vám za pravdu, že v té lékové oblasti by bylo snadnější, kdyby fungovaly ty principy socialismu, než kapitalismu, mající blíže k solidaritě. Kterou si pak ale ti ohýbači přerozdělování vyberou ale o to více na vykořisťování národa, protože ani ten socialismus neobjevil ještě ideál :) Ať se Vám daří a máte se lépe a tak, jak si přejete i s rodinou

        https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-svetova-edice/670002/krehka-reputace-farmaceutickeho-obra-je-pfizer-v-pandemii-padouch-nebo-hrdina.html

        a omluva výše v mé reakci - tYfus

        • nebo tedy omlouvám se i Andrejovi, ne bolševik (byť je zde pravomocný rozsudek soudu, nesoudím nikoho i právě proto, že jsem tu dobu jako dítě ještě zažil a mnohdy nebylo zbytí, což ale zároveň neříkám, že je případ Andreje, moje máma třeba nepodepsala lístky do strany a nemohla být tak vedoucí chemické laboratoře, byť by jí i podle kolegyň díky svým znalostem oboru byla, jak ji u nás na návštěvě doma několikrát řekly, což si jako dítě pamatuji), ale oligarcha v současnosti, plutokracii mám ale jen za vyšší formu taky totality, to známe ze současného Ruska přetransformovaného ze soudruhů z bývalého Sovětského svazu, kteří pojali západní demokracii po svém, ale vykládají naoko současnou ruskou společnost už teda za demokratickou :)

          • mun.go

            Demokracie má mnoho odstínů. Úplná svoboda neexistuje nikde. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit