Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • gaheris

    Ono to bude nejspíš trochu jinak! Banderovci začali střílet po ostraze elektrárny kterou převzala ruská armáda aby nemohli dát dohromady špinavou nukleární bombu. Když se do nich pustili tak utekli a tu budovu která s elektrárnou nemá nic společného podpálili! Tomu bych věřil víc!

    • mun.go

      Co se stalo v noci na Záporožské AE - rekonstrukce

      Požár na Záporožské AE a zda byla hrozba nového Černobylu

      Na odkazech jsou fotografie a videa z místa události

      Hořela střecha administrativní budovy (trenažér-výcvikové středisko), podle hasičů plocha cca. 45x45 m. Elektrárna publikovala několik videí a záběrů z kamer ostrahy, podle nichž byla ostřelována oblast vedle administrativní budovy a zároveň byla odněkud opětována střelba zdola nahoru. Na parkoviště vedle dopadly světlice. 

      Сама АЭС опубликовала несколько видео с камер наблюдения. Судя по ним, обстреляли территорию возле административного здания.

      Причем стреляли, судя по вспышкам, рядом с этим зданием, откуда-то снизу вверх. Также были замечены две осветительные ракеты.

      Radiační situace v okolí AE je normální a žádné nebezpečí nehrozí.

      Pro cenzora: Odkazované stránky jsou oficiální ukrajinské, i když jsou psány azbukou  ...

  • LupuIin

    Tak prý je skoro hotovo... Zelensky utekl, vrchní velení též, Kyjev obklíčen. Nevím, myslím že Zelensky se už nevrátí... Proti EU navrženy protisankce v rozsahu totálním, neboli nerosty stop. Já teda nevím, ale když tak koukám na ty ceny na světových trzích, tak bych řek, že zanedlouho si spoustu věcí nebudeme moci dovolit. A to i bez těch protisankcí, ty už by byly takovou ránou z milosti. 

    • gaheris

      No hlavně že my budeme mít benzín za víc než čtyřicet a amíci za pár centů galon pořád, někdo jim to přeci musí financovat! A pravdou bude i to jak prohlásil Biden, že si Putin srdce íránského lidu nezíská a nezíská nezbeda jeden ruskej!


  • Pane redaktore vy se snad v těch panických zprávách vyžíváte. Kdyby nadpis zněl "Ruská armáda obsadila". Tak je to pravda a není co dodat. Ale nadpis , že někdo měco odstřeloval , asi jste nebyl na vojně protože si pletete pojem s průjmem. Kdyby kdokoli začal ostřelovat JA tak je to konec toho zařízení. Kdyby jste vy rádoby hlasatelé té jediné pravdy, přestali štvát , možná by už bylo po konfliktu a všichni by si oddechli. Informujte o faktech né o doměnkách a vaší animozitě a pak si vás lidé i budou platit. Polpulistické nadpisy dělají v Blesku a dalších monstrozních žurnálech.

  • LupuIin

    Vidím, že zdejší diskuze prořídly. Zase se tu za názor banuje, tak jako v r. 2014, když byl na Ukrajině ten puč podporovaný z EU a USA, kdy byl svržen poslední demokraticky zvolený prezident, načež začaly pogromy na menšiny žijící na Ukrajině, zejména ty rusky mluvící? 🙂

  • mun.go

    "... ustanovení o ochraně nebezpečných objektů nebo objektů, které by se mohly stát nebezpečnými, kdyby se ocitly pod vojenským útokem“...

    Právě proto ji Rusové obsadili - stejně jako Černobyl. Existuje nemálo fanatiků, kteří jsou schopni použít vyhořelé palivo nebo radioaktivní odpad pro výrobu špinavých bomb.

  • To musí být břidilove, když sa netrefili!

    • ono dobře" trefit"jadernou elektrárnu může být problém i pro ty co ji trefili , uznávám že Ukrajina bude mít po elektřině  , ale radioaktivita se může šířit i do Putinovského Ruska , určitě jsou pamětníci i v Rusku na Černobyl a to už by Putin nemusel vydejchat a tam bude hodně dozimetrů . Škoda že nepamatujete když komunisti měli strach že systémy OPZHN začnou reagovat sami pokud je někdo z vojáků zapne třeba u tanku či bvp . 😎

    • Takže, ty bys měl radost, kdyby se trefili..?!!!

      Já bych se vůbec nedivila, že ani nevěděli na co střílí...

      • Já ti to vysvětlím. Kdyby bylo cílem zničit JE tak tam nebudou posílat pěchotu, netrefit se do tak obrovských zařízení dokáže jen trouba a každy kdo ovládá enegrie=zdroje nemusí potom tolik válčit viz Francie , UK, a další poskoloniální země. Stačí. Tak a těď si můžeš zase jít hrát s koloběškou.

        • Já reaguji na příspěvek  - strabacka...

          Mě nemusíš vysvětlovat jestli a jak se trefit do velkého objektu...

          Já si tedy jdu hrát s koloběžkou a ty si procvič češtinu...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit