Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • STŘET S WAGNEROVCI. V Ruskem okupované obci na
    východě Ukrajiny na sebe navzájem stříleli vojáci ruské pravidelné
    armády a bojovníci z ruské žoldnéřské Wagnerovy skupiny, 
    uvedl dnes generální štáb ukrajinské armády. Přestřelka si podle něj vyžádala mrtvé jak mezi vojáky, tak žoldnéři.

    BOMBA V BELGORODU. V ruské Bělhorodské oblasti
    vykopali druhou leteckou bombu, která nedopatřením vypadla z bombardéru
    Su-34. Informovala o tom agentura Unian.


    v Sojuzu bylo dycky možné úplně šecko..
    😂 tam je radost na těch sovětských sídlištích vegetit. Když tam nespadne na pískoviště přímo Suchoj, tak zase jeho bomba z nebes, která mu nedopatřením vypadla.

    • mun.go

      Ano, možné je všechno. Tak například to, že v oblasti Lvov byl 9. 3. 2023 raketami Kindžal zasažen velitelský bunkr NATO.

      Ale nemůžete věřit žádné straně - pokud nelze informace nezávisle ověřit z několika nezávislých zdrojů.

  • much ado for nothing. Poslední odstavec měl být zároveň úvodním. :) Co je špatného na tom, že FED učí státy jako Brazílie, Turecko (marně), čajna, v podstatě celou tu střední a jižní Ameriku pracovat s protiinflačními nástroji. To jsou totiž vše státy, které prohlubují své strukturální deficity (občanům možná navíc tamní politici nalhávají, že jde o cyklický efekt 😀) a tím narůstající státní dluh s železnou pravidelností. :) A to je jeden ze základů tamních inflačních výkyvů. četl jsem si včera na mobu Mirka Kalouska, který se chce zřejmě vyhnout v duchu Lafferovy křivky😉 (k 36% ještě daleko, Mirku) vyššímu zdanění (já zase říkám, že v případě téhle inflace, která s námi tady může být ještě dlouho, není nic špatného, i kdyby třeba jen zase "na chvíli", vláda sáhla do kapes občanů a zpětně zavedla onu superhrubou mzdu, protože kdo toho má málo, málo i utratí), že by šetřil v rámci vládních výdajů. Tam moc možností vláda nemá, než deficitní financování - to se ostatně děje, Zbyňa úplně logicky vydal státní dluhopisy, kdy se stát úvěruje za mnohem lepších podmínek než je tomu u mezinárodních bankovních institucí prostřednictvím domácího kapitálu - ještě by mohl cenné papíry (obligace) prodávat domácím bankám, penzijním nebo snad i investičním fondům. Druhou možností je monetizace rozpočtového deficitu. To je v podstatě podobné, jen tohle vše nakupuje přímo centrální banka. Jenže to by právě znamenalo uvolnění další emise peněz do oběhu. Což v době inflace nemůžeme potřebovat, nejen Mirdo. No a třetí způsob je lidově řečeno prodej aktiv vlastněnýc státem, tzn. to je to, když jsem třeba navrhoval prodat ČD osobní dopravu v doufám větším tendru, protože ta je stejně ztrátová a stát by si ponechal jen výdělečnou nákladní ČD Cargo. Pak jsou tam dílčí úspory v rámci státní správy, digitalizace, restrukturalizuje se Česká pošta. Je to spousta kroků, které přinesou ve výsledku to, co by vyřešilo právě to zpětně zavedení superhrubé mzdy okamžitě. Občané ji mají ještě v paměti, zvykli by si rychle. Navíc v naší situaci, kdy se vlivem deficitní fiskální politiky minulých let ten výsledný státní dluh nasčítal do obřích rozměrů procentuálně vůči HDP, bych skoro řekl, že by vzkaz vlády občanům měl znít - není jiná možnost. Nyní už je dluh na jednoho občana tuším 285tis Kč. Chtěl jsem psát ale o tomto:  https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audio-podcast-ptam-se-ja-ct-je-aktivisticka-chci-to-zmenit-rika-kandidat-na-reditele-konrad-229873


    já doufám, i po přečtení, hlavně pasáže o výrobě sportovních pořadů O2 a ČT (srovnání), že ředitel se na Kavčích horách nebude měnit. :)  Držím palce Petru Dvořákovi..

    • jakože naše banky, penzijní fondy a pojišťovny už drží nyní 60% státního dluhu...

      • Přeji pěkný den přeji🙂. Monology Vám jdou tedy perfektně. Nejste vy náhodou, pokud nepíšete zasvěcené komentáře na tiscali.cz, povoláním divadelní umělec? 😉

  • Dedolarizace je je logickým důsledkem nedemokratického fungování stávajícího finančního systému pod kuratelou USA.

    Ne všechny země panáčkují jako Česko. Řídí se svým rozumem a svými zájmy. 

    • Takový rubl to je pevná měna v tom bych chtěl mít uloženo všechno, ale oligarchové mi jdou příkladem tak si to radši ponechám v amerických dolarech!

      • mun.go

        Vaše dolary vám budou k prdu. Přijde světová elektronická univerzální měna.

        Letošní jarní zasedání Mezinárodního měnového fondu (MMF) představilo Unicoin - globální CBDC (Central Bank Digital Currency / Digitální měnu centrální banky) jako zákonné platidlo pro zúčtování. The Digital Currency Monetary Authority (DCMA) Launches an International Central Bank Digital Currency (CBDC) / Digitální měnový úřad (DCMA) zavádí mezinárodní digitální měnu centrální banky (CBDC) WASHINGTON, 10. dubna 2023 Organizace Digital Currency Monetary Authority (DCMA) oznámila oficiální spuštění mezinárodní digitální měny centrálních bank (CBDC), která posiluje měnovou suverenitu zúčastněných centrálních bank a je v souladu s nedávnými doporučeními politiky v oblasti kryptoaktiv navrženými MMF.

        Viz také článek na webu FEDu: Central Bank Digital Currency (CBDC)

        Ačkoli Federální rezervní systém neučinil žádné rozhodnutí o tom, zda bude usilovat o zavedení digitální měny centrální banky (CBDC), zkoumáme potenciální přínosy a rizika CBDC z různých hledisek, včetně technologického výzkumu a experimentování. Zaměřujeme se především na to, zda a jak by CBDC mohl zlepšit již tak bezpečný a efektivní domácí platební systém USA. CBDC je obecně definován jako digitální závazek centrální banky, který je široce dostupný široké veřejnosti. V současné době jsou ve Spojených státech jediným typem peněz centrální banky dostupných široké veřejnosti bankovky Federálního rezervního systému (tj. fyzická měna). Stejně jako stávající formy peněz by CBDC umožňoval široké veřejnosti provádět digitální platby. Jako závazek Federálního rezervního systému by však CBDC byl nejbezpečnějším digitálním aktivem dostupným široké veřejnosti, bez souvisejícího úvěrového rizika nebo rizika likvidity.

        a o DCMA tady:

        DCMA je světovým lídrem v prosazování inovací digitálních měn pro měnové orgány. Naším posláním je umožnit globalizaci obchodu prostřednictvím měnové integrace mezinárodních plateb a zúčtování a zároveň posílit měnovou suverenitu národních ekonomik. První vlna kryptografických peněz byla určena pro veřejné nedůvěryhodné sítě. DCMA nově představuje další vlnu kryptografických inovací navržených pro přijetí centrálními bankami, retailovými a komerčními bankami, institucemi Fintech (finanční technologie), vládami a kryptoměnovými burzami.

  • Čína ekonomicky poroste i nadále, kdežto v EU to půjde z kopce dolů, ovšem za velkého nadšení eurohujerů

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit