Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit

  • Je evidentní, že vláda (nejen) této země nechává 0virus 2019-CoViD,  původce SARS  šířit v zemi více méně záměrně - aby se zbavila důchodců a ušetřila finance, vyplácené na důchody. 

    Dobře to definoval bývalý ředitel Ústavu molekulární genetiky Akademie věd ČR pan profesor RNDr Václav Hořejší, CSc., když do Lidových novin napsal: 

    Skoro to vypadá, že se vláda už smířila s tím, že se během tohoto roku státnímu rozpočtu uleví o několik dalších desítek tisíc příjemců starobního důchodu.“ 

    Představitelé tohoto státu tuto pravdivou, i když zdánlivě cynickou, reakci pana profesora na své konání  (někdy i nekonání) pokrytecky "odmítají". Ale to, že erár ušetří miliardy korun na důchodech, to popřít
    nemohou...


    • Co se očkování týká, vzor máme! A sice v už provedeném 

      OČKOVÁNÍ PROTI SARS V ISRAELI (8,84milionu obyvatel)

      má nejvyšší podíl očkovaných na počet obyvatel ve světě.

      - k 24.1.2021 dostalo aspoň 1 dávku více než 40%obyvatel.

      A co je proti tomu Česko (potažmo celá EU)?

      Se 264.433 očkovanými do dneška,co dostali aspoň jednu dávku

      - jde o pouhá 2,48% obyvatel - nyní s převahou lidí nad 80 let věku.

      Podobné je to v celé slavné EU...

      • mun.go

        Počty obyvatel státu Izrael jsou sporné - není jisté, zda zde jsou zahrnuti obyvatelé anektovaných Golanských výšin a východního Jeruzalema, vojensky kontrolovaných území na západním pobřeží a muslimů vůbec.

        Naproti tomu je jisté, že Palestinci a muslimové se neočkují, protože nesplňují podmínky základního zákona židovského státu.

        • Stát Israel poskytl 30.000 dávek očkovací látky Palestincům...

          Takže nám tady nepresentujte III. říši a její potentáty...

          „Israel má výborný systém zdravotnictví. Každý Israelec nad 18 let musí mít pojištění, mají digitalizované zdravotnictví a poměrně rozsáhlou síť zdravotnických středisek. 

          Navíc to je malá země s koncentrovanou populací, je pro ni proto jednoduché vakcínu distribuovat. To bylo velice zajímavé pro farmaceutické firmy. Vybrat si jako ‚pilot‘ zemi, která je malá, velmi organizovaná a má moderní zdravotnictví."

          --------------------------------------------------------------------------

          Naproti tomu území tzv. Palestinské autonomie, kde žije asi pět milionů lidí, spravuje oficiálně palestinská vláda. 

          Fakticky ale vládní strana Fatáh kontroluje pouze Západní břeh Jordánu. Území Gaza je ovládáno organizací Hammás.

          Zde nefunguje systém zdraqvotního pojištění, zdravotní péče je za úplatu, působí zde dobrovolnické organizace zdravotnického zaměření z arabských i dalších muslimských států - víceméně jako pomoc rozvojové zemi...

          • mun.go

            V souvislosti s třetí říší bych jenom napsal, že je zcela věcí Izraele, jak se vyrovná s dědictvím holokaustu na území, které si nárokuje.

            Stát Izrael je uznán Českou republikou a dalšími státy světa. Dne 19.7.2018 byl většinou 62 z 55 (při 2 absencích) poslanců Knessetu přijat zákon o národním židovském státě, který definuje Izrael jako národní stát židovského národa, přičemž jedině židovští občané v Izraeli mají nárok na národní sebeurčení.  Hlavním městem je sjednocený Jeruzalem a národním jazykem hebrejština (arabština má "zvláštní postavení").

            Palestinská ústava byla přijata roku 2003 a říká v podstatě totéž, ale naopak: Palestina je arabská země a oficiálním jazykem arabština. Česká republika stát Palestina neuznává a v OSN je Palestina nečlenským státem se statusem pozorovatele.

            Bývalý předseda izraelského Knessetu Avraham Burg se letos v lednu u soudu v Jeruzalémě místopřísežně zřekl židovské národnosti. V prohlášení uvedl, že příslušnost k židovské komunitě v Izraeli se rovná „příslušnosti ke skupině pánů“. 

            V prohlášení pro list Haaretz Burg píše, že svědomí mu nedovoluje identifikovat se s izraelským národem. Bývalý předseda parlamentu, který byl také dočasným prezidentem Státu Izrael, vyjádřil svůj nesouhlas se zákonem o národním státu. Význam tohoto zákona spočívá v tom, že nežidovský občan Izraele bude trpět nižším statusem podobným tomu, jakým trpěli Židé po nespočetné generace. To, co pro nás bylo nechutné, nyní děláme našim nežidovským občanům,“ uvedl Burg. Vysvětlil, že jeho rozhodnutí odmítnout židovskou národnost bylo nezbytné a logické. 

            viz zde: Ex-Speaker of the Israel Knesset gives up 'Jewish nationality' in protest over racist law

          • mun.go

            To ovšem nikterak neodporuje tomu, co jsem napsal. Palestinci a muslimové se primárně neočkují. 

            Takže 30 tisíc z 5 milonů (tedy vlastně 15, protože musí být dvě dávky). 


      • A to nemluvím o "prioritním očkování papalášů" dokonce i různých věkových kategorií
        - takové sv...  už se nedá ani komentovat!

        • záměr to asi není , ale je z toho pěkné plus pro státní kasu .Fascinující je že se počítá s rozpočtem jako by se nechumelilo a ekonomika jela na stopro . Ted jde o to aby počet natištěných korun nebyl výrazně větší jak natištěných EUR v ekvivalentní podobě .(teda doufám že to bude do 10 procent jak u říšské marky a ne v poměru 1:10 jak u Rublu)😎

  • Takže Česká statistická? Další zbrusu nová skupinka darmožhroutů kteří by chtěli být vidět. Noví klauni s čísly by chtěli předvést zbrusu nové číslo? Pokud tam v čele stojí nějaká figirka z Univerzity Karlovy - tak je jasno. Ne nadarmo je UK na nějakém 184 místě mezi světovými univerzitami. Protože byli opakovaně společenstvím označeni za švindlíře. A podobně se snaží zviditelnit i tahle parička. Nějaká čísla se upozadí, nová se zveličí. A máme tady fungl novou metodu výpočtu.Trapné vnucování je stejné, jako když se přihlásí zahrádkáři do systému.Kluci tam v zahrádkách promiňte!

  • vanhorne

    Cau lidi, musim vam oznamit, ze jsem objevil cerstve spiknuti proti mojej osobe a mojej vlade. Co bolo, to bolo, vciera som bol fizlom teraz som premierom a mozem si robit co sa mi paci, lebo kto tuna poruca? Len JA. Pro dalsi informacie navstivte nas info-server, Tik Tok. Bude lip, pametajte si to.

    • No čo, čo, veď vravil, že bude riadiť štát ako (svoj) podnik. Občania sú jeho zamestnanci a musia poslúchať svojho riaditelja, lebo... boha jeho... 

  • Data získat umí ale jsou upravována na zakladě PR Babiše , ale to není nic nového .Eman odvolat bureše ? tak až si ho vezme 😈 . 

  • Soudruh Bureš umí počítat jen pro sebe.

    • No, kdy řídí stát jako (svůj) podnik a občany tak považuje pouhé (své) zaměstnance...

  • Domnívám se ,že nový pohled do problému by neškodil,zejména když se i mezi zdravotníky proslýchá,že počet hospitalizovaných je v řádu desítek procent číslem o odložených lidech  do karantény

  • Kdy už konečně vyleze ten jezevec z Lán a odvolá toho neschopného Čobola a Blatníčka? Ať táhne do Zázrivé na salaš pást ovce. Na salaši se mi tam vždy líbilo.

    • Tak to k tobě moc sedí. Ale řekni, proč ty vidlák z pasek tady vypisuješ takové koniny? Od kdy obyčejná lůza v radiovce v gumákách s vidlema zapichnutýma vedle v kupce hnoje má dovoleno prasit stránky pitominama?

  • Vláda této země umí v této době docela obstojně jediné 

    - žádat o prodloužení nouzového stavu. 

    Opoziční poslanci obvykle vyžadují argumenty či úpravu opatření, ne tak nyní...

    Komunisti se vždy nechali koupit, popř. skočili na laciný špek.

     Situace se ale mění!

     Ministr Hamáček (ČSSD) tomu dal korunu svým prohlášením v mediích - kdy odmítl jakoukoli další demokratickou diskuzi.Podle něj:

     "Vláda něco potřebuje a hotovo..."

  • Okoun, ty jsi potomek krávy? Já jsem tam byl na služební cestě ze západních Čech a tam Bureš počítal motýle.

  • svatá pravda..

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit