Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • tak tenhle soudruh je úspěšný dle východních měřítek, tak se soudruhům ze sjezdu v čajně nedivím. Covidem úspěšně vyhladil veškerou inteligenci (stařešinu - důležité čínské vědce, pač nechal očkovat prioritně střední třídu, aby klapla pětiletka), politika jednoho dítěte taky nese své ovoce - čajně ubude přes 109 mil. obyvatel (tzn. desetina z celkového počtu) do roku 2050, což bude mít za následek určitě snížení HDP, pač min. 50% z těchto je těch práceschopných (bez novorozeňat, kojenců, dětí, jejichž počet se v čajně stejně snižuje, ale i bez seniorů, jejichž počet naopak roste, tzn. dopad i na důchodovou reformu) a 50 mil. gastarbeiterů neseženete ani ze sousedního Sovětského svazu, kde nastane bída + samo zvýšení mandatorních výdajů (stárnutí populace).
    Na tenhle "neočekávaný" trend ale Ping Pong promptně zareagoval novým výnosem, že už teda můžou mít mladé páry v čajně aj 3 malé čajňoše. Jenomže mladí mezitím, jak se otočila ta jedna generace, pro kterou to nařízení platilo, začali toužit po vzdělání a kariéře a rodiny zakládat později, tzn. ZÁPADNÍ trend, který přichází s růstem životní úrovně ve všech společnostech, ať vyznávají Marxe a Engelse, nebo Friedmana s Keynesem..
    No a pak znamenitý poslední tah soudruha, to je ta americká technologická stopka v oblasti polovodičů a pokročilých elektronických systémů + stopka západních školitelů, pro které platí embargo - buď zůstaneš v čajně, nebo zpět do Států. Nic mezi tím. :)  A tady jde jednak o nebezpečně bující zbrojní průmysl čajny, kde by soudruzi mohli začít zneužívat těchto pokročilých čipů, ale taky o totalitní zásahy státu do podnikání západních korporací, které na to samo reagují odchodem a přesunem byznysu jinam.. A nyní je právě v kurzu ta Amerika konkrétně u evropských firem. 😂 čiže Ping Pongovi Washington pošle děkovný dopis brzy..
    čiže prognoza - čajnu ekonomicky řízne co nevidět, do toho roku 2050 její nenáviděný soused Indie, která naopak populačně roste.. Děláte to furt stejně dobře, soudruzi.. 😂

    • Pane Rejdim, nemáte náhodou bratra v Kanadě? Občas tady komentuje - Walhorne, nebo tak něco. Má velmi podobný styl komentování a čajnu, tu přímo miluje. 🙂

      • možná jo, musí se ale přiznat sám, máma nic neříkala..

        tam u toho mého commentu výše - střední třída=jedinci v produktivním věku..

  • Doživotní prezidentování si ošéfoval i Putin, Erdogan, Lukašenko, Orbán. U Bidena by to nedávalo smysl... U primitivů a psychopatů Erdogana a Lukašenka je navíc vládnutí doprovázeno budováním dynastie. Jsou nejméně 100 let v minulosti.

    Názory známých proamerických bolševiků s gustem ani nezačínám číst, natož abych na ně reagoval. To už by bylo smysluplnější zdejšímu jelimanovi přimíchat do lubrikačního gelu chilli.

    • A psychopat Putin je motivován čím? Asi mimořádně silným komplexem méněcennosti.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit