Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jste opravdu padlí na šešuli mzda státních a jim podobných organizací se odvíjí podle tabulek

    Oblast Průměrná hrubá měsíční mzda (v Kč)
    rok 2011
    Ostrava 24 134
    Vysočina
    Průměrný měsíční plat tu činí 22 307 korun měsíčně. Vysočina se tak zařadila mezi čtyřikraje s nejhůř placenými pracovníky.
  • Jaké jsou výsledky,tohoto úřadu a co to máte za kadeřníka? vypadáte jak šulcová a frankenstein dohromady.
  • Je to naprosto zbytečný úřad. Měl by se zrušit a jeho páci by mělo provádět ministerstvo
  • Větší blbost jsem snad v životě neslyšel. Jihlava je uprostřed republiky. Jak výhodné to bude pro Plzeň nebo Budějovice jezdit do Ostravy??? Tam taky jezdí pendolíno? A autem se jede přeci také po D1 nebo ne??? Na přestěhování vydělá pouze Ostrava a paní Vitásková, nikdo jiný. Kolik to bude stát zbytečných peněz, které se ztratí v tunelu stěhování? Kolik to bude stát peněz jezdit celá republika do Ostravy místo do prostřed země? Teda toto musel vymyslet skutečně velmi odborný pitomec. Navíc na udržení zůstanou další lidi stejně v Jihlavě a navýší se jen administrativa a státní moloch o další lidi. KEcy o snižování stavu se používají vždy když jde o dvojnásobek.
    Fakt tento nápad je na pár facek a ne na úvahu
  • Vitásková je Ostravanda a che to mít blízko?
    • I to může být důvod, ale nemyslím si, že by to bylo to hlavní.
  • A těch 50 fundovaných lidí bude dojíždět za prací z Jihlavy do Ostravy ? nebo půjdou na dlažbu ? a tak je to pořád dokola kdekoliv se podíváš ať je u vesla Pavel nebo Havel. Nikdy ten socialismus s lidskou tváří neskončí ..
  • Nevidím důvod proč přesouvat tento úřad z Jihlavy do Ostravy. Jak může být zaručena lepší dostupnost, když je Jihlava obdobně dostupná z Prahy i Brna, Ostravy i K. Varů, Znojma i Pardubic, Českých Budějovic i Olomouce. Kdo z lidí, kteří něco řeší přes/s ERÚ, jezdí Pendolinem?! Argumentaci pí. Vitáskové o dostupnosti považuji proto za dosti chabou. Administrativní zátěž se sníží, tedy dle článku, díky snížení pracovních pozic, což lze jistě udělat i v Jihlavě, ale zase finanční zátěž provozními náklady, troufnu si odhadnout, bude v Jihlavě nižší než v Ostravě. To jistě závisí na "šikovnosti" manegmentu. A tvrzení: ""Obecně jsem pro, Ostravsku by mohl nový úřad pomoci. Ale dopady na Jihlavu nesmí převážit výhody pro Ostravu," řekl HN ministr průmyslu a obchodu v demisi Jiří Ciencala" , beru také jako dosti nepromyšlené a nevhodné.

    Není v tom nic osobního, pouze reaguji na článek prostřednictvím možného komentáře na tiscali.cz

    Chvátal
    • v jihlavě je práce dost a lidé tam berou daleko větší peníze než v Ostravě, takže je to logické, ušetří se na platech !
      • S tou nabídkou práce je to možná pravda, ale nejsem si jist, že máte pravdu s tou výší mzdy!?
        Co se ušetří na výši a počtu platů v Jihlavě, tak se v Ostravě dá do provozních nákladů a pokud bude opět potřeba zrekonstruovat či postavit kvůli tomu nové sídlo, tak je tu opět spekulace s korupcí a černé penízky jen potečou. Když už mají jednou nějaká sídla, či pobočky, tak jedině kvůli expanzi poboček, ale jinak nemá takový přesun rozumné a nezaujaté zdůvodnění!!
  • Šéfka Vitásková je pravděpodobně z Ostravy či tam má někoho z rodiny koho by tam zaměstnala... Tento úřad stejně myslím lidem moc nepomohl... energie se zdražují účelově... lidi platí... Ji asi platí energetické monopoly...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit