Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • milacekpublika

    Představa, že děti, které nemají žádné finance (aspoň ne ve svém přímém vlastnictví) už samy dluží, je fakt strašná. Jako tohle kdo schválil, tak by zasloužil... No, vy víte co. Ostatně ono to dneska už není tak jednoduché ty dluhy řešit. My jsme nedávno zjišťovali doma možnosti konsolidace hypotéky, protože s těmi všemi zvednutými náklady jsme platili taky víc, než bychom si mohli dovolit.

  • dzixy
    S tím lze jenom souhlasit. Ale ne každá rodina je stejná, podobně i ne všechny děti. Nedostatek je v dosavadním zákonu, kdy se přestupek mladistvých nesděluje zákonnému zástupci, ale pouze "hříšníku" a ten nemusí nic rodičům sdělit. Ano, rodina nese zodpovědnost za své ratolesti, ale to platí pro rodiny jaksi normální, ne všechny jsou takové. A ne vždy dobrá snaha rodiče donese své ovoce v dobrém a slušném dítěti.
  • A ten původní návrh zákona navrhl a schválil kdo? Bylo by fajn, kdyby takové informace dávali novináři automaticky k takové změně

  • Je to logické ve smyslu právního ustanovení, dle kterého za dítě je považován obyvatel této země mladší 15 let. Zákon předpokládá, že právní podvědomí těchto není na takové výši, aby bezpečně rozpoznali škodlivost - natož protiprávnost - svého jednání. 

    Je však nutné říci - a do právních předpisů vtělit totéž - ve vztahu k mladistivým. 

    Zákon za mladistvého považuje zákon toho, kdo v době spáchání provinění dovršil patnáctý rok věku a nepřekročil osmnáctý rok věku. 

    Trestný čin, spáchaný mladistvým se v této době nazývá provinění.  Mladistvý musí mít u soudu vždy obhájce. Do vazby lze vzít jen v opravdu výjimečných případech. Mohou mu být uložena trestní opatření v poloviční sazbě než u dospělých.Je-li mladistvý soudem shledán vinným, neukládá se mu trest, ale "opatření"! Právní normy ČR znají tři druhy opatření: 

    - výchovná opatření, 

    - ochranná opatření, 

    - trestní opatření

    Ovšem - měla by být současně posílena a důsledně postihována i právní odpovědnost zákonných zástupců dětí - i mladistivých - včetně ukládání trestů za porušení zákonů jejich svěřenci! 

  • Samozrejmne ze ponese nasledky, to ale at si vyridi ten co ho tak vychoval Dokud je za nej zodpovedny odecita si dane, dostava pridavky na deti at se stara!!!

  • dzixy
    Probůh, co to píšeš. Takový puberťák mezi 13-15 roky již ví co dělá a měl by nést následky. Kdybys měl takového výlupka, jsem zvědav, jak rád bys za něj hradil dluhy, které by nasekal v hospodě za chlast, cigarety, drogy, krádeže a pod. Teď, když se to stane, budou i takoví, kteří se svým rodičům budou mstít právě tím, že dluhy nadělají. Ten zákon nebude moc dobře fungovat. Měl by být věkově omezen, ne až do 15ti let.
  • Zadlužování dětí je nejen nemorální, ale i protiprávní.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit