Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Podnikat u nás je dost těžké. Obzvlášť v době Covidu. Taky jsem přemýšlela, že by bylo fajn si založit živnost v cizině, nějaká offshore společnost, ale  nejdřív asi rozjedu firmu tady a pak se budu zabývat nějakým růstem do zahraničí. Už poctivě pracuju na tom, aby o mě vědělo hodně lidí. Přes Vánoce jsem si dala za úkol prostudovat možnost publikování PR článků do magazínů , tak jsem hned v lednu ve volných chvílích začala psát články, tak uvidíme, co to přinese.

  • mun.go

    No vždyť to také není vláda pro české firmy - je to vláda pro firmy zahraniční / zaoceánské ... občané ČR ji nezajímají.

    • mun.go

      Otevřený dopis Asociace malých a středních podnikatelů vládě ČR

       ... obracíme se na vás jako zástupci nejširšího podnikatelského segmentu –
      malých a středních podniků (MSP) a živnostníků ČR, kteří představují 99 %
      všech firem v České republice a zaměstnávají více jak 2 miliony osob,
      tj. 61 % všech zaměstnanců v ČR. Vzhledem k neudržitelnému nárůstu cen
      energií, které již několik měsíců negativně dopadají na obrovské
      množství MSP v subdodavatelských řetězcích, jež jsou vyčerpány covidovým
      obdobím, vysokými cenami materiálů, dopady války na Ukrajině a růstem
      úrokových sazeb, nesouhlasíme s dosavadním postupem vlády, která nečiní žádné zásadní, rychlé a efektivní kroky k ochraně českých firem.

      ...

      Žádáme proto Vládu ČR o neprodlené veřejné prohlášení firmám,
      jaká opatření budou přijata ke stabilizaci podnikatelského sektoru,
      případně o jasnou informaci, že na podnikatele, zejména malé a střední,
      kašle, a slova o maximální podpoře tomuto segmentu byla opět jen pustými
      frázemi, která z vládního programového prohlášení činí jen další z řady
      zbytečně popsaných papírů.

  • Zákon č. 455/1991 Sb v §2 uvádí doslovně:

    Živností je soustavná činnost provozovaná samostatně, vlastním jménem, na vlastní odpovědnost, za účelem dosažení zisku a za podmínek stanovených tímto zákonem.

    To by se to podnikalo, když by odpovědnost převzal stát.

    Stát už není třeba ani okrádat, on se nechá okrádat dobrovolně (viz. platba daní  OSVČ tzv. paušálem apod.). Kdopak jiný má takovou výhodu krom OSVČ? Vím, o čem mluvím, protože mluvím i za sebe. Je to sranda, jak někteří pláčou. 

    Proč by měl stát dotovat "podnikatele?" My si to vybereme na cenách od zákazníků. A kdo to neumí, ať to nedělá a zaměstná se u státu. Tam o paušálu ani neuslyší, ale své bude mít jisté. 😂

  • josef.chmela

    Vždyť je to vláda podnikatelů a živnostníků jak vždy říkají. A podnikatelé a živnostníci si ji zvolili. Proto nechápu na co si stěžují. Jsem také živnostník, nestěžuji si i přesto, že jsem tento fialový hnus nevolil a nevolil jsem ani ANO.

    • Stát je, jak známo, nejhorší hospodář. Proč by se měl tedy starat o ty dobré hospodáře? Já vůbec nechci a nepotřebuji, aby se o mě staral stát. Čím méně jeho vlivu, tím lépe.

      Ještě pár let se budou veřejné finance vzpamatovávat z dotačního šílenství za tzv. Covidu, kdy poslali kompenzace i lidem sedícím ve vězení. To bude fuška, něco z toho dostat zpět do eráru. 

      • mun.go

        Není rozdíl mezi manažerem státního podniku manažerem soukromé firmy - pokud je to dobrý manažer a jde mu o zisk podniku (ne o jeho vlastní kapsu a malé domů přátelům ...). Všechno je v lidech.

        I státní podnik může být ziskový a soukromá firma může zkrachovat.

  • kocourXL

    Podnikatelé a živnostníci, kteří jste volili ODS, nebylo vám
    za Babiše líp?!

    • Holt, to co Bureš rozfofroval, to nám teď chybí.

      • 👏👍

  • kocourXL

    Podnikatelé a živnostníci, kteří jste volili ODS, nebylo vám
    za Babiše líp?!

    • Dobrým podnikatelům a živnostníkům je šuma fuk, kdo sedí ve Strakovce.

      Jeden za 18 a druhý bez dvou za dvacet. 

  • Podnikatelé a živnostníci jsou v trnem v oku oligarchii a nadnárodním korporacím, které sní o absolutním monopolu už celá desetiletí. Ty tisíce (u nás) a miliony (po světě) malých včeliček jsou nepohodlnou konkurencí velkých hráčů, se kterými se musí dělit o trhy. To má, za pomocí zkorumpovaných vlád skončit. Řízené ničení svobodného podnikání a živností lidí už začalo tzv. vládními lockdowny pod pláštíkem covidu. O tom je totiž agenda Velký reset i navazující podagenda Green deal. Slova autora velkého resetu Klause Schwaba (a to není žádný hoax, to skutečně řekl) "Nebudete nic vlastnit a budete šťastni", hovoří za vše. Podnikatelé a živnostníci však ve většině volili Fialův kartel, který té Schwabově agendě slouží ještě víc a aktivněji než vláda předešlá. Teď se podnikatelé a živnostníci diví i ušima, co si to zvolili.  

  • Není peníz.

    • Počti si:

      "Vakcína" vypne spike protein a tím se oslabí imunitní systém...
      Covid léčitelný zinkem, vitaminy D, C a dalšími, může propuknout.
      Úmrtnost byla kolem 1,1 %, dokud se nezačalo "vakcinovat".https://player.odycdn.com/api/v4/streams/free/Fullmich/bd206188e9d387622bcb07267f8edf6cba85d602/5a4012?fbclid=IwAR2Hy6uCTxgdmB3yh3h62JNj4gLQn_wFijDFkdNU9p1l-4X2jB6wQO-mHi8
      • nejhorší je že vakcína vyvolá takovou obrannou reakci, kdy naše vlastní T buňky začnou požírat naše vlastné cévy zevnitř , proto ty !sraženiny!, ve skutečnosti proražené cévní stěny

      • to je jako s tím Pentagonem, všechno zbytečný, pomuže jedine antikapitalistická revoluce, židi všechno řídí a tahle komise je samozŘejmě k ničemu

    • Předchozí Burešova vláda všechno rozfofrovala a teď to, holt, chybí

      • goyim

        "Předchozí Burešova vláda všechno rozfofrovala a teď to, holt, chybí"

        Prohlásil Petrovič Fialenko ve svém projevu v Kyjevě zatímco si objednal "výhodný" zkapalněný plyn, F-35ky a ČEZu šoupnul 70 miliard.

      • Tebe ovčane musí dobře platit za ty příspěvky.

        • josef.chmela

          Ne, ne. On není placený za ty své stále stejné kecy. O to je to nebezpečnější fanatik. On by mohl být jedna ruka s Josephem Goebbelsem.

      • Svým způsobem máte pravdu, fofrovala, ale skončilo to u lidí v tuzemsku. U mnoha lidí v tuzemsku. Na velkouzenáři nenechají tendenčně nit suchou, ale korunky z kompenzací na účty brali. Jejich věc. Já jsem si nikdy od pana Babiše nic nevzal a o nic nežádal. 

        Možná bude malinký rozdíl v tom, že teď to fofrování mizí v kapsách zemí kolem nás. Nebo už jste úplně přestal vnímat realitu? 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit