Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Aha, takže se vynaloží miliony na odkoupení prasečáku, další miliony na demolici, archeologický výzkum, miliony na projektovou dokumentaci, miliony na výstavbu monumentálně skromného památníků - a ono se to sype a sype.

    Zaplatíme všechny hříchy minulosti penězi? Odpustky už vedly k přežrání církevních páprdů - kdo komu odpouští za dnešní miliony?

  • Řekl by jsem,že ten prasečák je pro ně zcela dostačující pomník,vyjádřující jejich mentalitu a způsob života.Nechápu jak to politici ještě chtějí vylepšit.Stačí se kouknout do lokalit obydlenou naší utlačovanou nepracující menšinou a každý musí pochopit že ten prasečák je dostečný.Zároven se omlouvám všem pracujícím a slušným romům protože i takoví mezi námi žijí.

  • dzixy
    Já se domnívám, že celý projekt je postavený na hlavu. Vše mělo být jinak. Cikáni si měli zaplatit místo pro památník, i samotný pomník, sami si jej vybudovat, postavit si tam domy a bydlet v nich. Velice brzy by vše skončilo "vybydlením" a byl by tam od cikánů pokoj a klid. 
    • Do jaké míry se na celkových nákladech vzniku tohoto památníku budou podílet romské iniciativy a neziskové organizace podporující romskou minoritu?

      Nebo jde zase jen o nataženou ruku do kapes daňových poplatníků?

      Bude nás někdo informovat?

      Kdo z žijících osob se podílel na zločinech v Letech, aby měl alespoň morální povinnost platit takové památníky? Já tuto povinnost necítím. Pardon.

  • Snad žádný národ na našem území nezanechal tolik kulturních památek jako Cikáni. Tisíce církevních staveb, měšťanských staveb, parků, knihoven a archivů atd. nám zanechali naši hnědí bratři. Je také známa jejich úžasná pracovitost a poctivost. Nikdy s nimi nebyly žádné problémy a vždy byli příkladem pro ostatní obyvatelstvo. Pro každého jsou a byli vždy milým sousedem a pomocníkem.

    Proto se také naši politici ( většina z nich má stejnou mentalitu a charakterové vlastnosti a také se mnohému, od Cikánů poučilo a vzalo si je za vzor) postarali o jejich zviditelnění.

    Návrh pomníku bych si představoval asi takto: V popředí dvě postavy, cikánského muže a ženy, přičemž žena drží v ruce srp. Napravo od ní pak postava muže s obrovským kladivem a v pozadí pak  ještě větší socha cikánského partyzána , který v ruce třímá ruský samopal tzv. talířák. Uprostřed tohoto trojúhelníku  pak  ozubené kolo a v jeho středu  srp a kladivo. V okolí pak obrovské, otočné hlediště cca pro 20 000 lidí, vzhledem k tomu, že lze předpokládat obrovský, divácký zájem. Na odvrácené straně s letním kinem a řečnickým pultem, vše náležitě ozvučeno.

  • Existuje v Evropě vůbec nějaká země, kde by se cikáni za stovky let pobytu dokázali začlenit do většinové společnosti ? 

    Bourání předraženého prasečáku a stavba nějakého památníku jistě cikánům získá vážnost a respekt majoritního obyvatelstva.

  • tak nevím, ale tohle muselo odsouhlasit hodně prasat.

  • ANO i v Letech bude líp

  • jura72 -

    A která máte prosím na mysli - ta čtyřnohá z doby nedávno minulé, nebo ................... ?????😂

  • doufám , že tam postaví pomník všem mrtvým prasatům

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit