Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Neviděl bych to tak černě. Ministerstvo obrany prodává pohraniční bunkry. Za pár tisíc......Dají se tam kamínka na dřevo kterého je teď všude neurékom a po problému. A když se trochu opraví pancéřové dveře, je i záruka proti zlodějům. 

    • a co voda elektřina odpad? 😛
      • Sruby měly vlastní studny. A do mnoha Řopíků zatékalo vlivem dešťů a vysoké hladiny spodní vody. Odpad se může lít a házet do diamantového příkopu. Ten byl původně určený pro prázdné nábojnice. A elektřina? NACO? ROZEŽRANOST. Můžou svítit svíčkama. Aspoň se sníží uhlíková stopa

        • tak doufám že už vlastní řopík máte hodně štěstí :-D
          • Pavel.Jegl

            Tihle Holanďani si ho už pořídili a zajímavě přizpůsobili. A je to slušnej klidnej bejvák. 

            http://www.adgnews.com/konverze-bunkru-na-vikendovy-dum/galerie

            • ano má to bezvadný výhled z oken 
              • Pavel.Jegl

                Reakce na příspěvek:

                Stačí dát nahoru periskop, ještě líp dvě tři webkamery

                • Reakce na příspěvek:

                  než zareagujete opět, budu si chvilku myslet že tohle jste myslel opravdu ze srandy 
    • Pavel.Jegl
      ... kromě toho odolá útoku čínské osvobozenecké armády. Obojí by mělo snížit pojistnou částku.
  • A co ty Havlovy králíkárny ?  Pan myslitel to jaksi nedomyslel. Ty se přece měli zbourat a každý měl mít vilu s bazénem a zahradou.
  • Ničeho se nebojím.namažu se černým krémem na boty a lehnu si s nataženejma pazourama pod strom a neziskovky se o mě postarají jako o ty nadlidi z afriky 

  • Všechny vlády po roce 1989 výrazně podcenily otázku bydlení. Pořád bylo něco důležitějšího na práci. Hmmm, a teď by se nám sem tam nějaká králíkárna hodila. 

    • Všechny tyto vlády otázku bydlení abstrahovaly, ponechavše ji neviditelné ruce trhu. Největší chybou byla privatisace bytů ve veřejném majetku a privatisace družstevního majetku.

      Tyto dvě operace přinesly zisk několika málo subjektům a jeho řešení bude ztrátou pro velmi mnoho subjektů - jakákoli podpora bydlení, obecní či státní výstavba, budou hrazeny z daní - peněz uloupených občanům - aniž by bylo možno dát záruku, že některá z budoucích pravicových vlád tento majetek oět nevyužije k vytvoření okamžitého zisku.

  • felix.julec

    Vláda zdražuje bydlení?Máme přece tržní hospodářství a jeho guru kdysi prohlásil,že trh vyřeší vše.To už neplatí?

    • To stále platí. Každý si může trhnout nohou.....😯

      • mun.go

        Tak zrovna v oblasti bydlení tržní hospodářství nevede k žádané dostupnosti bytů.

        • Pavel.Jegl

          ... k dostupnosti bytů nevedou zejména hloupé regulace nejen vládní, ale i ty, které platí na místní  úrovni. Patrné to je zejména v Praze.

  • mun.go

    Ještě se nezmínila taková drobná věc, jako daň z nabytí nemovitosti (dříve daň z převodu nemovitosti), kterou emeritního prezident prof. Ing. Václav Klaus, CSc. zvýšil na 4%.

    Nikdo se nemá k tomu tento nesmysl zrušit.

    P.S.

    Bezdomovecká iglú, která před časem do Česka přivezla
    dvojice mladých lidí, už překročila hranice Ostravska. Zájem je o ně z
    dalších měst napříč republikou.

    Iglú se šíří Českem

    • Pavel.Jegl

      Daň z nabytí nemovitosti jsem nezmínil proto, že jsem psal o činech současné vlády.

      Tuhle inovaci vymyslela Nečasova vláda. Teď ji ódéesáci (mezitím prozřeli) chtějí zrušit.

      • mun.go

        Možná že prozřeli, leč k činu se nemají.

        Ostatně výše zmíněný emeritní prezident taky prohlašoval, že se budou postupně sbližovat horní a spodní sazby DPH, až se sejdou uprostřed na jedné sazbě ... zlaté oči.

      • Pavel.Jegl

        Je to jasný případ dvojího zdanění, protože lidé si nemovitost pořizují z peněz, ze kterých jim stát už jednou daň sebral (daň z příjmu).

        • Karel

          A případů dvojího zdanění jsou stovky za blahé Kalouskoviny především vyniká Superhrubá mzda s dvojím zdaněním zdravotního, sociálního, a důchodového "pojištění" kdy je tato daň strhávána hned dvakrát(z "rovné" 15% daně se stala nerovná pro chudší(po zastropování až diskriminační kdy běžný pracující nízkopříjmový člověk zaplatí mnohem větší % daně) větší 4% proto super hrubá bez dodatečného zdanění nelze jen tak zrušit) o   a samozřejmě i tkzv poplatky televizní, a donedávna nemocniční, DPH nejen na spotřební zboží, ale i na potraviny, energie, vodu  a jiné pro život nezbytné věci které Kalousek dokonce zvedl na 23%(tato vláda zatím nemocniční poplatky, a DPH postupně snižuje).

          Mimochodem u nás v malé vesnici se platí daň z nemovitosti ve výši tří násobku základní daně takže Praha je na tom ještě dobře.

          Takže super hrubá +různé povinné poplatky  i na nezbytné věci pro přežití a stát má z vašeho platu téměř 80% samozřejmě u vysoko příjmových pracujících občanů je to procento menší(nikdo si nebude normálně kupovat dvacet rohlíků když sní jen deset).

           Hlavně že se z matematiky stal nepovinný předmět i pro maturanty aby si člověk nedokázal spočítat co ho pře byrokratizovaný  a pře umělcovaný a pře soucovaný stát stojí, kdy 1 200 000 podnikatelů, živnostníků a pracujících v soukromém táhnou ten zbytek

  • Proč karavan?

    Za přijatelnou cenu jsou k dostání i poměrně komfortní "mobilheimy"!  A pozemky jsou k mání...

    Ke starosti nicku "udivenyobcan" o elektřinu a vodu si dovoluji sdělit, že existují v obchodech ke koupi tzv. elektrocentrály, poháněné spalovacím motorem, co jsou schopné saturovat plně potřebu energie těchto "obydlí", voda se dá koupit k pití tzv. balená, užitková voda získat zachycením dešťové, případně přinést ve vědrech z rybníka/řeky. 

    A kam se asi nosí obsah tzv. chemických WC?

    Starosti nicku "udivenyobcan" na mou hlavu!

  • I v dnešní době se dá stavět celkem rozumně. Stačí si nechat udělat projekt tak, aby se to dalo poskládat vše v systému. Já jsem si vlastně hrubou stavbu vyzdil sám. Akorát třeba na omítky a podlahy, tak na to bych si netroufnul, a proto jsem si na to vzal odborníky http://omitkyapodlahy.cz/

  • Nám stačil modulový dům. Krásné bydlení za krásné peníze. Kompletně dodaný dům od firmy https://www.celorocnimobilnidomy.cz/ , který je úplně v pohodě pro rodinu. Hlavní pro nás je, že bydlíme ve vlastním. 

  •  Někde jsem dokonce slyšel, že by v Praze rádi nevyužité byty začali zabavovat, a tak jsem si řekl, že je pravý čas začít svoji jedinou nemovisto chránit i po právní stránce. Založil jsem si přes https://www.alphacitizen.com/cs/ svěřenecký fond, takže se teď přecejen cítím o něco jistěji.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit