Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Doufejme, že se vláda tzv. tradičních stran nevrátí. Několik posledních desetiletí ukázalo, že je to systém přežitý a naprosto neperspektivní. A i současnost ukazuje naprostou neschopnost tradičních stran rozumně vládnout. Není tu jen rozhádaná česká rádobypravice a k pětiprocentní hranici nevolitelnosti směřující tradiční levice. Ani tradiční strany ve velkých, tradičních demokratických státech, které neprošly v době nedávné diktaturami (Francie, Velká Británie) ukazují, že jsou nestabilní, neschopné se dohodnout na řešení reálných problémů. Ve Francii je poslední ukázkou tohoto trendu vítězství Macrona (nepodporovaného žádnou stranou) v prezidentských volbách a následným vytvořením vlastního hnutí se kterým teď vládne, ve Velké Británii tradiční strany nejsou schopny se v parlamentu domluvit o rozumném odchodu z EU, a to už vůbec nemluvím o takových nestabilních systémech které jsou v Itálii, Španělsku nebo Belgii... Dnes musí vládnout rozum a strany, které jsou schopny řešit dnešní problémy, a ne strany, které "uvázly" v přežitém pravolevém vidění politiky 19. století.
  • Systém stran je neživotaschopný mrzák. Nikdy nefungoval a nikdy fungovat nebude. Za stranickým systémem je jen hromada mrtvých ve válkách, ekonomická a ekologická mizérie. Sice propaganda mýtus o "nepostradatelnosti" stranického marasu do nás buší den za dnem, ale to nic nemění na faktu, že je to slepá vývojová cesta. Jsou jen dvě vývojové alternativy. Oblbovací agenda bude pokračovat až do okamžiku kdy se lidstvo vyhubí samo nějakou válkou nebo ekologickou mizérií (zmizíme jako dinosauři kteří prostě už nebyli schopni se dále vyvíjet a stagnovali) anebo dojde k nějakému EVOLUČNÍMU ŠOKU kdy po počátečních problémech si uvědomíme že v dosavadním marasu už nemůžeme fungovat A RADIKÁLNĚ ZMĚNÍME SYSTÉM K LEPŠÍMU. Tajně doufám v příštích pár letech v tu zpočátku  bolestivou, ale evolučně lepší variantu.......

  • Piráti jsou pro svůj vítačský sluníčkářský program zcela nevolitelní! 🤮

  • Patrně se časem rozloučíme s reminiscencí komunistů, to jen věc času, doufám, že odpadnou "umělé strany" typu TOPky apod. Paní Pospíšil už má zadek v teple, tak ho TOPka nezajímá. 

    Slaboučcí socánci budou šlapat vodu, aby jim nenatekla do potrubí, lidovci jako církevní středověký klon s omezenou (leč věrnou) základnou kolem 5% . 

    Takže z "tradičních stran" se udrží na přijatelné úrovni jen ODS a kolem 5% zloději názvu "starostové." 

    "Vetřelci" ANO, Piráti a SPD budou tvrdit muziku. Piráti nevystačí jen s hesly - marjánka, ICT a LGBT - to stačí na chvíli. Po nějaké době se odkopou a ztratí punc zajímavého.

    A jestli nás budou strašit dál "doktoři a inženýři" z Afriky, kteří se jedou pověsit na systém sociálních dávek a flákat se do Evropy? To je budoucnost, šance a voda na mlýn SPD. 

    Na škodu občanů se neumí politici domluvit tak, aby mohli udělat něco pořádného, prohánějí jen svá ega. Politika "všechno a všichni proti Babišovi" se nejeví jako příliš racionální. Naplní to sem tam náměstí, ale k pozitivním změnám to nevede. 

    No, asi nejsem dobrý politolog a prognostik -  tak to necháme na lidech, jak se rozhodnou. 

  • KIMCID

    No žádná z velkých či populistických stran to nebude

  • Všechny strany musí vzít do úvahy především budoucnost. O současnosti si nikdo iluze nedělá.

    a) jak bude žít dnešní střední generace za patnáct let? Zatím stíhají platit nájemné, když jsou dva platy. Jak budou platit nájem, až budou v důchodu? Budou žít jako studenti, že se v jednom bytě sejde pět seniorů a podělí se o nájem? To vidíte, že je blbost. Takže dostupné bydlení.

    b) Český statistický úřad pilně falzifikuje údaje o inflaci. Zajímal by mě nákupní koš toho spotřebitele, který zaznamená roční míru inflace 2,1%!! Elektrika jde nahoru o 10%, tedy všechno ostatní se zdraží nejméně o stejnou částku, zdražuje se maso, zelenina, mléčné výrobky, všechno, co denně potřebujeme - a ne o 2% ročně!! Kam až může jít ta cenová lavina, která pohřbí všechny, kteří nekradou? Takže dostupné základní potraviny a služby. 

    A tak by se dalo pokračovat. Za dvacet let nám neřešené bydlení, ceny a zdraví, školství a doprava  spadne na hlavu!!! Díky tomu, že jsme dones spokojení a nevidíme dopředu. 

    Takže obyčejný český člověk už nedá na přiblblé proti ruské, čínské a já nevím jaké kecy. Zajímá ho, jak bude žít dnes a jak za deset let. Reálně.

    A jen pitomec by dal hlas politikovi, který na to neodpoví. Reálně!!

  • Jako volič sázím na jistotu, ne na žádné hurá akce nebo na avanturismus, resp. nebezpečné sociálně-inženýrské experimentování v merkelovském střihu. Při zhoršeném výběru volím aspoň menší zlo, ale volím, tedy se zúčastňuji jakožto zodpovědný občan všech voleb do zastupitelských orgánů. Některé líbivě se prezentující partaje mi připomínají volání sirén, zejména Piráti nebo topáci prosazují zhoubné bruselské plány a voliče pojímají jako cvičenou opici, která je naučena všemu přikyvovat.
  • to jsou zrůdy


Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit