Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • No to je Hrůza Anežko, náckové tě zabili!

    • Pravda, náckové jsou xindl!

    • To v tobe je nakumulovana blbost na 100%...

  • Mnozí "diskutující" asi nepostřehli, že článek je o Anežce Hrůzové, její vraždě 

    A HLAVNĚ O ANTISEMISTISMU NA ÚZEMÍ RAKOUSKO-UHERSKA (včetně českých zemí). 

    K tomu tíhli i komunisté - viz vražda Slánského...

  • To udělal dědeček Sajmona alias Obcana.

  • Tehdy jako dnes jsou to noviny a  hloupí a zlí novináři, kteří vyvolávjí štvanice, tu na Hilsnera, jindy na Zemana....

  • Je zajímavé, jak se tady doblba omílá Rakousko-Uhersko, Čechy, Židé a nevím co ještě ale nikdo si nevšiml že Masaryk byl původem z Hodonína tedy z Moravy. Samozřejmě už slyším ty pokřiky kdo prý byli či nebyli jeho rodiče atd. ale je zajímavé že právě Moravan měl odvahu se postavit antisemitské hysterii a byrokratické soudní mašinérii. Mimochodem má babička která se narodila v roce 1919 o Masarykovi mluvila s úctou. Takže i když jako každý člověk měl své chyby, byla to bezesporu vyjímečná osobnost. 

  • Ostatně -  "Vejprtský", či pane "občane" - asi jste nepostřehli, že článek je o Anežce Hrůzové, její vraždě  A HLAVNĚ O ANTISEMISTISMU NA ÚZEMÍ RAKOUSKO-UHERSKA (včetně českých zemí)

    • To anton.janak:

      Já jsem to postřehl a o tom případu Anežky Hrůzové neslyším poprvé, stejně tak o antisemitismu na území Rakousko-Uherska.

      Řeči o jakémsi "područí c. k. Rakousko-Uhersku také odmítám. Naopak zastávám názor, že ROZPAD TOHOTO SOUSTÁTÍ BYLA VELKÁ CHYBA. Mělo se však reformovat, jak chtěl následník trůnu Ferdinand d´Este, možná také proto musel zemřít. V tom případě bychom zde dnes nejspíš měli jakousi středoevropskou stavovskou monarchii (jako je GB) a úřady EU by nesídlily v Bruselu, ale v Praze. A možná by se Evropa vyhnula WW1 i WW2. Možná...

      • no moc vás není, kdo si přeje   RAkousko Uhersko, tolik století to s ním nešlo, je dobře, žje skončilo

      • Anebo by úřady sídlily v Berlíně. 😉 Kdyby se Rakousko nerozpadlo, mohli nás Němci zabrat s ním už v březnu 1938 a nemuseli čekat do března 1939. A my bychom ušetřili výdaje za armádu a výstavbu bunkrů....🙂

  • Žádné "područí v c.k. Rakousko Uhersku" - z bolševického výkladu dějin převzaté předřečníky v diskusi -  rozhodně neexistovalo.  

    Chápeme-li samosprávu jako prostorově vymezený funkční celek, který má právo sám rozhodovat o svých záležitostech,  tak pro české země samospráva fungovala pro přesně prostorově vymezený funkční celek -s  právem samostatně rozhodovat o svých záležitostech. 

     Státní správa a samospráva v Rakousku dle „Stadionovy ústavy“ a zákona obecního ze 17.3.1849, kde byly poprvé formulovány a pojištěny základní práva jednotlivých zemí, jejich uspořádání, pravomoci a povinnosti

    Významné je, že u zemské samosprávy v Rakousko Uhersku se nesetkáváme s dvojí působností, je zde pouze působnost samostatná, kterou vykonával zemský sněm a zemský výbor, do působnosti zemských sněmů patřilo i zákonodárství, které nebylo výslovně vyhrazeno říšské radě ústavou a že zemský sněm měl významnou a nezastupitelnou pravomoc v oblasti hospodářství, schvalování rozpočtu té které země!

    Rakouský samosprávný systém se lišil od všech jiných samosprávných vzorů (ať v Anglii, v Německu, či ve Francii té doby - zemská samospráva vycházela nejen z obecných přirozenoprávních základů, ale i z historických státoprávních tradic 

    • a taky z vedoucí role německého národa... to především,sláva, že je pryč, naši předci věděli, co dělají, když jej zbourali

  • auru "tatíček masaryk" vytvořili komunisté nebo lidová tvořivost toužící po vzoru.

    masaryk ROZHODNĚ u lidí nebyl oblíben natolik jak se básní.

    často vystupoval proti lidem a občanům a rozhodně byl proti tomu aby vznikl samostatný český stát, chtěl zůstat v područí c.k.

    • ano, po určitou dobu chtěl zachovat R U, ale nakonec poslechl lidový hlas,m protože pochopil, že lidé nedovolí, aby Rakousko Uhresko řečené žalář národů, přežilo.


      Pravda je, že  jeho vrstevníci z Masaryka paf nebyli,  později ovšem podlézaví novináři a také ti, kteří jej potřebovali začali tatíčkovat pro prostý lid. Nezapomeňme, že to za Masaryka se střílelo do stávkujících a proti tomu svůj hlas nepozvedl.

      • A když to uslyšel, řekl:,, I tak lze řešit dělnickou otázku". Historicky doloženo a velmi smutné.

      • ... střílelo se do lumpenproletariátu, který stávku textiláků využil k rušení veřejného pořádku a k rabování obchodů i bytů lidí, kteří se srocením lidí (obdoba muslimy organisovaného "hnutí žlutých vest v Paříži této doby"), ani s establishmentem neměli nic společného.

        Neopakujte tu žvásty z let 1948 - 89

    • Pana presidenta Masaryka si vážili a jeho osobnost ctili naši rodiče a prarodiče. 

      Úcta k němu nebyla vynucována - jako úcta ke státníkům v letech 1948 - 89, ale

      šlo o úctu k přirozené autoritě v čele státu!

      Postoj pana presidenta Masaryka k udržení Rakousko Uherska se výrazně změnil 

      v exilu, zvláště po setkáních s německy mluvícími "disidenty" v USA, Velké Britanii

      i Francii. 

      V roce 1918 už zastával i prosazoval ideu ČSR, jako samostatného státu. 

      • zklamu vás, podle svědectví mých prarodičů skutečně Masaryk byl lidmi podobně oblíben, jako jsou dnešní politici, bylo mu co vyčítat jeho současníky.Úcta byla projevována veřejně a povinně. Tatíčku drahý náš, ať se nám zachováš...směšné i tehdy.

        • ... tak pokuď pocházíte z rodu bolševiků...

  • Antisemitismus nezmizel v historickém propadlišti, je znovu oživován zejména špičkami EU, a to sofistikovaným způsobem na bázi sociálně-inženýrského experimentování s obsazováním Evropy migračními nájezdníky z Afriky a Asie, jenž vyvolávají a bezmezně podporují výše zmíněné špičky EU. Islamizace Evropy vyvolává residua antisemitismu a už dokonce opět dochází k vraždám Židů, zejména ve Francii, což ovšem nebrání politikům typu  Hamáčka glorifikovat militantní a vůči Židům nenávistnou věrouku. Právě politici typu Hamáčka či Kalouska s impertinencí sobě vlastní vyhrožují lidem, kteří neprojevují potřebnou míru servility vůči eurohujersko-muslimské rozpínavosti a jsou vlažní ve víře v budování světlé islamistické budoucnosti pod kuratelou bruselských eurohujerů.
    • Nevím co je to ta "eurohujerština", ale vypadá to na docela vážnou psychickou poruchu, která se asi nedá léčit. Možná by pomohlo, kdyby se dotyčný z české části obce Bärenstein, která leží v Evropě, přestěhoval do své východostepní země zaslíbené. 😀

      • Ano, snahy přestěhovat český národ existovaly v nedávné historii. Jen těžko chápu motivaci těch současníků, kteří neustále doporučují ono přestěhování. Člověk cítí vztah k zemi a k lidem kolem sebe a při vědomí sounáležitosti těžko chápe eurohujerskou propagandu o stěhování do země zaslíbené. Trocha zvrácené logiky vyvěrá z plánu uvolnit v Evropě životní prostor pro hordy migračních nájezdníků v rámci plánu afrikanizace a islamizace Evropy podle reglementu špiček EU.
        • Já se jen snažím připomenout, že Země Koruny České nejen geograficky, ale svou kulturou, myšlením, jazykem patřily vždy do Evropy. To se týká i jejich následníka ČR, jež je proto nedílnou součástí EU, budoucích USE. Pokud to někdo odmítá přijmout a označuje to za jakousi "eurohujerštinu" (nevím co to je), tak mu doporučuji, aby se přestěhoval do země svých snů. Nehlásám žádný "odsun" (správně vyhnání, Vertreibung) kohokoliv.

          • ano, stejně jako do Evropa patří Francie . vždy přístupná africkýmm národům, Irálie . asijsklým nebo dokonce Británioe, která  ze svých kolonií lidi vždy přijímala, My, Evropa středníČR.SR.PR.RR. MR) jsme  zůstali téměř přistěhovalectvím z jiných kontinentů nedotčeni, Evropu také tvoří a výrazně ji obohacují státy Balkánu, a samozřejmě i největší a nejvýznamnější evropský stát, Rusko. NIKDY  nebala zápaní Evropa, která tvoří jádro EU a ani střední Evropa, která voří její periferii kulturně, myšlením a jazykem  ani odlišná a vůbec už ne nadřazená té větší části Evropy na východě.


            my žijeme v zemi svých snů a chceme,. aby takovu i zůstala a aby se nestala odpadkovým košem západní Evropy, která toho má už na svědomí dost.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit