Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Socialistický stát po sobě zanechal ohromný majetek zaplacený v průběhu jeho vlády výhradně z peněz našich občanů. Byl to majetek rentabilní, protože vynášel okolo 10 % z vloženého kapitálu. Dnes by jeho hodnota určitě odpovídala ocenění za 7 až 8 bilionů Kč, ve skutečnosti nám však skoro žádný nezůstal. Osmdesát procent těchto hodnot bylo zprivatizováno, zašantročeno nebo zcela zničeno.Naše hrubé zahraniční zadlužení (státu, bank i podniků), které za celé Československo koncem roku 1989 dosáhlo 7,9 miliard USD, tj. Asi 500 USD (7500 Kčs) na obyvatele, rychle v dobách kapitalistického postkomunismu a jen za ČR vzrostlo do konce roku 2007 na 1,3 bilionu Kč, tedy asi na 6600 USD na obyvatele (více než 13krát).
    Příjmy z této privatizace dosáhly v letech 1991 až 2005 částky 523 miliard Kč. Dále za jednu z dalších loupeží století po roce 1989 je označována také kamuflovaná peněžní reforma, spočívající ve znehodnocení úspor obyvatelstva, v důsledku stále trvající inflace, převyšující úrokovou míru.
    • Socialistický stát po sobě zanechal totálně zaostalou infrastrukturu a výrobu jejíž zastaralé produkty nikdo ve světě nechtěl koupit takže se mnohde vyrábělo na sklad , socialistický stát loupeží století znárodněním totálně zlikvidoval domácí kapitál ,( když nakradené peníze docházely byla provedena takzvaná měnová reforma což bylo znárodnění č. 2) takže díky jeho neexistenci bylo nutno po revoluci kvůli zachování zaměstnanosti najít zahraniční investory kteří museli investovat obrovské prostředky do modernizace zastaralé výroby , tyto chybějící investice byly socialistickou vládou projedeny během jejího totálně neúspěšného centrálně plánovaného hospodaření , továrny se rozpadaly ,na trhu chybělo základní zboží každodenní spotřeby , skoro na vše se stály fronty , kolikrát i přes noc , mnohde dělníci pracovali ještě na 40let a více starých strojích ukradených znárodněním původním majitelům , investice do vývoje a výroby byly absolutně nedostačující , zemědělství rozvrácené násilnou kolektivizací , půda zničená nadměrným užíváním chemických hnojiv , eroze půdy podpořená rozoráním mezí ,vysychání díky melioracím, zamoření ovzduší a půdy průmyslovou výrobou s jejímiž důsledky se potýkáme dodnes ...
      • Co se týče zemědělství, mýlíte se zásadně.
        Socialistické zemědělské podniky používaly jen zlomek umělých hnojiv ve srovnání se zeměmi za železnou oponou. Důvod byl zřejmý - nedostatek deviz.
        Co s týče mezí, tak koňský pluh se po vrstevnici vede špatně, vyzkoušel jsem to, oralo se po spádnici. Podobně secí stroj, ruční rozsev z plachetky se v minulém století používal jen zřídka.
        V socialistickém státě jsem v několik let žil a "vybydlenost" infrastruktury zaznamenal, nicméně absenci zboží základní potřeby (každodenní spotřeby?) nikoliv.
        Front přes noc na zájezd do Jugošky jsem se, pasu nemaje, nemusel účastnit. (Bratr ten omezný pas kupodivu dostal, v evidenci byly asi díry.)
  • Komunistobijci.Pan Ondráček odstoupil sám.Kdy odstoupí Kalousek a další škoditelé tohoto Absurdistánu?Ten bijec má charakter,ne jako vy demokraté,vy budete svobodně chrochtat a nic nedělat.
    • Proč toho komoušského dobytka nazýváte "pan"?

      Toto označení přece přináleží člověku, ne něčemu tak odpornému, podlému, prolhanému, křiváckému jako je člen zločinecké smečky jakou KSČ bezpochyby je i se svým směšně přimalovaným M.

      Dobytku za přirovnání k něčemu tak hnusáckému jako je soudruh mlátička ondráček a spol. hluboce omlouván. I ta nejposlednější nejšpinavější swvině je rovnější než to komoušské -píííííííí...ííp.

  • Schopné národy
    https://www.youtube.com/watch?v=zxwjGVq7SiU
  • Jen doplním, že Peroutka se po válce strašně moc snažil vstoupit do KSČ!
  • Že by soudruzi komunisti, například v KLDR opustili ideu třídního boje - vy musíte být pane nejspíš úplný blb. U Presidenta o tom není potřeba diskutovat, tam je to jasné. *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1*
    • V evropské literatuře*) se předmětný poznatek publikuje již léta, zejména při rozborech ústupu levicových stran ze slávy a pokusech o náhled na pravděpodobný vývoj věcí příštích.
      Pokud přesně víte, co dělají soudruzi v KLDR a jaké aktuálně aplikují ideologické these, směle se podělte, i když se z evropského (euroatlantického) hlediska jedná leda tak o výlet do skansenu.
      __________
      *) A nejen literatuře, onen poznatek publikoval již před lety tuzemský deník Právo.
      • Ano, poznatek, že fašismus a komunismus jsou totožné totalitní režimy publikoval již Karel Čapek nebo Milošem tak nenáviděný Peroutka. "Rudé" Právo není použitelný zdroj informací a v dnešní době se nehodí ani na to, co za bolševika.
        • Pokud takový poznatek jmenovaní publikovali, čemuž nevěřím, tak se prostě mýlili, stane se.
          Fašismus a komunismus totožnými totalitními režimy být nemohou již z definice.
          O vztahu Miloše (který to má být?) a Peroutky (kterého z Peroutků líbějí myslet, vašnosti?) mi není nic známo, nemohu posoudit.
          Právo je stále ještě použitelný zdroj informací v některých oblastech společenského života, i když je pravda, že s odchodem Alexandra Kramera díl použitelnost ztratilo bez náhrady. Co míníte oním "Rudé" není v kontextu diskuse jasné - pravděpodobně dostáváte za používání některých slov potravinové poukázky do Lidlu.
  • Komoušský šmejd .... soudruh Ing. Babiš
  • Vzhledem k tomu, že v době oslabení tříd marxistického pojetí, respektive jejich faktickému zániku, opustily komunistické strany ideologii třídního boje, je možno konstatovat, že autor článku zvolil nesmyslný titulek a je tedy buď hlupák, nebo nepřemýšlející hlásná trouba hlupáka jiného.
    Tedy soudím, že President republiky se v náhledu na novináře nemýlí.
  • Co se divíte?To bylo zatím to nejlepší co za 100.let existence, neexistence bylo.Neznám lidi bez práce,zlodějny,úplatky ,desítky sebevražd,vražd ,umrzlých atd.Zamyslete se !Pokrytectví na denním pořádku,lži v rozhlasu a televizi.Je toto normální?Žebrání na každém rohu.Bezdomovectví žádný problém,každý dostal půjčku,byt výhodně a ne navrácení nevolnictví,ukázka válek skoro každý den .Je toho tolik ,že mám strach,žew jednou tady přeteče džbán.Podprůměrný ministr Pelikán odstupuje ,neodstupuje.Jednou schválený Ondráček ,podruhé se demonstruje proti němu co to je za stát.Nemakačenkové dávají rozumy.Opravdu se nedivím,že bude opět nový velký Únor.
  • Komouši a Babiš jsou prasata ....!!!!
  • Zákon č. 198/1993 Sb.O PROTIPRÁVNOSTI KOMUNISTICKÉHO REŽIMU A O ODPORU PROTI NĚMU:

    Parlament

    konstatuje, že Komunistická strana Československa, její vedení i členové jsou odpovědni za způsob vlády v naší zemi v letech 1948 - 1989, a to zejména za programové ničení tradičních hodnot evropské civilizace, za vědomé porušování lidských práv a svobod, za morální a hospodářský úpadek provázený justičními zločiny a terorem proti nositelům odlišných názorů, nahrazením fungujícího tržního hospodářství direktivním řízením, destrukcí tradičních principů vlastnického práva, zneužíváním výchovy, vzdělávání, vědy a kultury k politickým a ideologickým účelům, bezohledným ničením přírody, a prohlašuje, že ve své další činnosti bude vycházet z tohoto zákona.
    • Je to nesmysl, jehož autoři stejně jako schvalující zastupitelští demokraté museli hulit fak hustey matroš.
      Proč?
      Komunistická strana Československa, její vedení i členové, tradiční hodnoty evropské civilizace programově rozvíjeli.
      Od milování vrchnosti přes víru v jediného boha a neomylnost jeho tuzemského zástupce, vyobcování nevěřících až po popravy kacířů.
      Atd.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit