Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jak je definovaný "ovocnář?" Sousedovi zmrzly dvě meruňky na zahradě, dostane také kompenzaci? 

    Vůbec, tohle slovo je důsledkem Covidu v našich zemích. 
    To budeme kompenzovat jak se chová příroda? Nepodnikají velkopěstitelé náhodou na vlastní riziko? Jaké kompenzace, stejně budou chtít za kilo jablek 90 korun, tak jim to ovocechtiví jedinci bohatě vykompenzují na pultech. 

  • "Vyjednat" znamená po pražsku nezávazně slíbit. 

    To ve Strakovce máme lepší "vyjednávače". Smečka loupežníků se sama mezi sebou rozhodla že vyberou ze státní pokladničky "vyšší stovky milionů" na nákup válečné munice. Nikoho se neptali. Prostě ukradli ze společného. Přičemž jeden granát se prodává za 2890 USD. Fialovi loupežnícj jej ale nakoupili za 3200! Ale eur! Cizáci jsou tam těm bližší než naši zemědělci. 

  • Co je komu potom, co chce Výborný?

    • Zabloklá mysli - napovím - sadaře to zajímá... U vás je také rozdíl 50 tisíc na romantickou terapii na získání zenové mysli mít nebo nemít... Ale - můžete si psát celkem skoro cokoliv. Třeba zase tu o tom Pavlovi bolševikovi.

  • Průběžně náš trh válcovala levná červená jablka z Polska. Tam ovšem logicky mohly/měly květy také pomrznout. Pan Výborný/nevýborný si svou snahou jistě získává voliče z řad pěstitelů. Ovšem na jeho myšlení je příliš - v EU zabojovat o podporu našich zemědělců srovnatelnou s podporou germánských zemědělců. To se týká i živočišné výroby, například mléka.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit