Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • České předsednictví je jenom symbolické a nepředstavuje to co p.Fiala a jemu podobní předkládají veřejnosti prostřednictvím státní (nikoli veřejnoprávní) TV a rozhlasu. Nebudeme NIKDY v EU o něčem důležitém rozhodovat. Vždy to budou ty silnější země které chtějí prosadit většinové hlasování. Stačí 4 a ostatní "ostrouhají".  Informace jsme nuceni filtrovat zkušenostmi z minula a kdo tehdy žil i z doby komančů. "Tak nám toho dost zase komančové nalhali, musím se odreagovat!" Řekl tehdy táta a přepnul na TV ZDF nebo ARD. 

  • mun.go

    A ještě dnes naposled - jak jednají jiné vlády a co si mohou vyjednat vlivnější státy ... nemějte iluze, že ČR v době svého předsednictví něco podobného zařídí ...

    Evropská komise schválila opatření na snížení cen elektřiny v době energetické krize podle pravidel EU pro státní podporu ve výši 8,4 miliardy eur, jehož cílem je snížit velkoobchodní ceny elektřiny na trhu s elektřinou na Pyrenejském poloostrově (MIBEL) snížením vstupních nákladů elektráren spalujících fosilní paliva, informoval web Evropské komise. Opatření bylo schváleno podle čl. 107 odst. 3 písm. b) Smlouvy o fungování Evropské unie (dále jen „SFEU“), přičemž bylo uznáno, že španělská a portugalská ekonomika zažívá vážné narušení. Opatření je v souladu se sdělením Komise o bezpečnosti dodávek a přijatelných cenách energie a se závěry Evropské rady z března 2022, které odkazují na mimořádná dočasná opatření snižující spotové ceny na trhu s elektřinou pro podniky a spotřebitele, která neovlivňují podmínky obchodování v míře odporující společnému zájmu.

    viz

    State aid: Commission approves Spanish and Portuguese measure to lower electricity prices amid energy crisis

  • mun.go

    Další z Macronových opatření pro pomoc francouzským domácnostem

    Problémy spojené s vysokou inflací nechce zanedbat francouzská vláda. Jedním z opatření, která chystá pro své občany, jsou i speciální poukázky na nákup potravin.

    Použití potravinových šeků bylo zvažováno již v období pandemie a jejich potřeba se nyní vedení země jeví jako ještě naléhavější. Na koho by pomoc měla být zaměřena? Ministr zemědělství minulé Macronovy vlády Julien Denormandie o příjemcích hovořil jako o „mladých lidech a rodinách s dětmi s nízkými příjmy“, hlava státu Emmanuel Macron ze své strany proklamuje podporu „nižší a střední třídy“. Jiní politici zase mluví o poskytování této podpory především mladým lidem ve věku 18-25 let. Již nyní Francouzi houfně využívají pomoc potravinových bank, potřebných je tedy nespočetně. Charitativní organizace odhadují, že počet potenciálních příjemců potravinové pomoci se týká až kolem 8 milionů Francouzů.

  • mun.go

    Rakouské řešení k omezení dopadů inflace. Přes 12 tisíc pro každou dospělou osobu

    Rakouská vláda v pondělí představila soubor opatření, která mají domácnostem a podnikům pomoci řešit dopady vysoké inflace. Kabinet plánuje vydat jednorázový příspěvek na dospělou osobu ve výši 500 eur (12 tisíc korun), 250 eur na dítě a pro důchodce 300 eur. 

  • To jsou panečku chytré palice.A s čím tady jako budeme topit a vařit? To je extra velitelské rozhodnutí!

  • To jsou panečku chytré palice.A s čím tady jako budeme topit a vařit? To je extra velitelské rozhodnutí!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit