Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ""Vytváří to atmosféru, kdy lidem přijde normální média i konkrétní novináře napadat. Celá společnost by se přitom měla za média a jejich svobodu postavit."-

    .Pokud vás někdo napadá slovně, musíte s tím počítat. I vy napadáte slovně a považujete to za správné. Nejste nedotknutelní Bozi, jste novináři. Musíte vvydržet i nesouhlasné názory. Žádná "celá společnost" se za vás nikdy stavět nebude a to ani v případě, že přestanete manipulovat s informacemi, zveřejňovat pouze to, co vám hodí a stanete se objektivními a nestrannými. To ale nedokážete....😀

  • TheGGG

    pak by se možná media měla přestat chovat jako prodejné k*rvy a začít předkládat nezmanipulované zprávy, které budou objektivně hodnotit situaci

    žumpa jako čt, cnn, bbc, to nemá s novinařinou nic společného

  • Po celé Evropě by si novináři, kteří v řadě případů vykonávají smysluplnou práci, měli připomínat slova šéfredaktora Washington Post Martin "Marty" Barona z článku, kdy na otázku, čeho by si podle něj měli investigativní novináři více všímat a co dosud spíše podceňují, uvedl:

    "Neziskový sektor a dotace na
    výzkumné i náboženské instituce včetně think-tanků spojených
    s politickými stranami."


    Na naši zemi to přinejmenším v době Velké listopadové revoluce skutečně sedí...



  • Objektivní a nestranná média asi nenajdeme v žádné zemi, takže si musíme zvyknout na to, že budou "stranná" média a jen se modlit, aby byla na obou strannách - názorových odpůrcích a my budeme získávat názory a informace z obou stran a pak si uděláme nějaký názor svůj.

    Horší je, že objektivní a nestranná nejsou ani ta média, která si musíme platit povinnými koncesionářskými poplatky. Tam to v pořádku rozhodně není.


    • Naprostý souhlas. K médiím, která si MUSÍME platit ze své kapsy máme právo být kritičtí - to není žádné omezování jejich svobody.

      Svobody založené na objektivním, vyváženém zpravodajství.

      Jaká je praxe ČT?

      Proběhne reportáž - a potom sedne nezávislý redaktor s nějakým nezávislým politologem a vysvětlí divíkovi, co vlastně viděl a slyšel a hlavně jak to měl vidět a slyšet.

      To si myslíte, že u obrazovek jsou jen mentální trpaslíci a potřebují tuhle masáž?

      • KIMCID

        takhle přesně funguje ČRO.

  • dzixy
    "Výroky o nepřátelských médiích jsou rizikem..." především pro samotné média  a novináře v nich. Bohužel novináři, v honbě za senzacemi pro zvýšení sledovanosti ,často překračuji hranice kde čeho. A tak se často jejich svoboda psát si cokoliv, často i fake news, dotýká svobody ostatních a ztrácí naopak důvěryhodnost a sledovanost. Příkladem mohou být dva redaktoři Tiscali - Bican a Jégl. Jeden píše většinou celkem objektivně, kdežto Jéglovy články jsou často výplodem kde čeho, než objektivního pohledu na věc a dění. Aspoň to lze posoudit z reakcí zdejších diskutujících. 
  • Svoboda šíření informací není to samé jako svoboda v šíření lží a nenávisti. Tady někde svoboda médii končí.

    Ani média nestojí mimo zákony (v právním pojetí), i média by se měla držet míry slušnosti a taktu v míře v místě obvyklé. I média by měla respektovat alespoň základní atributy soukromí osoby.

    Ale to už by těch požadavků bylo moc.

    Někdy se celá hlava médií smrskne jen na velká ústa a na mozek už nezbývá prostor.

    Nejsou nepřátelská a přátelská média, jen dobrá a špatná.

  • KIMCID

    zajimavé platí to i pro čínu,koreu,rusko,irán,  atd.

    • Na světě abys pohledal zemi, kde novináři informují nezávisle a nikoli v něčí prospěch.

      Žel, včetně té naší.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit