Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • KIMCID

    odpovím ti přesně v tvém duchu vyliž si......

    a nemluv o inteligenci ty žádnou nemáš

  • KIMCID Pokud to dokážeš, zkus se vyjadřovat slušně hulváte. Už ty tvoje výkřiky trapnosti delší dobu pozoruji.  Dobytek si hlavně ty. Zkus se pro jednou držet tématu, kterým je SSSR v Afgánistánu. Svoje trapnosti ohledně toho, kde kdo byl si můžeš nechat pro články s tím související. Dědku. Mimoto, každá velmoc má ve světě své zájmy a do roku 89 proti sobě politicky bojovaly Američané, Sověti, Číňani a mnozí jiní. To, že vidíš svět černobíle a to na jedné straně Sověti jako ochránci dobra a míru a na druhé straně Američani, jako agresoři a okupanti jen vypovídá o tvé nízké inteligenci. 

  • KIMCID

    Asi tak odpovím Dominikánská republika,Panama atd. opravdu kultura za pětset ve stylu USA.Ty můžeš kontrovat jen maďarskem a čssr a mě by tu nestačil seznam.Pro ten americkej vlezlej dobytek

  • a nejenom německo, nakonec i japonsko a půl světa k tomu. a tady kde bylo rudý .ovado, byl přídělovej systém.
  • dobrej imbecil 😀 koho už amíci zotročili ?
  • Rusové civilizovali Maďarsko v roce 1956, Československo  1968, Afganistán. Jak ta banda komunistických buranů mohla někdy někoho civilizovat. Američané po 2.svět.válce zotročili Německo tak, že to jejich zotročení jim můžeme jenom závidět.

  • CYCLONE tajná operace CIA ,miliardy dolarů ročně pro radikální islámské teroristy alkajdy CIA , fašistická vláda USA založila, sponzorovala a nechala cvičit radikální islamisty na pakistánských hranicích, tyto teroristy vypustili proti afgánistánu aby tam vyvolali další krvavou občanskou válku, 

    takže SSSR bojoval proti islámským teroristům, USA je založili jako dnes to samé, ve světě ,

    popsáno v propagandistickém filmu ,Soukromá válka pana Wilsona, 

    radikální islámští teroristi jsou zrůdami USA označováni jako bojovníci za svobodu 

  • první přišla alkajda CIA vyvolat krvavou občanskou válku do afganistánu ::půl roku poté tam byla vládou pována armáda SSSR,  šlo o boj proti radikálnímu islámskému terorismu založenému fašistickou vládou USA ,

    v roce 1998 válečný zločinec Zbigniew Brzezinskij uvedl, že financovat teroristy v Afghánu začali půl roku před tou invazí Rusů s tím cílem, že Rusy k invazi vyprovokují. Když se ho reportér optal, jestli to nebyla přímá provokace tak si uvědomil co řekl a otočil to tak, že řekl, že "my jsme nedotlačili Rusy k invazi" ale "vědomě jsme zvýšili (našimi akcemi) pravděpodobnost, že k tou dojde." (jako kdyby to nebylo to samé...) Dále to líčí jako že "políčil na Rusy Afghánskou past" a že to Carterovi prezentoval tak, že "dá Rusům jejich Vietnam."

    http://dgibbs.faculty.arizona.edu/brzezinski_interview

  • KIMCID

    No pro američany tam také žádné vítěství nebylo 

  • Osudová chyba Američanů je, že se snaží lézt do všech zemí světa, ne jen do Afghánistánu. Tuto osudovou chybu opakují do dnešních dnů. Zatímco sověti chtěli Afghánistán zcivilizovat, Američané se snaží celý svět zotročit.

  • Vždycky mě trochu mrzí, když někdo rozumný ztotožní konkrétního člověka a pojem "sověti", "Rusové." Nikdo takový není.

    Jsou jenom konkrétní lidé. A často jejich postoj a názor nikoho z těch vládců nahoře nezajímá. Také nejsou "češi" jako jednolitá masa. Na rozdíl od sovětských vojáků, kteří mnoho na výběr neměli, náš Volkssturm jezdí do misí za penězmi a žoldem. V tom trochu rozdíl vidím. 

    Ale v podstatě voják na cizím území je vždycky okupant. 

  • Zpupnost brežněvovské gerontokracie přerostla meze zdravého rozumu. Už 21.srpen 68 byl velmi dobrodružným krokem brežněvovského vedení a Afghánistán nakonec se stal otevřenou Pandořinou skříňkou. Amerika podporovala lidové mudžahedíny, kteří se amíkům odvděčili tím, že se z nich stalo tvrdé jádro nové teokratické moci -Tálibán. Sovětský svaz byl reprezentován klikou gerontů, kteří se utápěli ve víře ve vlastní všemohoucnost a byli mimo realitu. Amíci se vyprofilovali jako rodiče všech nezbedných dítek majících ve svém znaku islámský půlměsíc. A tak se zrodili Al-kajďáci, tálibové, džihádisté z Islámského státu a další alláhakbarovští aktivisté, kteří měli být mečem proti bezbožným komunistům. Ani tyto skutečnosti nic nemění na tom, že sověti neměli lézt do Afghánistánu, že to byla jejich osudová chyba.
  • Konečně opravdu zajímavý článek hodný novináře, bez ideologických blábolů a "vysvětlování", aby to všichni a v souvislostech "správně" pochopili. V době, kdy se téměř všichni novináři vydali na dráhu novodobých politruků, je to příjemná změna. Prostě uvést skutečnosti, příběhy a závěr si z toho udělej sám. To je správná novinářská práce.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit