Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak to je dneska nejlepší zpráva! Konečně někdo dostal rozum. Ale proč tak pomalu? Dnes Francie má 80% enerie z jádra y každá trošku větší fabrika má i svoji jadernou elektrárnu. Podporujte lokální jaderné elektrárny, už v 80. letech byly i obyčejným lidem běžně dostupné mobilní uzavřené typy, dneska jakoby se o nich nevědělo. Nejrozšířenější byly v Kanadě, pátrejte tam.
  • Ať je to jak chce stejně budeme platit čím dál tím více za elektřinu. Něco hooooodně schnilého ve státě českém!!!! *11* *10* *13* *9* *11*
  • energetická koncepce státu by měla zabezpečit energetickou soběstačnost ČR .Nechápu proč by se měly budovat elektrárny , které budou prodávat energie do sousedních států.Např. Rakušané jsou velkohubí ve vztahu k JE , proto bych jim neprodal ani kWh.Ať se ukáží , jak jim to vystačí .Oni také ledovce mohou do několika let roztát a elektrárny v Alpách budou na suchu.
  • To bude prima, vyrobte energii, prodejte ji za Eura a Eura pak vyvexlujte za koruny. To bude peněz! Ty pak budete moci rozdávat chudým, kterých v tomhle státě bude čím dále tím více.
    Nakonec vyvezte i jaderný odpad a zbude nám čistá příroda bez odpadů. Popel z tepelných elektráren se vyvážet nedá, nevyužitá voda z řek, která by mohla vyrábět elektřinu, se také vyvážet nedá a sluneční energie, kterou nevyužijeme se také nevyveze.
    Proč vyrábět elektrickou energii ekologicky? To je přece blbost! Jen topte, ať to smrdí! Severočeská uhelná si už mne ruce, jak bude zvyšovat ceny uhlí. To bude kšeftík!
    Nejdůležitější je ale, aby Koruna měla co nejnižší hodnotu. Pak se k nám cizinci pohrnou, když si tu u nás všecko koupí za babku a hlavně, všecko jim prodejte. To bude kšeftík, že?
    Už se těším, jak nás o tom bude barvitě informovat Česká televize, nemohu se na ty jejich DRMOLY již vynadívat. To je podívaná! To jsou zážitky!
    Doufám, že Vám všem je již konečně jasné, proč vlastně přišla Sametová Revoluce. Konečně jsme se také dostali do krize, přesto, že dříve se valila jenom za Železnou oponu a k nám nemohla.
    Tak si to pěkně užijte!!!!!
    • *1* *1* *1* *1*
  • Psi štěkají ,ale karavana jde dál.Co takhle vyhlásit referendum, aby se vědělo, kolika lidem se ta jaderná koncepce líbí!Představa, že od nás budou okolní státy kupovat elektřinu z jaderných elektráren, které sami zrušili je hodně naivní.
    • Ale oni ten proud kupovat budou - elektřinu pytlovat zatím nikdo neumí.
  • Uvedenému dalšímu budování jaderných elektráren by mělo předcházet vypráskání všech politických lumpů z politiky a jejich rekvalifikace na místa kopáčů uranu.Pak přijmout zákon,že všechna tato energetická díla nusí zůstat v majetku státu a vyrobená energie sloužit tomuto národu.A ne,že se něco vybuduje,pak to zase politický dobytek prodá "za hubičku" cizincům.Ty lumpy,kteří uvedené posledních jednadvaceti létech praktikovali,je třeba šupem odlifrovat na katovské kučírny.Tam je pak budou katé kurýrovat z lumpáren.
    • Povšimněte si prosím, že naše politická reprezentace se příliš neliší od nás ostatních, poze to dělá ve velkém. Jinými slovy: Kdož jsi bez viny, hoď kamenem. Dalším faktem je, že stát byl VŽDY velmi mizrným hospodářem svěřených statků. To platí a platilo za každé doby a každého režimu.
  • Kdo se považuje za stát ? V Kuvajtu mají občané naftu & benzin zadarmo a v Čechách za elektřinu platíme dovozové ceny a živnostníci ještě vív nebo jak je to soudruzi novináři *16*
  • Proč pořád zavíráte oči před faktem, že jádro je za současně dostupných technologiích nejlevněším a nejčistším zdrojem energie? Podívejte se někdy na své vyúčtování elektřiny. Dotujeme tzv. obnovitelné zdroje, které jsou málo účinné, fungují jen někdy (za příznivého větru, nebo při dostatku slunečního svitu), a stejně musejí být zálohovány klasickými elektrárnami. K čemu nám bude "ekologický elektromobil", když stejně bude mít výfuk v Prunéřově, či jinde. A vyhořelé palivo? Vždyť je "vyhořelé jen z několika procent. Při dnešním pokroku vědy a techniky bude v nejbližší budoucnosti opět využito. Nechápu také histerii okolo japonské elektrárny Fukušima a německou reakci. Ve zkratce: Černobyl nám ukázal, že jaderná energetika může být nebezpečná, ergo jí zakážeme. Spočítejte počet obětí Černobylu a vezměte v úvahu tehdejší technologie a fakt, že se to odehrálo v rozbordeleném Sovětském svazu. Na silnicích EU zemře denně cca 100 lidí. Podle stejné logiky bychom měli zakázat silniční dopravu, protože její nebezpečí je nesrovnatelně vyšší!
    • Je to demagogie nic více.Němci nejsou žádní hlupáci ale velice pragmatický národ a moc dobře vědí proč je třeba zavřít Jaderky.Možnost silného zemětřesení není nereálná ani v Česku .Selhání všech pojistných systému a následnou katastrofu nelze 100% vyloučit to se stalo i Japoncům kteří mají špičkové technologie.Taky možnost teroristického útoku je dost velká.Evropa je velice hustě osídlený kontinent a v případě že by bouchl Temelín tak jeho následky by nás stály ne stovky miliard ale biliony korun čili totální státní krach a bezmeznou nenávist k Čechům jako národu takému od našich postižených sousedů v jejichž blízkosti jaderky jsou a případně budou.Je lepší propagovat úsporné žárovky než propagovat česko jako jadernou velmoc . *12*
      • Chápu to tak, že Němci nejsou hlupáci, ale Češi zároveň ano....? *2*
      • Souhlas!!! Němci a Japonci nejsou žádný blbci a jako jsou na špici s jadernou energií, budou i s jinou, perspektivnější. Spolehlivost jaderných elektráren dnes? Pravděpodobnost havárie přes 1%. Z méně než 500 výrobních bloků za celou éru 5 tragických havárií. A můžou mi tvrdit že srovnávám nesrovnatelné atp. Ty jejich statistiky, kdy předpokládají souběh nepravděpodobných událostí a k pravděpodobnosti havárie dojdou jejich součinem, takže vyjde 0,0000000nic - to si jistě spočítali i v Černybylu a Fukušimě. Při třiceti letech provozu už je přesnější hodnotit spoplehlivost ze zkušeností s provozem....
  • Kdysi podobně rozhodl jeden ředitel o odpadu. Tak mu ho začsli navážet do jeho budovy. Mno - takže to chce jediné. Udělat skladiště vyhořelého paliva v podzemí budov vlády a sněmoven, případně v domech poslanců a oněch rozhodujících činitelů. Ono by jim tam bylo hnedky tepleji.....
  • Kocourek není v žádném případě přínosný ministr ale obyčejný lobysta soukromých firem.Plánuje energetiku jako komunistický ministr pětiletky.Všechny doly jak na ostravsku tak na mostecku jsou už zprivatizovány a ČEZ je akciovka .Nepotřebujeme nutně devastovat krajinu, rušit vesnice a rabovat uhlí za každou cenu které pak soukromé firmy z větší části vyvezou z republiky. a nemají v tom žádné omezení. Státní politika by se měla soustředit na úsporné programy ve spotřebě energií.Jestli chce pan MIttal a jiní továrníci kteří doslova žerou energie tavit například železo pomocí elektřiny tak kvůli tomu přece nemusíme stavět další jaderky za peníze daňových plátců je to jejich problém a jejich byznys. *12*
    • Protože se nám hodně politických lumpů,za jednadvacet roků pořádně vykrmilo a dost zakládalo na sádlo,bylo by dobré postavit i elektrárnu tepelnou.Tam tyto politické lumpy spalovat.Když za živa národu škodili.Tak by byli národu užiteční alespoň po smrti.
      • Fandím Vám, zkuste jí vyprojektovat... *3*
    • Jaderky se nestaví za peníze daň. plátců!!! Jaderky jsou nejekologičtější zdroj!!!
      • Kolik ti je,dvanáct?
      • Temelín nás stál daňové poplatníky více než 150 miliard a dnes patří akciovce ČEZ která nás z "vděčností" nad tím že ho dostala zadarmo nekřesťansky ždímá předraženou elektřinou, a její Gř Roman je hlavně díky Temelínu miliardář a včil mudruj! *12*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit