Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zdravím, vzhledem k tomu, že energie  asi budou čím dál dražší bych se chtěl zeptat když máte fotovoltaickou elektrárnu, tak jakým způsobem řešíte přebytky elektrické energie? 

    • Když jsem tohle řešil, tak se mi to podařilo vyřešit velmi jednoduše, a to vlastně díky společnosti https://www.electree.cz/ , se kterou mám uzavřenou smlouvu na dobu neurčitou s 3 měsíční výpovědní lhůtou. Platím jim měsíční fixní poplatek 217 Kč a díky nim prodávám přetoky na burze za spotové ceny. Dokonce od nich mám i aplikace electree elis, kde vidím vývoj aktuálních cen na burze.

  • Zdravím, vzhledem k tomu, že energie  asi budou čím dál dražší bych se chtěl zeptat když máte fotovoltaickou elektrárnu, tak jakým způsobem řešíte přebytky elektrické energie? 

  • tomasperny

    Tak hlavně že firmy fungují a podnikají na dotace, ale fyzické osoby prostě dřou bídu s nouzí. Jako vezměte si, že dříve byl u každého domu a u každé chalupy záložní zdroj elektřiny. Dneska už to prostě spousta lidí neřeší. A proč? Protože na to jednoduše nemá a smíří se s tím, že jim ne každý den jde elektřina

  • Babiš si může o dotace škemrat jak chce, ale já prostě Agrofertu nic platit nebudu.

    • ..Karle, Karle ... už ti zase někdo zmáčknul varle ... ty musíš být dobrý kojot (místo j si tam dej k) ... když ani neumíš číst .. prostý text :-) !!!

    • mun.go

      To není o Agrofertu. To je o ČEZu - čtěte pozorně.

  • mun.go

    Já nevím. Tiscali - není to šíření poplašné zprávy? To přece nemůže být pravda.

    § 357Šíření poplašné zprávy

    (1) Kdo úmyslně způsobí nebezpečí vážného znepokojení alespoň části obyvatelstva nějakého místa tím, že rozšiřuje poplašnou zprávu, která je nepravdivá, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta nebo zákazem činnosti.

  • Kdybychom v roce 2014 zatrhli rusku krádež Ukrajinských nalezišť plynu na Krymu, tak jsme teď nemuseli být tam kde jsme.

    • Kdybychom před lety zatrhli amíkům útoky na Sýrii, Libyi, Irák atd., nebyla by krize s nelegálními migranty a nebyly by teroristické činy islámistů v zemích EU.

  • Něco podobného teď řeší na Slovensku. Fico se chystá vyhodit Matovičem dosazené regulátory z energetického regulačního úřadu, kteří taky připravili Slovákům zdražení elektřiny.

  • " Poukázal na to, že nyní vláda nemůže kvůli menšinovým akcionářům prosadit nižší cenový strop na elektřinu."

    A jak je to s akcionáři tabákových firem, když stát dělá vše pro to, aby se jim snižily tržby a zisky tím, že zakázal jakoukoliv reklamu na tabákové výrovky, zakázal kouření ve všech barech a hospodách, pravidelně zvyšuje spotřební daň a dokonce jako u jediného výrobku určuje kolkem přesnou cenu, od které se nesmí žádný prodejce odchýlit?

    Jaký je tedy rozdíl mezi akcionářem ČEZu a jeho zájmy a akcionářem tabákové společnosti a jeho zájmem?

    A to strašení se zvýšením elektrické energie? Buď budeme věřit prolhaným médiím a jejich dezinformacím nebo budeme věřit skvělému premiérovi Fialovi:

    "31. říjen 2023, 20:28 ČTK Koncové ceny elektřiny v příštím roce stoupnou oproti letošnímu roku maximálně o jednotky procent. Na tiskové konferenci to dnes řekl premiér Petr Fiala (ODS). Připomněl, že ceny elektřiny na trhu od dodavatelů postupně klesají. Podle Fialy tak nehrozí zdražování o desítky procent. Zároveň připustil ještě možnost úpravy návrhu Energetického regulačního úřadu (ERÚ)."

  • josef.chmela

    Voliči zvolili nejlepší vládu na světě. Voliči chtěli dát své prostředky na Ukrajinu. Voliči se chtěli odstřihnout od levného plynu a ropy z Ruska. Voliči už nechtěli tyto ruské nedemokratické suroviny. Voliči pětikoalice vše rádi a s úsměvem zaplatí. Že to postihne i nevoliče pětikoalice a důchodce jim nevadí, stejně to jsou většinou socky, které se o sebe neumí postarat a důchosci jsou pro ně pouze nepožitelný balast. A vládci z pětikolky je v tomto jejich myšlení stále, svou činností a svými projevy a proklamacemi, utvrzují. Za všechno může Babiš, Putin a Marťani.

    • pane chmela, dnes jsem  pred polednem  sledoval intenprrace naseho LHARE Fialu. Pak tez  pana Babise, a usoudil jsem, ze lhar Fiala nesaha Babisovi ani po kolena.Ten Babisovo prehled jsem obdivoval. Ne,nikdy jsem volicem ANO nebyl.Pro pristi volby pribude // ANO // mnoho hlasu, i kdyz to potrebovat nebudou. V teto vlade neni  jeden jediny clovek  ktery muze  vladnout  cesku.

  • Karel

    Nejvíce mandatorních výdajů nespotřebovávají důchodci(30%) tj 9%HDP ale stát který spotřebovává více než padesát procent HDP a to ještě nepočítám spoustu "podnikatelů" přisátých na státní cecek ve formě různých příspěvkových organizací,  "poradců", zbytečných "podnikajících" byrokratů(zaměstnanců státu kteří berou třeba 10 platů i od soukromých firem), zástupců ve statutárních orgánech i   ... na rozdíl od západních zemí kde podíl státních výdajů je třetinový.  

      Vždyť máme více zaměstnanců státu než mnohem větší Francie, mnohem více generálů než USA a více soudců než Japonsko s 10X více obyvateli.

    • ...a více zlumpačených politiků.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit