Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Šíleně předražené obědy. Míval jsem v závodní jídelně velmi vydatný oběd, tedy polévku a druhé jídlo s kompotem apod. za dvě koruny a padesát haléřů. 

  • Po válce po zrušení potravinových lístků byl za jednu korunu buřt a houska. U nás je nyní nejlevnější oběd ve školní jídelně, a to za 90 korun (donedávna za 80). Pak je tu nějaké učňové restaurační zařízení - tam je oběd asi za 110 korun. V jedné naší restauraci jsou obědy za 134 a mají velké porce kvalitního jídla. Dobré polévky za 34 korun. No a pak jsou tu třeba nějací šikmoocí - mají kvalitní jídla, velké porce, velký výběr - asi za 155 korun. Hodně se tu rozšířil prodej bufetem. A pak jsou ještě draží, restaurace, hotely.

  • Zrovna včera se mně dostal do rukou 5 let starý lístech meníčka z naši místní restaurace. Cena 85 korun za meníčko. A to ještě rok, dva předtím stálo meníčko dokonce 65 Kč. Tehdy bylo okolo poledne v restauraci narváno. Na oběd tam chodili snad všichni z okolí, včetně důchodců. Nevyplatilo se doma vařit. A teď meníčko stojí 139 KČ a to je v porovnání s ostatními restauracemi ještě velmi dobrá cena. Lidi z okolí však už tam i tak na obědy chodí velmi málo a důchodci už vůbec. Chodí tam na obědy akorát ti, co dostávají stravenky od zaměstnavatelů. Poslední dva roky je taky většina restaurací v okolí na prodej, ale není o ně zájem. Z šesti se podařila prodat jedna, ale tu nový majitel přestavěl na rodinný domek. Fungují už jen dvě. Od doby covidu už lidi do restaurací moc nechodí a když zase zdražilo pivo, je to ještě horší.  Zřejmě to je živnost určená k zániku. 

    • Řešení je jednoduché - nechodit tam.

  • Klidně 587. Když jim to stojí za to. Při hadráku si tátové a mámy vycinkali trh, tak ho máme. Potom se divím že funguje? Když jim dá někdo v Krumlově 460 korun za smažák, tak co? 

    Když Tě někdo okrade jednou-hanba mu! Když Tě okrade po druhé-hanba Tobě. 

  • Kdysi jsem platil v hospodě za kvalitní oběd 5 až 6 korun, rohlíky byly na stole v košíku a zadarmo. Žádný totalitní prikázčik neobtěžoval hosty s tím, že nesmějí v hospodě kouřit. Pivo bylo tehdy mnohem kvalitnější a za pivo jsem v hospodě platil 1,70 Kč. I v současné ceně jídel je vidět totální polistopadový úpadek v rámci budování polistopadové diktatury pod kuratelou Bruselu. Českou společnost opanovala chamtivost a proradnost. 

    • josef.chmela

      Jo, jo. To ještě bylo pošušňáníčko a popapáníčko. Tenkrát jsem si v restauraci mohl objednat za svůj plat 200 smažáků se šunkou. Dnes už pouze asi 120. Zlatý socialismus. Ale lidi to chtěli v 89 změnit, tak ať si to užijí. Dobře jim tak. Čím hůř, tím lépe.

    • Jj, gulášek s osmi knedliky 6,80 Kčs

  • josef.chmela

    To není možné. Vždyť nám celá pětidemoliční vláda tvrdí již 3 měsíce, jak vše zlevňuje a jak každému rostou reálné mzdy. Asi žiju někde v jiné zemi.

  • mun.go

    Zajímavé - jak může zmutovat jeden znak % na tři písmenka ... "pct" je asi nakažlivé ... nebo jim v redakci vyměnili klávesnice a redaktoři nevědí, jak % napsat ... 

    • Blbci nevi, jak aktivovat anglickou klavesnici aby napsali znak procenta a o klavesove zkratce vubec radej nemluvim...

    • A mení pct prcat?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit