Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Musím se smát, jak se vláda obratně schovala za minoritní problém ceny elektřiny (ještě se nic nezdražilo, ale už o tom všichni zasvěceně diskutují, obzvláště ti, kteří tomu za mák nerozumí) a najednou je ticho po pěšině o důležitých věcech. Problém se solárním boomem se snadno vyřeší tím, že se sníží výkupní cena pro zdroje připojené 2011 a později a nebudou se vydávat povolení k připojení nesmyslných obřích fotovoltaik (což se děje už teď, takže ŽÁDNÉ nové projekty teď nevznikají a pokud tato situace pro velké instalace zůstane, tak ani nevzniknou).
  • A zase ten Mireček. Už by měl se někam zakopat, ale on nikdy nic špatného neudělal, to ti jiní.
    Do všeho kam kouknu má ten nejchytřejší u nás v republice prsty.
  • Již jsem jednu z politických stran oslovil s nápadem že pokud je možné speciální daní zatížit příjmy občanů ze stavebního spoření (tj. příjmy, které pocházejí se státního příspěvku na tento finančnií produkt), tak přesně stejný mechanismus by se měl použít pro zdanění příjmů firem, pocházející ze zákonem stanoveného příspěvku na solární energii, a takto získané daně pak použít nějakým rozumným způsobem - například na úhradu státního dluhu, nebo na náklady spojené s penzijní reformou. Každopádě nesmí tyto neoprávněné zisky zůstat v rukou spekulantů s dotovanou solární elektřinou.

    Odpovědí na můj nápad bylo sdělení, že se o problému ví, a že bude řešen ihned po ustavení nové vlády. Zatím mi nepřipadá, že by se něco v tomto smyslu něco dělo, proto se snažím svůj návrh předkládat takto veřejně.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit