Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Asi se začneme ptát, kdo se odtrhnul od Velkomoravské říše...

  • Evropská klasika jsme ekonomicky v erdeli začneme tahat nacionalismus a přestože do Madarska jezdim rád tak oni byli v erdeli i za komanče i když měli více spotřebního zboží . 

    • Maďarsko bylo velké. A jak moc chudáčkové trpěli když patřili do R. Uherska - nezaváhali a separatisticky se odtrhli. Podobně jako Češi. Trianonskou smlouvou se Maďaři museli vzdát 2/3 svého území, což dosud nesou těžce. Orbán má dlouhodobě na Čechy pifku. Například se několikrát vyjádřil, jak je rád, že se rozdělením Československa zbavil Čechů... Těsně před druhou válkou Maďarsko obsadilo kus Československa - podobně jako Polsko, letecky na naše území shazovali letáky. I Orbán, bývalý antikomunista (proto se chová k Rusko zdrženlivě, i když se z vypočítavosti bude navazovat na spolupráci s Ruskem a BRICS) musí být pod neustálou kontrolou. Není ovšem od věci, že se chce v letech 2025- 2026 odtrhnout od protektorátu EU. Myšlenka na Velké Maďarsko (nebo také na Nové R. Uhersko), opanovává mysl Orbánovu více, než odtržení od EU. Někdy ukazuje novinářům mapu Velkého Maďarska. Němci zase mají v učebnicích zaneseno území Německa takové, že obsahuje i Sudety. Každý by si z nás chtěl kus odtrhnout. Poláci také - ti už nyní spíše z Ukrajiny. A Ukrajinci ? Spisovatel Olin Jurman ve svém historickém díle o jidáších uvádí:

      Zajímavé je, že i za toho protektorátu největší zrádci u nás, kteří byli, nebyli Češi. Největší zrádci, kteří nadělali nejvíce zla, tak byli Ukrajinci, nebo částečně Ukrajinci, kteří jako hadi na naší společnosti vyrostli v době první republiky a potom okamžitě, když byla příležitost, tak se dali k Němcům.

      Nyní si Ukrajinci nemohou nárokovat nějaké území ČR. Ale před druhou válkou tu byla jejich menšina, nikdo jim neškodil a mohli tu být spokojeni. Je třeba silně hlídat suverenitu ČR jako národního státu a nebát se za tuto bojovat, volit státotvorné politické strany. Ovšem to se zatím neděje - máme být eurobčany s nahnědlou pletí a pod vlivem ukrainizace.

      S nositelů názorů z opačného politického nebo intelektuálního břehu nediskutuji a s gustem je ani nezačínám číst. To by bylo už smysluplnější vyrábět vrtáky z marcipánu, jelimane.

  • A vždyť má pravdu žádné Sk nikdy neexistovalo

    • ano, říkalo se tomu, co až češi vynalezli jako slovensko, vždy horní uhry. horní uhry patřily v minulosti kde komu (kromě polských a českých králů i králům uherským a většinově uherské šlechtě). a co má být ? Indie také patřila britanii nebo lužice česku.

  • Chtějí budovat Velké Maďarsko a podle subjektu, který má monopol na politické řízení světa bude právě Maďarsko předákem V4 (historicky věrohodný stát, ne uměle vyprojektovaný), potažmo všech zemí od Baltu po Černé moře (uvidíme jak do toho hrábne Rusko, BRICS). I jiní mají velmocenské ambice: Čína, Izrael, USA, Turecko, Polsko. Rusko dobře ví, že všechny bývalé sovětské země se samy vrátí k Rusku. V tomto politickohistorické mezníky: Vojenská porážka Ukrajiny, ekonomické kleknutí USA, propad dluhového dolaru, rozpad EU a NATA, zbavení se ze strany Německa jha - Vázacího aktu.

    S nositeli názorů z opačného politického a intelektuálního ... však víte.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit