Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • janhrom

    Copak to že je ona chcimír ,ale že už i Biden :D 

  • U nás by ji pětidemoliční dezoláti nazvali hanlivě "chcimírkou".

    • mun.go

      No - možná by ji talé zavřeli.

  • Na první dojem to vypadá, že jde o nabourání se do svobody projevu, tedy že jde jen o cenzůru potažmo totalismus. Ale jde i o domýšlení souvislostí, kontextu. Počty svých mrtvých, a už vůbec ne těch pravdivých, snad žádný stát netoleruje. Když zveřejní počty mrtvých, jde o upravený počet směrem dolů. Je to i pro občany méně drastické. Churchill řekl, že věří jen těm číslům, která si sám zfalšuje. Ve Švejkovi opilý policista vykřikoval: Veškerá panika se zakazuje. Sověti za války jistě neuváděli počet padlých. Hitler určitě také ne - u něho bylo zakázáno například filmovat většinu divizí, protože byly pouze pěší a kulomety si vojáci tahali za sebou na dřevěných vozících. Hitlerova propaganda šířila optimistické scénáře i když Hitlerovci ustupovali. Nikdo nechce negativní zprávy - živnou půdu pro poraženecké projevy. Ve válkách vždy první padá pravda. Tedy - úpravy počtu padlých je běžná a zdůvodnitelná praxe, jelimane. Ukrajinská armáda často nechává mrtvé a těžceji zraněné na bojišti napospas dalšímu osudu. Vykazuje je jako nezvěstné a pak pozůstalí nedostávají žádné odškodnění. Odvážení lehce zranění jsou často kořistí pro obchodníky s orgány. Pod zastřešením USA.

    Umělkyně, navíc se zdravotními problémy, musela vědět, jaký trest jí hrozí. Že ji zachytí například kamera nebo nějaká fotka spoluobčana. Palach se upálil. Udělal dobře ? Tvrdím, že ne. Tvrdím, že jsou vhodnější přístupy než místo cenovky psát tak citlivé a třaskavé politikum, jakým je údaj o počtu mrtvých. Kdyby byly počty mrtvých poloviční, nepsala by už na ceduličky tyto údaje ? Tvrdím, že je to také nevhodné z hlediska důstojnosti a vztahu k padlým. Tvrdím, že v Rusku, zvláště nyní, když je stát ve speciální situaci, pod vlivem války a sankcí, pod vlivem protiruské propagandy (a ta tento případ rozhodně rozmázla), není také rozumné účastnit se nepovolených demonstrací. Rozšiřovat tak počty vězňů ve Vladivostoku - vězeň neovlivní nic. Tvrdím, že podobných projevů jaký předvedla umělkyně, je z hlediska počtu obyvatel Ruska až zanedbatelné množství. Jistě ovšem jiné individuální protesty existují. Tvrdím, že Rusko a jeho velitelé mohou vykázat velkou snahu o šetření životů svých vojáků a často i životů Ukrajinců. Často dávají přednost vyčerpávání nepřítele z pozice obrany. Zejména posledního půl roku. Například jsou známa telefonní čísla, na kterých se Ukrajinci mohou s Rusy domlouvat na dezerci a zachránit si tak životy v jejich nezáviděníhodné a bezvýchodné situaci. Například když Rusové potřebovali srovnat se zemí kasárna Ukrajinců, nejdříve tam dislokované vojáky na toto upozornili a vyzvali je k odchodu. Odešli. To by Ukrajinci neudělali, Izraelci, Hamás, Američané a Hitlerovci také ne. Tvrdím, že Rusko potřebuje od svých občanů také velkou dávku tolerance, pochopení, podpory, solidarity. I když je to mnohdy těžké.

    • janhrom

      Pár detailů Churchill to nikdy neřekl, tento citát mu byl přisouzen. Dobře poctěni Faktor Churchill.

      Jak víme nejvíce ze všech států  světa za půl století válčí USA. A  ta se neštítila  proti chcimírům použít i střelné zbraně.Tak že prodavačka dopadla ještě dobře.

      Ale jinak souhlas s každou větou.

      • Díky.

  • To  v ČR dostal jeden taky obcan 5,5 roku za blbé kecy ( ten pán i ten trest je mi ukradenej, jen srovnávám)


  • janhrom

    A?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit