Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • tomasperny

    Nevím no. Rozumím tomu, že ty testy tady jsou, na druhou stranu by ale neměly být třeba těžší než testy na přijímačky z českého jazyka, nebo jakéhokoliv jiného předmětu, na běžnou vysokou školu. Ono se sice řekne, že česky umí každý Čech, ale četli jste si někdo v poslední době internetové výstupy některých Čechů na FB nebo třeba na Novinkách? Děs běs.

  • gaheris

    A ukrajinci si budou mít možnost požádat o dotaci, to bude zase výjimka.

  • pravidla migrace a trvalého pobytu se musí zpřísnit tak aby skutečně nebyla výnosná pro země původu migrantů a pro pašeráky nebo neziskovky, ale jen a pouze pro ČR, klidně naprosto sobecky odmítnout milion migrantů a přijmout jen těch top pár skutečně užitečných a vzdělaných a poté tvrdě sledovat jak se integrují a jak přispívají do našeho systému... dávkaře lifrovat z evropy bez mrknutí oka.

    Bohužel evropu řídí globalisti a migrace je nástroj destrukce původního obyvatelstva, takže se nic z toho nestane, kor když nám vládne vláda bruselských kývačů.

  • Nejen zaplatit zkoušku z češtiny,  ústní i písemná, ale také doložit, že zde pracují a nepobírají žádné soc.  dávky, že si platí že svého bydlení a vše ostatní...

    Zkouška z historie naší země by měla být samozřejmostí...

    Pokud by splnili daná kritéria, pak by se dalo uvažovat, zda trvalý pobyt, na do u určitou, dostanou...

    Účelové svatby by byly pochopitelně důvodem k jejich vyhoštěni...

  • Zavedl bych institut s názvem "Žádost o trvalé vystěhování" a obratem se obětuji a přihlášky vyplním za pár nepřátel Českého národa. 

    Mám za to, že by se měli pakovat: fialový hnus, rakouský fašista a další jim podobní. Na cestu přibalit veselsen, rejdima, obcana, j, j, a TÁHNOUT na UA. 

    Ať laskavě nechají slušné lidi žít v jejich České republice 

    Amen 🤣🤣🤣

    • Já bych zase doporučil některým pisatelům, aby se vystěhovali do své země zaslíbené ve východních stepích.

      • Blahopřeji, jste první účastník zájezdu, můžete si vybrat místo v autobusu 

  • Jak to mají v USA?

    • mun.go

      Nevím jak v USA - ale ve Spojeném království je řada otázek vyčerpávajícím zodpovězena zde: Citizenship and living in the UK

      Testové otázky jsou z příručky "Life in the UK" /*, jde o 24 otázek, máte na ně 45 minut a musíte mít alespoň 75% úspěšnost. Praktický test můžete absolvovat tady: Life in the UK Test

      /* samozřejmě knížka je za peníze (pokud si ji nepůjčíte od úspěšného nedávného absolventa)

  • Jsem rodilý Čech, mám vzdělání, ale co jsem měl možnost seznámit se s otázkami pro zkoušky na české občanství (nepíšu o trvalém pobytu), tak bych zkoušku úspěšně nesložil ani já. Se zkouškami na trvalý pobyt to budou mít žadatelé o azyl těžké, pokud nebudou zkoušky jen trapná formalita. Čili úspěšné složení zkoušky bude spojeno s korupcí, opisováním. Ne třeba vždy a všude. Žadatelé si na stát budou stěžovat. Ale mohlo by dojít na takovou selekci, že zkoušku nesloží ti, kteří jsou analfabeti, bez vzdělání a s trapnou výší IQ. Čas ukáže. Zatím se ČR nějakými zkouškami už ztrapnila dokonale. Vzpomeňme maturitní otázky, nebo testy v autoškolách, nebo získávání vysokoškolských titulů. Masaryk mluvil o Československu jako o Kocourkovu.

    • Tak nevím, jak je to vlastně v mém případě. Jsem rodilý Čech, který se ve věku tři let ocitl na Slovensku, kam byl jeho otec vyslán - ještě coby zaměstnanec soukromé firmy "HRABĚ a LOZOVSKÝ" - na stavbu ve válce vybombardovaného mostu v Bratislavě/Petržalce. Zde se po socialistické reorganizaci stal zaměstnancem firmy HYDROSTAV n.p. Bratislava a zůstal pracovat na Slovensku na stavbách vodních přehrad (omlouvám se za delší prolog). Začal jsem tedy chodit do slovenských škol a nakonec tam i maturoval ze slovenského jazyka. Po maturitě jsme se celá rodina stěhovali zpět do Čech, kde jsem navštěvoval další školy, ale žádnou zkoušku z českého jazyka nebyl nucen složit. Ještěže jsem již v důchodu, možná bych měl dnes problémy. 🙂


      • P.S. Pro zasmání, i když trochu hořké: mé maturitní vysvědčení je na jméno Juraj Kvietoň, stejně, jako první OP. Jako český kluk jsem se tam často necítil příliš dobře, až na střední škole jsem našel jednoho upřímného kamaráda, vlastně si našel on mne. Byla to tehdy taková zvláštní doba po válce, po které skončil Hlinkův "Slovenský Štát". 😐

        • Zajímavé, nekonvenční, ale dobré .. :-)

        • mun.go

          To s vysvědčením máte ještě dobré. V Československu se uznávalo i vysvědčení v jazyce maďarském ...

          P.S.

          Ten vybombardovaný / poškozený most byl asi Starý most, později Most Červenej armády, co vydržel až do roku 2013, pak byl rekonstruován (nová ocelová konstrukce z Vítkovic) a od roku 2016 je zase v provozu pod již nepolitickým staronovým názvem Starý most - vIz mosty v  Bratislave

          Hydrostav stavěl i atomové elektrárny (Jaslovské Bohunice, Mochovce 1 a 2). Jako Moraváci hovořící jazykem slovenských Záhoráků jsme tam nikdy žádné pooblémy neměli.

          • Moraváci asi Slovákům v té době tolik nevadili, oni je brali tak, že to nejsou zcela Češi, měli je trochu za vzdálené příbuzné. Vzpomínáte na Mečiara, jak jednu dobu lákal, ať Morava založí se Slovenskem federaci? Později jsem pochopil, že Čech byl pro ně - některé - něco  jako Maďar, i když se je nikdo nesnažil "počešťovat". Chtěli prostě svůj stát a Československo nebylo úplně to pravé ořechové, cítili se v něm jaksi druhořadí. 

            • mun.go

              Nikdo se je nesnažil počešťovat - ale když jsou dva, vždy jeden tahá za kratší konec. Slováci si za Husáka vybojovali federaci - jedno z nejrozumnějších státních uspořádání. Bohužel bez zařazení Moravy jako rovnocenné země do třístranného federálního svazku, protože ta by rozbití společné federace nepřipustila. K tomu zase Češi neměli (a dodnes nemají) odvahu.

              • Reakce na příspěvek:

                Pane mum.go, negeneralizujte prosím, například já bych federalizaci  republiky přivítal. Možná to bude tím, že jsem Čech z Chodska, takže mám k Vám, jako k Čechovi z Moravy blízko, ačkoli jsem z druhého konce republiky. Neurazil jsem Vás, když jsem Vás nazval Čechem z Moravy? Pokud ano, tak se omlouvám. Když jsem se přistěhoval ze Slovenska zpět do Čech a někde jsem promluvil, mnoho lidí se domnívalo že jsem Moravák, měl jsem takový přízvuk. Vůbec mi to nevadilo, naopak. Mám Moravu a Moraváky rád. 🙂

                • mun.go

                  Reakce na příspěvek:

                   Opravuji generální Čechy na "oficiální orgány ČSR / ČSSR / ČSFR / ČR". 

                  Slovensko oficiálně uznává status moravské národnosti jako národnostní menšiny, odlišné od české národnostní menšiny. 

                  Je to zásadní rozdíl vůči ČR, kde Krajský soud v Brně dne 8. 11. 2020 ve věci Moravské srdce, z.s. proti zastupitelstvu městské části Brno-Řečkovice a Mokrá Hora  píše:

                  "Podle zdejšího soudu tvoří Moravané, respektive občané České republiky na Moravě, konstitutivní část českého národa, která má jednak plná a neomezená práva coby občané České republiky a která nenaplňuje znaky národnostní menšiny ve smyslu § 2 odst. 1 zákona o právech příslušníků národnostních menšin - jinými slovy, tito občané České republiky nejsou (na rozdíl např. od občanů České republiky polské národnosti, romské, vietnamské, apod.) národnostní menšinou, přičemž ve shodně s názorem žalovaných má zdejší soud za to, že v tomto směru přihlášení se k moravské národnosti lze chápat i jako výraz teritoriální, historické či kulturní sounáležitosti s Moravou coby regionem (či jejími jednotlivými regiony) se specifickou kulturou či nářečím. Již z preambule Ústavy České republiky plyne, že Moravané, Češi a Slezané dohromady tvoří společný národ, v rámci něhož jsou si rovni."

                  Tož tak. Takový je názor soudu. Míň než cikáni, byť přiznává jistou konstitutivní zásluhu ...

                  Rozsudek má několik základních nedostatků - například hned to, že  nejsou nikterak definovány v územně-správním členění "Morava coby region" nebo "její jednotlivé regiony", což prakticky znemožňuje se k takto mlhavému útvaru přihlásit.

                  • Reakce na příspěvek:

                    Omlouvám se ještě jednou, pochopil jsem. Je mi líto, že jsem reagoval. Buďte zdráv. 🙂

  • Diwa

    Hlavně trvalý pobyt bych nedal nikomu, nebo za tvrdých podmínek. Nevidím důvod si do naší země lifrovat kdejaký odpad z ciziny ! Měli bychom si říci koho tady chceme a koho ne.

    • Bohužel, jako v mnohých jiných případech je názor většiny nepodstatný nebo je dokonce odsuzován a tyto názory a jejich autoři jsou dehonestováni a hanobeni.

      Současná západná "demokracie" to dopracovala tam, kde byly totoalitní systémy a to v tom, že rozhodují menšiny a média je v tom mohutně podporují. Kdo zažil komouše a tehdejší média, tak tu podobnost musí vidět.

      • ..pane Jirko .. komouši byli proti těmto nevzdělaným fanatikům, co nám dnes "vládnou" ..  jenom pouzí diletanti ... :-)!!

      • Myslím, že je již skrytě překonali !

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit